Arhiva vesti - Sve vesti

Vukova viktorija

Datum objave: 19.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Viktoria održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurecniji do 12 godina, dečaci, druga kategorija. 

Pobedničko postolje osvojio je Vuk Kruščić koji je u finalu salvadao Nikolu Lulića 6:4, 6:3. U polufinalu Vuk je pobedio Ognjena Jagrovića 7.6(1), 6:3, dok je Nikola bio bolji od Novaka Ivanovića 6:1, 6:2. 


TAŽ PONOVO NAJBOLJI U REGIONU

Datum objave: 17.04.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda odigrano Prvenstvo regiona TSIS (Teniskog saveza istočne Srbije) za dečake i devojčice do 14 godina. U obe konkurencije su pobedu odneli teniser i teniserka Teniske akademije Živković. U konkurenciji teniserki se igralo TAŽ finale, teniser i teniserka TAŽ-a zauzeli su i treće mesto.
 
Šampion u muškoj kategoriji je Stefan Skobelev (TAŽ) koji je bio bolji od Haralampija Toskića iz Kruševca sa 7:5, 6:1. U polufinalu Stefan je pobedio Mateju Miloševića 6:3, 5:7, 6:1, dok je Haralampije bio bolji od Petra Markovića 6:1, 6:1. 
 
Teniserka TAŽ-a Lola Radivojević osvojila je šampionsku titulu. Ona je u finalu savladala klupsku drugaricu Nataliju Nikolić sa 7:5, 6:3. Lola je na taj način nastavila sa sjajnim partijama i već tempira formu za predstojeće međunarodne turnire.U polufinalu Lola je bila bolja od Mie Ristić 6:1, 6:1, dok je Natalija savladala takođe klupsku drugaricu Emiliju Zdravković 6:4, 6:0. 
 
„Mi smo samo nastavili pobednički niz. Ovakav uspeh je rezultat velikog rada, sva ova imena mogu puno dati našem tenisu u narednom periodu“ – istakao je Nikola Živković, predsednik kluba.
 
Teniska akademije Živković u 2018. obeležava deset godina rada i više puta je bila juniorski i seniorski šampion i vicešampion države i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Teniseri i teniserke su redovni članovi reprezentacije Srbije, brojni su i rezultati na međunarodnoj sceni. Ono što predstoji je ITF turnir za najbolje juniore i juniorke, koji se po prvi put igra u Nišu na terenima akademije. Turnir počinje 21. aprila i trajaće do 28. aprila, a učešće će uzeti teniseri i teniserke iz preko 30 zemalja.
 

TK Mladost bio domaćin za crveni i zeleni nivo

Datum objave: 17.04.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Mladost u Pančevu održan je turnir u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo, za devojčice i dečake. 
 
U glavnom turniru kod devojčica slavila je Helena Radman koja je u finalu savladala Anđelu Đorđević 4:2, 4:1. Kod dečaka u glavnom turniru zelenog turnira Vanja Nikolić je u finalu pobedio Jovana Krivokapića rezultatom 4:1 4:1.
Utešni turnir kod devojčica Anastasija Čolović, a kod dečaka Nikola Lazić.
 
Crveni turnir obeležili su Mateja Jotić i Viktor Višnić kao finalisti glavnog turnira, a Hana Ilić i Aleksandar Stiljkovć kao prvoplasirani i drugoplasirani u utešnom turniru.
 

Stojanovu titula na Paliću

Datum objave: 17.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Palić održano je Prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 14 godina, dečaci, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojio je Marko Stojanov koji je u finalu pobedio Stefana Đurasinovića 7:5, 6:0. U polufinalu Marko je nakon velike borbe savladao Luku Ilića 3:6, 6:2, 6:4, dok je Stefan bio bolji od Sergeja Živkovića 6:0, 6:1. 


