Šampionka Nikolina Jović

Datum objave: 11.01.2013. // Kategorija: Vesti

zajednicka_finale_do_16_devojcice

Nikolina Jović, teniserka iz Republike Srpske, sa boravištem u Banjaluci, a članica TK Gemaks iz Beograda nova je prvakinja Srbije. Titulu je osvojila posle prave golgote, kada je poraz visio nad glavom i kada se čudesno spasila od razigrane Jelene Lukić – 3:6, 7:6(4), 6:0. Nikolina je loše otvorila meč, u ranoj fazi izgubila svoj servis, a njena protivnica je to pretvorila u dobijeni set.

I u drugom setu je Jelena igrala dobro, ponovo je napravila brejk i pri vođstvu od 2:0, Nikolina je zatražila medicinski tajmaut. Pauza je dobro došla Nikolini Jović, koja se na teren vratila rešena da preokrene rezultat. Brzo je izjednačila, zatim se igralo gem za gem. Jelena Lukić je imala šansu da kod rezultata 5:4, ali je priliku propustila, baš kao i kod rezultata 6:5. Jednostavno, uplašila se pobede, više nije udarala onako jako i precizno, čekala je da protivnica pogreši i prilika je otišla u nepovrat.

nikolina_jovic2

Iskusna Nikolina Jović je poklon znala da iskoristi, dobila je drugi set u tajbrejku i izjednačila rezultat na 1:1 u setovima.

Treći set je bila puka formalnost. Jelena je obustavila svaki otpor, Nikolina je bila sjajna i bez izgubljenog gema završila duel i stigla do šampionske titule.

    - Mislim da je finalni duel bio na visokom nivou. I ja i moja protivnica pružile smo trenutni maksimum. A posle polufinala, htela sam da predam i da ne igram finale. Razmišljala sam, idem u Češku na ITF turnir i ne treba mi da povredu stomačnih mišića pogoršam. Ali, to nije moj manir. Igrala sam ja i kada sam se osećala mnogo lošije. Zato sam ipak odlučila da igram finale i – posrećilo mi se.

    Jelena i pored izgubljenog finala nije nezadovoljna.

    - Igrala sam dosta dobro, a onda stala. Neobjašnjivo, ali dešava se to. Stigao me umor, vučem i povredu tetive na ruci. Bolelo me sve više, iz meča u meč. Ukupno, mislim da sam ceo turnir odigrala solidno – kaže Jelena Lukić.

    jelena_lukic