Anđela Skrobonja podlegla tremi

Datum objave: 30.12.2012. // Kategorija: Vesti

skrobonja2

Subotičanka Anđela Skrobonja bila je veoma ubedljiva na Zimskom dvoranskom prvenstvu u kategoriji do 12 godina sve do finalnog susreta, a onda je potpuno podbacila kada je bilo najvažnije. Izgubila je od Ksenije Tmušić – 2:6, 1:6, a da nije pokazala ni delić svog teniskog umeća. Malo je reći da je bila razočarana. Očiju punih suza primala je čestitke za osvojeno drugo mesto.

    - Ne znam ni sama šta se dogodilo. Jednostavno, uplašila sam se, igrala bez plana i strategije, što je prouzrokovalo mnogo grešaka. Toliko loše ne pamtim kada sam poslednji put bila. Nisam verovala u sebe, nisam imala samopouzdanja. Ma, ništa nisam imala u ovom danu. Tačno je da sam od Ksenije izgubila dva meča koja smo igrale, jedan pre dve godine, a jedan pre tri meseca, ali je rezultat bio neizvesniji. Pokušala sam da u toku ovog finalnog meča nešto promenim, da napadnem, da promenim ritam, ali ništa od toga I zato sam više ljuta na sebe.

    Anđelin trener je Ladislav Demeter s kojim je uspostavila odličnu saradnju. Prošle godine je osvojila četiri turnira do deset godina, igrala četvrtfinale do 12, a ove, 2012. igrala je tri finala u kategoriji do 12 godina.

    - Pohađam OŠ “Dositej Obradović” u Somboru, peti sam razred, a treniram u Staparima. To je pet minuta od Sombora. Odem, često i do Subotice, jer nastupam za Spartak. Česta putovanja i nastupi na turnirima me malo ometaju u učenju. Izostanak s časova uslovljava da moram mnogo više da radim i učim, ali tako mora.

    Anđela Skrobonja je, svakako, jedna od najperspektivnijih teniserki Srbije. Nema sumnje da će I u reprezentaciji u 2013. godini biti uspešna.