Arhiva vesti - Sve vesti

Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina - informacije

Datum objave: 06.10.2020. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani klubovi,
 
Želeo bih da podelim sa Vama važne informacije vezano za Ekipno takmičenje
do 18 godina iz kalendara Teniskog saveza Srbije.
 
Takmičenje je planirano po principu eliminacionog turnira po sistemu
gost/domaćin do polufinala a zatim završni turnir, top 4 (videti niže za detalje).
 
- uvodno pismo ovde 
 
- rokovi ekipnih 2020. ovde 

Senićeva i Tomas šampioni ITF turnira na terenima TAŽ-a u Nišu

Datum objave: 04.10.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniska akademija Živković iz Niša bila je domaćin juniorskog ITF takmičenja kategorije Grade 5 za juniorke i juniore. 

U ženskom finalu snage su odmerile naše reprezentitavke Natalija Senić i Andrea Obradović koje su prošle godine zajedno sa Fatmom Idrizović činile reprezentaciju Srbije koja se takmičila na Pojedinačnom prvenstvu sveta u konkruenciji do 16 godina. U finalu ITF turnira do šampionskog pehara stigla je višestruka šampionka Srbije Senić pobedivši u finalu Obradovićevu 6:3, 6:3. U polufinalu Natalija je bila bolja od Emilije Zdravković 6:2, 6:1, dok je Andrea savladala Ivu Šepu 6:4, 4:6, 6:1. 

Kod juniora pobedu je odneo Austrijanac Aleksandar Tomas kome je u finalu kod rezultata 7:6(7), 4:2 susret predao naš Lazar Miićević. U polufinalu Tomas je pobedio našeg Stefana Skobeleva 6:3, 6:2, dok je Lazar bio bolji od zemljaka Velja Krstića 6:3, 6:3. 

U konkurenciji ženskih dublova pobedničko postolje osvojile su Iva Šepa i Emilija Zdravković savladavši u finalu naše sestre Deletić, Senku i Simonu 6:3, 6:1. 

Kod muških dublova naslov šampiona otišao je na adresu para Veljko Krstić, Stefan Skobelev koji su u borbi za tron pobedili par Petar Bašić Palković, Filip Mandović 6:2, 6:3. 


Teodorović vicešampion J2 u Oradei

Datum objave: 04.10.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativac Srbije, član selekcije koja je našoj zemlji donela bronzu sa Ekipnog prvenstva sveta 2019. u konkurenciji do 16 godina, Petar Teodorović osvojio je naslov vicešampiona juniorskog ITF turnira ranga J2 na takmičenju koje je održano u rumunskoj Oradei. 

Petar je u borbi za šampionski trofej izgubio od prvog nosioca ovog turnira, predstavnika Moldavije Ilje Snitarija 3:6, 4:6. U polufinalu Teodorović je bio bolji od Bugarina Samuila Konova 7:5, 4:6, 6:3. 

Finale u Oradei Petru donosi značajan skok na ITF listi gde je trenutno na 252. poziciji. 

Bravo! 


Mia i Stefan šampioni ITF takmičenja (juniori) u Ulcinju

Datum objave: 04.10.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlade teniske nade Srbije i naši juniorski reprezentativci blistali su protekle nedelje na juniorskom ITF takmičenju u Ulcinju, J4 kategorije. 

Mia Ristić i Stefan Popović osvojili su šampionske titule, za Miu je ovo bio ITF prvenac dok je Stefanu drugi ITF trofej po redu. 

U borbi za tron Mija je u finalu salvadala je prvog nosioca takmičenja, Mađaricu Luku Udvardi 6:4, 6:2. 

Na pobedničko postolje Popović je stao pobedivši u finalu drugog kosturaša ovog turnira, Nemca Filipa Floriga 6:1, 5:7, 6:2. 

Bravo! 


PRVENSTVO SRBIJE SENIORI I SENIORKE-TK AGRIMES

Datum objave: 02.10.2020. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Agrimes u Beogradu od 03. oktobra biće održano Pojedinačno prvenstvo Srbije 2020. u konkurenciji seniora i seniorki.

-žreb kvalifikacija seniori ovde

- žreb glavnog turnira seniori ovde

- žreb glavnog turnira seniorke ovde

- raspored četvertak 08.10.2020. ovde

 


MASTERS TSS DO 12 GODINA

Datum objave: 30.09.2020. // Kategorija: Domaća scena

Poštovani igrači,

Ovde možete pronaći odluku Takmičarskog odbora vezanu za masters do 12 godina.

 

O D L U K A
 
1. Pomera se datum održavanja  Masters turnira do 12 godina iz Kalendara TSS koji je trebao da se održi od 2-4. oktobra 2020. godine na termin 16-18. oktobar 2020. godine

2. Za Rang listu za Masters računaće se joj samo turnir I kategorije koji koji je počeo 26.09.2020. godine.

Predsednik TOTSS

Dušan Milojković


ITF turnir u Nišu na terenima TK TAŽ

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK TAŽ u Nišu održava se ITF turnir u konkureniji juniorki i juniora do 18 godina, Grade 5.

