НИС и Тениски савез Србије заједно за НУРДОР

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

Први тениски кораци уз Дејвис куп репрезентативце

 

Београд, 13. новембар 2013.

TSS__NURDOR_03

 

Чланови Дејвис куп репрезентације, које је предводио Новак Ђоковић, били су прави учитељи тениса малишанима који су победили канцер, а у оквиру Отворене школе тениса, у организацији компаније НИС и Тениског савеза Србије.

 

Том приликом удружењу родитеља НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) НИС је уручио донацију у виду картице за гориво за годину дана. На овај начин обезбеђено је гориво за превоз деце до градова у којима се налазе медицински центри у којима се лече.

TSS__NURDOR_11

„Драго ми је да су на овом терену данас са нама највећи борци – деца која су се изборила и боре се са болешћу као и наши врхунски тенисери. Верујем да ће се права размена енергије видети на терену и да ћемо сви макар на тренутак бити део истог тима. НИС је дугогодишњи партнер Тениског савеза Србије са којим активно учествује у промоцији спорта и правих вредности. Удружење родитеља Нурдор даје праву подршку деци да преброде тешке тренутке, а НИС позива своје партнере и друге компаније да се прикључе и следе наш пример и помажу деци на путу до оздрављења“, изјавио је Кирил Кравченко, генерални директор НИС а.д.

TSS__NURDOR_01

Компанија НИС већ четврту годину заредом предводи тим спонзора Тениског савеза Србије као и Дејвис куп репрезентацију, уз наду да ће се поновити успех од пре две године када је овај тим обрадовао све освајањем овог престижног такмичења и на тај начин промовисао врхунске спортске вредности и тимски дух.

TSS__NURDOR_17

У корпоративној политици друштвене одговорности, НИС посебну пажњу посвећује развоју младе генерације, дајући подршку науци и дечијим и омладинским спортским школама. У складу са тим, компанија сваке године повећава обим инвестиција које су усмерене на развој социјалне сфере, у коју је НИС од 2009. године инвестирао око 3 милијарде динара.

TSS__NURDOR_04

НИС у оквиру корпоративног програма друштвене одговорности „Енергија спорта“ подржава, осим Тениског савеза Србије, и Кошаркашки савез Србије и клуб Партизан, ОК Војводину, Београдски маратон. За пројекте из домена спорта, у 2013. години, НИС је издвојио готово 144 милиона динара.

TSS__NURDOR_02