Ambicije Anđele Šebrek su juniorski Gren slem turniri

Datum objave: 19.01.2014. // Kategorija: Vesti

Andjela_Sebrek

 

Anđela Šebrek je počela da se bavi tenisom devet godina i za relativno kratko vreme, evo, stigla je do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjakinja. Rođena u Beogradu 2. jula 1998. godine, tenis je zavolela onog trenutka kada je uzela reket u ruke. Počeci na TK Crvena zvezda su je ohrabrili i njen razvojni put ima na grafikonu strmu uzlaznu liniju.

-Trenutno radim s trenerom Zoranom Mitićem, a nedavno sam počela saradnju sa Srđanom Borovecom i njemu mogu da zahvalim što sam ojačala na mentalnom planu. Imam neizmernu podršku i pomoć od strane svoje porodice. Bez njih i njihove ljubvi i razumevanja sigurno ne bih uspela.

Anđela je devojčica koja ima jasne ciljeve kada je u pitanju njena karijera.

-Veoma sam zadovoljka startom na poćetku sezone, ali i prošlogodišnjim uspesima. Igrala sam ITF turnire, došla do prvih bodova, a što je najvažnije, veoma brzo sam se adaptirala na taj veći, kvalitetno izražajniji nivo. Naravno, mislim na juniorski tenis. Volim tenis i veoma sam angažovana kako bih napredovala. Ali, idem korak po korak ka višim ciljevima kada je reč o rejtingu na ITF listi. Naravno, velika mi je želja da igram juniorske gren slemove i mislim da će mi u narednom periodu to biti primarni cilj.

Što se tiče nastupa na državnom prvenstvu Anđela je zadovoljna.

-Organizacija turnira je bila na visokom nivou. Što se tiče mojih mečeva, sasvim sam zadovoljna. Polufinalni duel je bio kvalitetan, moja igra zanimljiva i sasvim solidna. Želim da se zahvalim mom fitnes studiju „Topdžin“ i instruktorima Bojanu Avramoviću i Mladenu Opačiću jer su i oni učestvovali u mojim uspesima.