Arhiva vesti - Sve vesti

Olga piše istoriju!

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Iza nje su tri gren slem titule (juniorski Rolan Garos, Vimbldon, US Open), zlato za Srbiju na Pojedinačnom prvenstvu Evrope do 16, skalp nad 10. i 15. teniserkom sveta, sa 14 godina odigran prvi gren slem u karijeri (juniorski), briljantni rezultati na svetskoj juniorskoj sceni, profi prvenac osvojen sa samo 15 godina (fjučers u Antaliji 2016), „skok pume“ najpre na juniorskoj sceni i listi, sada i na profi takmičenjima, gde je samo deset dana pre osvajanja WTA prvenca sa 17 godina  (čime je postala prva teniserka rođena u 21. veku  koja je stigla do WTA trofeja) osvojila i titulu u Vermontu (60.000). Sve ovo je rezultiralo da se Olga Danilović 30. jula 2018. nađe na 112. mestu WTA liste i na pragu ulaska u „klub 100“ najboljih na svetu. 
Moskva i  River Cup je nešto što će većno pamiti zlatna devojka iz Beograda. Moskva je grad iz kojeg nam se Olga vratila sa evropskim zlatom pre dve godine,  sada je na istom terenu, u istom klubu, u istom gradu iskovala i prvi WTA pehar koji je zatim donela u rodni grad. 
Dan nakon osvajanja velikog takmičenja u ruskoj prestonici Danilovićeva se družila sa sedmom silom u Starom dvoru Grada Beograda gde je imala i prijem kod Gradonačelnika Prof dr Zorana Radojičića. 
„Danas je pravi šampionski dan u Starom dvoru, jer pod istim krovom imamo trofej Olge Danilović i pehar naših zlatnih vaterpolista. Ne sumnjam da će nas i Olga razmaziti i navići na uspehe, baš kao i vaterpolisti. Čestitam ti na prvom WTA trofeju i hvala ti što sjajno predstavljaš našu zemlju i na terenu i van njega. Zaista si ponos nacije“ - istakao je gradonačelnik Radojičić.
Srpska teniserka Olga Danilović izjavila je u Skupštini grada Beograda povodom osvajanja prvog WTA turnira da još nije svesna svog uspeha, ali i da je spremna da se u potpunosti okrene profesionalnoj karijeri.
 
 

Master u znaku Smiljanića

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Master u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina za dečake, druga kategorija. 

Pobedu je odneo Aleksa Smiljanić koji je u finalu savladao Aleksandra Huđeca 7:5, 4:6, 6:1. U polufinalu Smiljanić je posle velike borbe stigao do pobede nad Antonijom Bogdanovićem 6:1, 5:7, 6:3, dok je Huđec pobedio Miloša Mikovića 7:6(2), 7:5. 


Finale i titula za Bojanu Marinković

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Marinković proteklog vikenda odigrala je dva finala (singl i dubl) na turniru nagradnog fonda 15.000 dolara u finskom Tempereu. 

Bojana je u finalu singla zaustavljena od Britanke Frančeske Džons 2:6, 6:7(2). U dubl konkurenciji borila se u paru sa predstavnicom Paragvaja Kamilom Kampiz. One su u borbi za pobedničko postolje savladale par Bahmuthina, Malgina (RUS,EST) 1:6, 6:4, 10:7. 


Aleksandra i Ognjen pobednici 26. Kupa Paje Patka

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tenis Point u Čačku održan je 26. Kup Paje Patka, konkurencija do 12 godina, prva kategorija za devojčice i dečake. 

Kod devojčica šampionski pehar osvojila je Aleksandra Stevanović koja je u finalu bila bolja od Ive Janković 6:0, 6:1. U polufinalu Stevanovićeva je savladala Stelu Džinović 6:3, 6:0, dok je Iva pobedila Aleksandru Đokić 6:2, 6:1. 

U konkurenciji dečaka do trona je stigao Ognjen Milić kome je meč finala kod rezultata 0:1 predao Nikola Jović. U polufinalu Ognjen je pobedio Vuka Kruščića 6:1, 7:5, dok je Nikola bio bolji od Novaka Ivanovića 6:3, 6:2. 