- glavni žreb dečaci ovde

- glavni žreb devojčice ovde

- glavni žreb dubla dečaci ovde

- glavni žreb dubla devojčice ovde

- žreb kvalifikacija dečaci ovde

- žreb kvalifikacija devojčice ovde

- raspored mečeva 03.10.2020. ovde


Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 28. septembra do 4. oktobra igraće se SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2020 - međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Kvalifikacioni deo turnira počinje u ponedeljak 29. septembra, dok će glavni deo turnira početi u sredu 30. septembra 2020. godine. Finale se igra u nedelju 4. oktobra. Turnir je prvobitno planiran da se odigra tokom proleća, ali zbog dobro poznate situacije turnir je pomeran više puta i na kraju će biti odigran, ali u skladu sa epidemiološkim merama.
 
Ove godine se igra u nešto manjem formatu, pa će se za prvi reket turnira boriti oko 100 tenisera i teniserki, ali oni dolaze iz velikog broja zemalja (Srbija, Austrija, Velika Britanija, Nemačka, Rusija, Bugarska, Belgija, Izrael, Turska, Amerika, Kina, Hrvatska, Italija...). Ove godine će svi mečevi biti održani bez prisustva publike.
 
U susret turniru zapažene rezultate je postigla Emilija Zdravković (TAŽ) koja se nakon tri odigrana ITF turnira vraća u Niš i biće jedna od favoritkinja. Niška teniserka je prvo odigrala dva turnira u Mostaru, gde je stigla do drugog i trećeg mesta, a onda je osvojila dubl na Zlatiboru i bila treća u singlu. Od ostalih rezultata Teniske akademije Živković izdvojićemo i sledeće: treće mesto teniserki na Ekipnom prvenstvu Srbije do 14 godina, Anja Stanković (TAŽ) i Nikola Jović (TAŽ) su bili najbolji na Sportskim igrama mladih i oni će predstavljati Srbiju na završnici u Sarajevu. Nikola Jović (TAŽ) je stigao i do šampionske titule u dublu na Tennis Europe turniru u Čačku za tenisere do 14 godina. Na turniru u Knjaževcu za teniserke do 16 godina Mina Milosavljević (TAŽ) je bila druga, a Sara Milosavljević (TAŽ) treća. Bili su uspešni i najmlađi, u konkurenciji do 10 godina na turniru u Nišu Danica Todorović (TAŽ) je bila prva, Aleksandra Stojanović (TAŽ) i Radovan Petrović (TAŽ) su zauzeli druga mesta, a treća mesta su pripala Lori Orlović (TAŽ) i Danici Marjanović (TAŽ), odnosno Luki Periću (TAŽ). 
 

TK DRIL EKIPNI ŠAMPION SRBIJE U KONKURENCIJI DO 14 GODINA -DEVOJČICE

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Završeno je Ekipno prvenstvo Srbije 2020. u konkurenciji devojčica do 14 godina. 
 
Finalni meč odigran je na terenima TC Novak gde su u borbi za tron rekete ukrstile teniserke TK Winner i TK Dril.
 
TK Dril je zaokružio dominaciju u uzrastu do 14 godina time što su i devojčice dan nakon kolega (TK Dril osvojio muško Ekipno do 14) podigle šampionski pehar savladavši ekipu TK Winner 3:1 (Ana Savković - Gaja Đuričković 6:1, 2:6, 0:6 s.r., Hana Đedović - Iva Kostić 6:0, 6:1, Anastasija Arsić - Darija Đukić 6:2, 6:2, dubl: Savković, Đedović -Đuričković, Đukić 6:3, 6:0)
 
U polufinalu TK Dril je pobedio TK Dinamo 2:2 (40:34), dok je TK Winner bio bolji od TK Spartak 4:0. 
 

USPEŠNO ZAVRŠEN SEMINAR TSS ZA TRENERSKU LICENCU C

Datum objave: 29.09.2020. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu (Košutnjak) u periodu od 26-29.09.2020. godine održan je seminar za trenersku C licencu Teniskog saveza Srbije. 
Seminar je pohađalo 25 kandidata, a broj je bio ograničen shodno odlukama Vlade Republike Srbije usled pandemije virusa korona. 
Kandidati su po završetku seminara izrazili veliko zadovoljstvo izuzetnom organizacijom, posebno predavačima koje je činio tim Dr Tamara Kovačević i predsednik Takmičarskog odbora TSS Dušan Milojković. 
Budući treneri sa TSS licencom C istakli su da su srećni što su imali priliku da budu deo ovog seminara na kome su mnogo naučili, da je svaki segment predavanja bio potkrepljen sjajnim primerima, kao i to da je rad na terenu bio na visokom profesionalnom nivou, dinamičan i veoma kontruktivan. 
Predavači su takođe za kandidate imali samo reči hvale, zaključivši da je sve proteklo u izuzetnoj atmosferi na obostrano zadovoljstvo i da imamo dolazeće trenerske teniske snage na sceni koji će praviti nove šampione.