Arhiva vesti - Sve vesti

Grujićevoj i Pisariću Prvenstvo Vojvodine do 14

Datum objave: 14.02.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Orange u Somboru održano je Prvenstvo Vojvodine za devojčice i dečake u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija.

Kod devojčica do šampionskog pehara stigla je Jovana Grujić koja je u finalu bila bolja od Naide Hukić 6:0, 6:0. U polufinalu Jovana je pobedila Jelenu Gojković 6:0, 6:2, dok je Naida savladala Dejanu Todorović 6:1, 6:4. 

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Aleksa Pisarić koji je u finalu posle velike borbe savladao imenjaka Aleksu Markovića 6:4, 2:6, 6:4. U polufinalu Pisarić je bio bolji od Luke Uzelca 6:1, 6:1, dok je Marković pobedio Mateju Gojkovića 6:0, 6:0. 


Teodora slavila na Green Setu

Datum objave: 14.02.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Green Set održano je Prvenstvo Beograda za seniorke, druga kategorija. 

Pobedničko postolje osvojila je Teodora Vujičić koja je u finalu bila bolja od Sofije Madine 6:2, 6:2. U polufinalu Teodora je savladala Taru Dakić 6:0, 6:2, dok je Sofija pobedila Andrijanu Brkić 7:5, 0:6, 6:0. 


Andrea Noa pobednik takmičenja u TC Novak

Datum objave: 14.02.2018. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina za devojčice, druga kategorija. 

Pobednički pehar osvojila je Andrea Noa Galin koja je u finalu savladala Lenku Vuksanović 6:2, 6:2. U polufinalu Andrea je pobedila Teodoru Šljivančanin 6:1, 2:6, 6:2, dok je Lenki kod rezultata 2:6, 6:4, 4:0 meč predala Iva Janković. 


Fed kup: Srbija – Letonija 1:2

Datum objave: 10.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Fed kup reprezentacija Srbije i 2019. takmičiće se u I grupi Evro-afričke zone. Naš tim je bio na korak od plasmana u plej of za popunu Svetske grupe B (plej of se igra 21. i 22. aprila 2018), ali ispred sebe reprezentativke Srbije su imale nesalomivi tim Letonije. U mini plej ofu I grupe Evro-afričke zone koji se održava u estonskom gradu Talinu Srbija se borila protiv Letonije, na kraju pobeda je otišla u ruke protivničkog tabora 1:2.
 
Nakon odiganih singl mečeva rezultat je bio izjednačen 1:1. Prvi poen u singlu Srbiji je donela maestralna 17- godišnja Olga Danilović (304. na WTA listi, 9. juniorka sveta) koja je za sat i osam minuta igre pobedila 15. na WTA listi Anastasiju Sevastovu 6:2, 6:4. U drugom singl meču snage su odmerile, prva tabla Srbije Dejana Radanović (264. na WTA listi) i 6. teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko. Izjednačujući poen Letoniji je donela Ostapenko rezultatom 2:6, 1:6. 
U odučujućem dublu boje Srbije su branile Olga Danilović i Bojana Marinković protiv Sevastove i Ostapenko koje su bile jače i slavile nakon 1:6, 2:6.
 
Srbija je plasmanom u mini plej of u Talinu ostvarila opstanak u I grupi Evro-afričke zone za 2019. Reprezentacija Srbije u sastavu: Dejana Radanović (264. na WTA listi singl), Olga Danilović (304) i Bojana Marinković (573), prevođena selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić odigrala je sjajno sve mečeve u Estoniji. Naše devojke su se borile do svih maksimuma i dale sve od sebe za što bolji plasman Srbije. 
U Grupnoj fazi savladale su najpre favorizovane predstavnice Bugarske 2:1, zatim i tim Gruzije 2:1. U oba meča reprezentativke Srbije dolazile su do ukupnog trijumfa već nakon singl susreta. Radanović i Danilović su zabeležile fantastičan debi u nacionalnom dresu i dovele Srbiju na korak od plasmana u plej of u kome se isprečio izuzetno težak pritivnik, Letonija sa 6. i 15. teniserkom sveta.
 