Pripada plejadi tenisera Jugoslavije koji su rođeni 70-tih godina i koji su u zenitu njihove juniorske, odnosno početku profi karijere iskusili ono najgore od svih dešavanja na našim prostorima 90-tih godina prošlog veka. I dok su jedni pravili prve teniske korake upravo u tom vremenu sankcija, rata, teške ekonomske krize i svega onoga što raspad jedne velike države sa sobom donosi, drugi su tek rođeni i upravo sada ispisuju svoje teniske priče na profi sceni, treći su imali tu sudbinu da dožive sportsku i profesionalnu glogotu, a upravo deo te grupe vrhunskih talenata koje je Jugoslavija imala bio je i Boris Bošnjaković. Rođen u Novom Sadu, pola godine nakon legendarne Monike Seleš, rano se opredelio da tenis bude njegov životni poziv. I sama Monika je bila jedna od glavnih inspiracija zbog koje je odlučio da krene stazama „belog sporta“. Komšije, Boris i Monika su često odmeravali snage na teniskom terenu u rodnom gradu, kasnije i u Americi, prijatelji od malih nogu i zauvek. 
Bošnjaković je pre odlaska u Ameriku, uoči samog raspada SFRJ, osvojio Prvenstvo države (velike Jugoslavije) u konkurenciji do 18 godina i time postao poslednji juniorski šampion SFRJ (1991. godine). Zbog svega što je usledilo, odlučio se za odlazak u SAD gde je završio koledž, a odmah nakon toga krenuo u trenerske vode u kojima je takođe ostvario sjajne rezultate, što i danas čini. U zrelim je trenerskim godinama pa se vrhunski rezultati od Borisa tek mogu očekivati. 
Od 2010. do 2013. bio je trener Dejvis kup tima Srbije, sa kojim je osvojio „salataru“ 2010. godine. Tokom 2011. bio je deo tima Novaka Đokovića, asistent trenera Marijana Vajde. Radio je sa Karlovićem, Bozoljcem, Lajovićem...
Dugo si u tenisu. Godinu –dve si stariji od generacije Zimonjića, Vemića…Rat na prostorima Jugoslavije je svakako bio poguban za tvoje tenisko napredovanje?
„Zimonjić, Vemić, jos par momaka i ja smo često putovali zajedno na turnire u juniorskim danima, iako su oni dve godine mlađi od mene. U to vreme rata smo se razišli na različite strane sveta, ali smo se s vremena na vreme sretali na turnirima, posebno kad smo svi postali profesionalci, samim tim održao se kontakt i prijateljski odnosi.  U to vreme nije bilo interneta, moblinih telefona, kao danas, slučajni susreti na turnirima širom meridijana su donosili veliku radost, jer da nekoga svog vidiš u dalekom svetu nije bio čest slučaj. Svaki taj susret donosio je duge razgovore, puno pozitivne energije, motiva i snage da se ide dalje, kroz ta teška vremena, a bila su nam jako teška. Iskreno, to jesu bila teška vremena, ali srećom po mene, uspeo sam da odem u Ameriku i da izbegnem nemire, a ujedno sam i puno teniski napredovao.  Mislim da ne bi toliko napredovao da sam ostao u Jugoslaviji. Tada trenerski kadar u našoj zemlji nije bio visokom nivou kao što je slučaj danas“.
 

Kalenićev šampionski ples

Datum objave: 16.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Balans u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 16 godina za dečake, druga kategorija. 

U finalu snage su odmerili klupski drugovi, članovi TK Dril Luka Kalenić i Mihajlo Lasica, a pobedu je odneo Kalenić 6:1, 6:1. U polufinalu Luka je bio bolji od Marka Sudara 6:1, 6:0, dok je Mihajlo savladao Bojana Radomana 7:5, 7:5. 

Kalenić tokom celog takmičenja nije izgubio ni set, a protivnicima je prepustio ukupno 11 gemova. 


Savkovićevoj trofej u TC Novak

Datum objave: 16.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održano je Otvoreno Prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojila je Ana Savković koja je u finalu bila bolja od Ive Rafailović 6:3, 6:2. U polufinalu Ana je pobedila Teodoru Kostović 6:3, 3:6, 6:0, dok je Iva savladala Petru Konjikušić 6:3, 6:4. 


Rakić osvojio Pančevo

Datum objave: 16.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Teniski klub Mladost iz Pančeva bio je domaćin Otvorenog prevenstva u konkurenciji do 12 godina za dečake, prva kategorija.

Pobednički pehar osvojio je David Rakić koji je u finalu savladao Aleksandra Daskalovića 6:2, 6:0. U polufinalu David je bio bolji od Ognjena Milića 6:0, 6:1, dok je Aleksandar pobedio Simeona Stankovića 6:3, 6:1.  

 


Rajićevoj trofej na Green Setu

Datum objave: 16.04.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina, druga kategorija za devojčice. 

Šampionski trofej osvojila je Sofija Rajić koja je u finalu savladala imenjakinju Sofiju Gutić 3:6, 6:1, 6:4. U polufinalu Rajićeva je pobedila Jelenu Jevtić 2:6, 6:3, 6:4, dok je Gutićeva bila bolja od Nataše Savić 6:3, 7:6(3). 

 


Jorovićevoj trofej u Portugaliji

Datum objave: 15.04.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije, 20 - godišnja Ivana Jorović osvojila je profi titulu na takmičenju u portugalskom mestu Obidos. 

Kao peti nosilac na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara Jorovićeva je u borbi za trofej savladala Čehinju Miriam Kolodziejovu 6:2, 6:1. Ovo je deseta profi titula za Ivanu, treća nagradong fonda 25.000 dolara, ima osvojene i četiri "pedesetice". 

Najbolji rang Jorovićeve bio je 134. mesto na WTA listi, trenutno je 281. na svetu, ali pobeda u Obeidosu će doneti novi skok i povratak na staze uspeha.