 


Heleni i Krsti naranđasti nivo na Ekovelu

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena
Na turniru u konkurenciji do 10 godina održanom u TK Ekovel kraj Altine u Beogradu, mladi teniseri i teniserke su igrali tenis na zavidnom nivou. Nakon dva dana takmičenja i ukupno 66 odigranih mečeva u ženskoj konkurenciji, u glavnom turniru, trijumfovala je Helena Korać (CZ) koja je u finalu savladala Juliju Geljo (MLA) rezultatom 4:2. Polufinalistkinje glavnog turnira kod devojaka bile su Lana Agbaba (MRD) i Iva Varelija (AGR). Utešni turnir kod devojaka je protekao u znaku Zoe Smith iz Hjustona, koja je u finalu bila bolja od Nevene Novaković (DIN) 5:3. Polufinalistkinje utešnog turnira su bile Viškovic Mila i Viškovic Irina. 
 
Što se tiče takmičenja u muškoj konkurenciji, osvajač glavnog turnira je mladi Krsto Krivokapić (TRK) koji je u finalu slavio rezultatom 4:1 nad Dejanom Livadom (CLA). Polufinalisti glavnog turnira su bili i Đorđe Pešić (ŠMC) i Viktor Višnić (BAN). Kod dečaka u utešnom turniru je trijumfovao Uroš Đorđević (REK) koji je u finalu pobedio Andreja Miloševića (HAR) 4:1. Polufinalisti utešnog turnira su bili Luka Hašimbegović (GAZ) i Petar Lukić (REK).
 

Dakićevoj Winner

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 18 godina, druga kategorija za devojčice, održano je na terenima TK Winner. 

Šampionski trofej osvojila je Tara Dakić koja je u finalu savladala Ivu Šepu 6:1, 6:3. U polufinalu Tara je posle velike borbe stigla do pobede nad Jovanom Cvetković 6:4, 4:6, 6:1, dok je Iva bila bolja od Marije Micić 6:3, 6:3. 


Kalenić šampion Čikovog memorijala

Datum objave: 30.07.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je Čikov memorijal u konkurenciji do 16 godina, prva kategorija za dečake. 

Pobedničko postolje osvojio je Luka Kalenić koji je u finalu savladao Olivera Sabo Raca 6:2, 6:3. U polufinalu Luka je bio bolji od klupskog kolege iz TK Dril Mihajla Lasice 6:1, 6:2, dok je meč polufinala Oliveru bez borbe predao Dušan Davidović. 


Ženska reprezentacija Srbije (do 12) obezbedila plasman na finalni turnir EP

Datum objave: 29.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Reprezentacija Srbije u konkurencij do 12 godina (devojčice) sa četiri pobede u kvalifikacijama Ekipnog prvenstva Evrope 2018. koje je održano u rumunskoj Galati obezbedila je prolaz u finale ovog takmčenja koje će biti održano u Francuskoj od 9. do 12. avgusta 2018. 
 
U prvom kolu pred našim sjajnim timom u sastavu: Mia Ristić, Jovana Grujić, Dunja Marić predvođene trenerom Branislavom Janković  pala je selekcija Švajcarske 3:0, u drugom kolu posle velike borbe Srbija je stigla do pobede i nad timom Mađarske 2:1, u trećem kolu kvalifikacija Srbija je savladala selekciju Gruzije 3:0. 
U plej ofu za plasman na glavni turnir EP Srbija se borila protiv selekcije domaćina Rumunije i do trijumfa stigla rezultatom 2:1 (Ristić - Marginean 4:6, 6:2, 6:4, Marić - Bertea 6:4, 6:4, dubl: Grijić, Marić - Bertea, Stancescu 6:2, 1:6, 6:10).  

Kostićevoj dubl u Baji

Datum objave: 29.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Natalija Kostić osvojila je titulu u dubl konkurenciji nagradong fonda 25.000 dolara u mađarskoj Baji. 

Kostićeva je do trijumfa stigla u paru sa Argentinkom Paulom Ormaceom. FInalni meč ovom paru predao je bez borbe par Dascalu, Shinikova (ROU,BUL). 

Ovo je deseti dubl šampionski pehar za Nataliju, prvi ovog nagradnog fonda. 

 


Jakšićeva osvojila dubl trofej u Ešlandu

Datum objave: 29.07.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Jovana Jakšić osvojila je dubl trofej na turniru nagradnog fonda 60.000 dolara koji je održan u američkom gradu Ešland. 

U paru sa Meksikankom Renatom Zarazua naša Jovana je do četvrtog trofeja u dublu stigla pobedom u finalu nad parom Marand, Osigwe (USA,USA) 6:3, 5:7, 10:4. 

U singlu Jakšićeva je na ovom takmičenju odgirala polufinale u kome je zaustavljena od Amerikanke Brodski 2:6, 4:6.