Aleksandra Stanković lavica u koži jagnjeta

Datum objave: 27.12.2012. // Kategorija: Vesti

 

Aleksandra Stanković svojim teniskim umećem i igrama pleni sve one koji je vide sa reketom u ruci. Mala Aleksandra je članica TK Viner iz Beograda, ima 11 godina i sa samo tri godine bavljenja tenisom uspela je da sakupi vrednu kolekciju trofeja. Trenutno s velikim uspehom igra na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije. Tiha i povučena, čak pomalo stidljiva, deluje kao jagnje, da bi se na terenu pretvorila u lavicu.

    - Ova godina mi je bila veoma uspešna. Zapravo, na turnirima sam počela da igram tek od marta. Imam 13-14 pekara. Za sada ih brojim. Treniram pet dana u nedelji po dva sata i nije mi nimalo teško da uklopim treninge i igranje tenisa sa školom. Najveći uspesi su mi prvo mesto na turniru prve kategorije u Kruševcu, I na Zvezdi, zatim treće mesto na mastersu...

    Aleksandra je svesna da ako želi uspeh mora mnogo da radi. Svoje igračke mane ne krije.

    - Imam sasvim solidan forhend, čak, kažu, jak, ali na dvoručnom bekhendu moram još da radim, da ga poboljšam. I servis mi je stabilan, jedan od boljih u mom uzrastu. Ali, svesna sam da moram mnogo da radim, ako želim uspeh u ovom sportu. Konkurencija je velika i kod nas, da ne govorim o konkurenciji u Evropi.

    Aleksandra, iako vuče neugodnu povredu kolena stigla je do polufinala na zimskom prvenstvu Srbije koje se igra u “Impuls holu” na Novom Beogradu u kategoriji do 12 godina.

    - Drugi sam nosilac i za sada ide sve kako treba, mada, moram da priznam da igram promenljivo. Možda sam malo rezervisana zbog povrede, ali moram da pojačam svoju igru. U sledećoj sezoni ću igrati više turnira, ali prvo moram da potpuno izlečim ovu povredu. Odmoriću se malo, jer sledeća sezona će biti veoma naporna, reči su sjajne teniserke I odlične učenice OŠ “Laza Kostić”.