Ana Ivanović doputovala u Bukurešt, NIS Fed kup tim Srbije kompletan

Datum objave: 17.04.2014. // Kategorija: Vesti

Ana_Ivanovic

Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović doputovala je u Bukurešt gde će biti održan meč plej ofa za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kup takmičenja (19. i 20. april 2014) u kome selekcija Srbije gostuje timu Rumunije. Ivanovićeva je odmah po dolasku u glavni grad Rumunije prisustvovala pre-draw konferenciji NIS Fed kup selekcije Srbije, a zatim se uputila u Tenis Centar Arenele gde su ona i Bojana Jovanovski  zajedno odradile trening na centralnom terenu.

Iza prvog reketa srpskog tima je sjajan početak takmičarske 2014.  koju je započela WTA titulom u Oklandu, a zatim je i novu upisala nedavno na turniru u Montereju.

„Zaista sam presrećna sa početkom sezone. Ovo je prvi put od 2008. godine da imam dve titule na startu sezone. Dosta sam napredovala, ali, naravno, ima još stvari na kojima moram da poradim, ali osećam da sam dosta unapredila svoju igru. Sada dolazi sezona na šljaci, dosta je brzo stigla i ja nisam imala mnogo prilika da treniram na zemljanim podlogama, ali polako, imam vremena da uđem u ritam. Volim da igram na šljaci i zaista se na toj podlozi dobro osećam“ – kaži Ivanovićeva. 

pre_draw_konferencija_NIS_Fed_kup_tim_Srbije9

Težak meč očekuje srpski tim, ali optimizam vlada kao i želja za pobedom.

„Što se tiče predstojećeg meča sa Rumunkama, da, biće to težak duel, prvo zato što je to meč za opstanak u Svetskoj grupi, a drugo, imamo zaista jake protivnike, a posebno je teško igrati protiv drugarice. Simona Halep je u formi i pri samom je vrhu svetskog tenisa tako da očekujem izuzetno težak meč, ali mislim da timskim duhom i borbenošću možemo da pobedimo“. 

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu7

Ana se kasnije stigla u Bukurešt od ostatka tima jer je u Beogradu imala terapije za povredu koja je mučila.

„Osećam se bolje. Da li je to proces, dugo me to mući povreda s leđima i kukom, još od Australije, tako da mi je značilo da budem kod kuće i da se oporavim i odmorim, a kao što sam rekla, nisam imala prilike puno da treniram na šljaci. Nadam se da ću biti OK, a najvažnije da za ovaj vikend budemo fit i zdravi i verujem da možemo do pobede“ – ističe Ana.

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu15

Poslednji meč protiv Rumunki bio je za anale, višesatna borba i na kraju pobeda Srbije.

Sećam se meča sa Rumunkama u Budimpešti, bilo je davno, 2008. godine. Zaista je bio težak meč i jedva smo dobile posle igre u odlučujućem dublu. Dokle god se dobro završi dobro je i nadam se da ćemo opet uspeti da pobedimo“ – zaključila je Ivanovićeva.

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu13