Aleksa Lazarević šampion u najavi

Datum objave: 16.01.2014. // Kategorija: Vesti

Aleksa_Lazarevic_finalista

Aleksa Lazarević je vicešampion dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjaka za 2014. godinu. Levak, raznovrsnih udaraca, već sada je pokazao da se razvija u pravom smeru i da se od njega mogu očekivati sjajni rezultati. Dobrom igrom predstavio se u najboljem svetlu, mada u finalnom duelu, po sopstvenim rečima, nije pokazao sve što može. Rođen u Šapcu 1. decembra 1998. godine sa osam godina “tek”, počeo je da igra tenis u TK “Stari grad”, a poslednjih pet godina igra i trenira u TK “Agrimes” s trenerom Gojkom Stamarovićem.

"Ova titula mi je do sada najznačajnija i najveća. Bio sam prvak Beograda do 14 i sada do 16 godina. Ovaj uspeh me je odveo potencijalno do reprezentativnog dresa. Jer, uz Butuliju i Krsmanovića nas nekoliko ćemo u razigravanje za predstojeća ekipna prvenstva. Što se tiče udaraca, najbolji mi je forhend, a moraću da poradim na kretanju i servisu".

Aleksa planira da ove godine odigra nekoliko ITF turnira na kojima do sada nije nastupao. Po sopstvenim rečima, potrebni su mu kako bi stekao neophodno iskustvo. Što se tiče uzora, jedini je – Nadal.

"Najbolji je, igra savršeno, izuzetno je fer borac i zato volim da gledam njegove mečeve i, naravno, bezrezervno ga podržavam".