Agasi ostaje glavni trener Novaka Đokovića

Datum objave: 26.09.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Šef stručnog štaba najbolje tenisera Srbije Novaka Đokovića u narednoj sezoni ostaje Andre Agasi, potvrđeno je u PR timu našeg najboljeg tenisera. Legendarni Amerikanac vodiće tim u kom će se još nalaziti Argentinac Ulises Badio, u ulozi fizioterapeuta, i Italijan Marko Paniki, novi kondicioni trener.
 
Ostalo je još samo da se reši pitanje drugog teniskog trenera, čime će biti kompletirana ekipa za 2018. godinu.
 
Đoković je proteklih dana boravio u Beogradu, gde je sproveo deo kondicionih priprema sa članovima tima, kako bi što spremniji dočekao period kada će moći da krene i sa teniskim treninzima.
 
Još traje oporavak lakta, a procena je da će prvi turnir u narednoj godini Đoković odigrati u Australiji.
 
ĐOKOVIĆ O PLANOVIMA ZA NASTAVAK KARIJERE, PRIPREMAMA, TENISKIM AMBICIJAMA 
 
Kraj mi nije na vidiku!
 
Naš najbolji teniser Novak Đoković danas na kratko boravi u Parizu, gde ima obaveze prema sponzoru Lacoste, a odmah posle toga nastavlja sa kondicionim treninzima, baš kao što je to činio tokom boravka u Beogradu prošle sedmice.
 
- Radim kondiciju svaki dan, trudim se da budem u formi. Već je prošlo dva meseca, a ja u životu nisam imao više od mesec dana bez reketa. Tako da mi je ovaj period dobro došao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mere gde ne znam šta ću drugo da radim. Imam pregršt lepih stvari u životu trenutno koje mi se dešavaju. Naravno, najlepša je to što smo Jelena i ja po drugi put postali roditelji. Najviše sam okupiran familijom i tim osećanjima koje doživljavamo - rekao je Đoković za Sportklub. 
 
Novak period pauze koristi i za pravljenje planova za nastavak karijere.
 
- Treniram, aktivan sam, sa svim roditeljskim dužnostima i odgovornostima, srećan sam i ispunjen u životu i drago mi je što imam ovih 5, 6 meseci da organizujem svoj život, postavim neke temelje i za svoju igru i telo, za narednih ne znam koliko godina. Volim da kažem da je to 10 godina, pa videćemo koliko će sve to da traje u profesionalnom tenisu. Kraj mi nije na vidiku. Želim da pomeram granice, da nastavim da se usavršavam, koliko god da sam do sada postigao svestan sam da ima još mnogo toga što mogu da uradim i usavršim. Ima elemenata u igri u kojima ima mnogo prostora za napredak. Iako možda drugi to ne vide, ja to vidim, baš kao i moj tim, tako da ima dosta prostora i vremena kojima ćemo se posvetiti, u analizi moje igre. To je prvi put da imam vremena da postepeno podižem nivo i kondicije i igre, i da se psihički spremim, da kada uđem u novu sezonu da ću biti na svom vrhuncu - govori Đoković.