Одржан састанак председника ТСС и ТСРС

Datum objave: 03.09.2012. // Kategorija: Vesti

20120903_Jeremic_Milinovic1

Председник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић састао се у Београду са председником Тениског савеза Србије Вуком Јеремићем. Овом приликом два председника сумирала су резултате досадашњих активности тениских савеза Републике Српске и Србије проистеклих из Споразума о заједночкој сарадњи који потписан у априлу 2011. године.

Од потписивања споразума до данас реализовано је низ заједничких активности, од којих свакако треба издвојити заједничkе тренинге репрезентативних селекција два савеза, а који су одржани у Бањалици и Београду. Осим тога, тенисери из Републике Српске недавно су учествовали на 'Трофеју градова' у Београду. Такође је покренута  иницијатива да се сличан турнир, почетком марта наредне године, одржи и у Бањалуци.

Члан стручног штаба репрезентације Србије Јован Лилић био је главни тренер на Тениском кампу који су заједнички организовали Тениски савез Републике Српске и Министарство за породицу омладину и спорт у Влади Републике Српске. Тенисери из Србије учествовали су заједно са вршњацима из Републике Српске на кампу у Српцу.

20120903_Jeremic_Milinovic2

Упоредо са активностима на тениском терену сарадња се активно одвијала и на пољу едукације. Предавачи из Србије били су гости на тренерском курсу који је организовао Тениски савез Републике Српске гдје су узели активно учешће, а договорена је и даља сарадња кроз тренерске курсеве и конференције.  Циљ тениског савеза Републике Српске је омасовљење овог спорта, а без квалитетнoг стручног кадра то је немогуће урадити.

Тениски савез Републике Српске успоставио је и судијску организацију која такође има активну сарадњу са судијама из Србије кроз судијске семинаре, али и едукативне курсеве на разним нивоима.

-Искуство које имају тениски радници из Србије за нас као млад савез који жели да напредује је драгоцено, а имати уз себе једну од водећих свјетских сила је од непроцењиве вредности. Тениски савез Србије даје нам максималну подршку кроз заједничке тренинге, едукацију стручног кадра, програме рада и друге активности,  а ми ћемо, са своје стране ову сарадњу покушати учинити обострано корисном – изјавио је председник Тениског савеза Републике Српске Милиновић.