Anja do osmine Romeo do četvrfinala Oranž Boula

Datum objave: 18.12.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniseri Srbije, Anja Petković i Romeo Hadžimehmedović, takmičili su se na jednom od najvećih i najjačih turnira na svetu u konkurecniji do 12 godina, popularnom Oranž Boulu koji se tradicionalno održava na Floridi. 

Naši mladi šampioni zaustavljeni su u osmini, odnosno četvrtfinalu ovog takmičenja. Anja je u prvom kolu nadigrala Kanađansku Auroru Pedvel 6:1, 6:2, u drugom je savladala Argentinku Lucijanu Mojano 6:4, 5:7, 6:2. Za plasman u osminu finala Petkovićeva je bila bolja od Kanađanke Žozi Usereu 6:2, 6:4, a zatim je u borbi za ulazak među osam najboljih izgubila od osmog nosioca, domaće predstavnice Klervi Nounone 0:6, 2:6. 

Romeo je u prvom kolu bez izgubljenog seta porazio Čileanca Vinsenta Klimenta 6:0, 6:0, u drugom je pobedio Amerikanca Fernnada Limona 7:5, 6:2, u trećem kolu bio je bolji od domaćeg tenisera Natana Pitsa 6:3, 6:2. Meč osmine finala našem terniseru predao je drugi nosilac Amerikanac Junčeng Šang bez borbe. Hadžimehmedovič je u četvrtfinalu poražen od Argentinca Nahuela Elija 6:2, 6:2.