Raduje da je ovaj izuzetno mlad tim Srbije u Talinu pokazao snagu, volju, želju, hrabrost i da Srbija sa ovim devojkama u Fed kup takmičenju ima blistavu budućnost.

Kecmanović u polufinalu San Franciska

Datum objave: 10.02.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji mladi teniser Srbije, 18 – godišnji Miomir Kecmanović nastavlja sa sjajnim partijama na takmičenjima u Americi. Nakon dva odigrala četvrtfinala na turnirima iz čelendžer serije (Njuport Bič i Dalas) na kojima je nanizao pet pobeda nad teniserima iz SAD, među kojima je pao i velika nada američkog tenisa 20 – godišnji Francis Tifo (81. na svetu), naš mladi as se plasirao u polufinale takmičenja u San Francisku. 
Turnir u San Francisku se igra za nagradni fond od 100.000 dolara. Kecmanović je u prvom kolu  San Franciska pobedio osmog nosioca iz Kanade Brajdena Šnura 6:4, 7:6(2), u drugom je bio bolji od Amerikanca JC Aragonea 6:4, 7:6(6). Za plasman u polufinale savladao je osmog Amerikanca u protekle tri nedelje, ovaj put 3. nosioca, Majkla Moa 7:6(3), 6:7(4), 6:1. 
Za plasman u finale Miomir će se boriti protiv predstavnika kineskog Tajpeha Džejsona Junga. 
Uspesi koje je Kecmanović nanizao protekle tri nedelje u Americi donele su mu plasman među 200. na svetu. Trenutno je na 194. mestu ATP liste, sledi novi skok nakon takmičenja u San Francisku. 
Bravo!!!
 

Fed kup: Srbija - Letonija 1:1

Datum objave: 10.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Fed kup reprezentacija Srbije bori se za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B protiv selekcije Letonije u mini plej ofu I grupe Evro-afričke zone koji se održava u estonskom gradu Talinu. 

Nakon odiganih singl mečeva rezultat je izjednačen 1:1. Prvi poen u singlu Srbiji je donela maestralna 17- godišnja Olga Danilović (304. na WTA listi, 9. juniorka sveta) koja je za sat i osam minuta igre pobedila 15. na WTA listi Anastasiju Sevastovu 6:2, 6:4. U drugom singl meču snage su odmerile, prva tabla Srbije Dejana Radanović (264. na WTA listi) i 6. teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko. Izjednačujući poen Letoniji je donela Ostapenko rezultatom 2:6, 1:6. 

Sledi odučujući dublu kome će boje Srbije braniti Olga Danilović i Bojana Marinković protiv Sevastove i Ostapenko. 


Danilovićeva savladava 15. teniserku sveta i donela Srbiji prvi poen

Datum objave: 10.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U estonskom Talinu Fed kup selekcija Srbije danas bije bitku protiv reprezentacije Letonije u mini plej ofu I grupe Evro-afričke zone. Pobednik ovog meča odlazi u plej of za popunu Svetske grupe B koji je na programu 21. i 22. aprila 2018. 
 
U prvom meču susreta Srbija - Letonija snage su odmerile 17 - godišnja Olga Danilović (deveta juniorka sveta i 304. na WTA listi, jedna od najvećih mladih nada svetskog tenisa) i 15. na WTA listi Letonka Anastasija Sevastova. Nakon sat i osam minuta igre Danilovićeva je savladala Sevastovu 6:2, 6:4 i donela prvi poen za Srbiju u ovom veoma teškom i važnom meču. 
Sledi singl u kome će snage Srbije braniti Dejana Radanović (264. na WTA listi) i aktuelna šampionka Rolan Garosa, 6. na svetu Jelena Ostapenko. 
 
Bravo Olga za najveću pobedu u dosadašnoj profi karijeri koja je sa startu i koja brzinom svetlosti ide ka vrhu! 
 

Srbija savladala Gruziju 2:1 i plasirala se u mini plej of

Datum objave: 09.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Fed kup selekcija Srbije plasirala se u mini plej of za ulazak u plej of za popunu Svetske grupe B. 
U grupnoj fazi takmičenja u Estoniji (I grupa Evro-afričke zone) Srbija je nakon pobede nad selekcijom Bugarske, danas salvadala i tim Gruzije u okviru Grupe A. 
Prvi poen Srbiji je donela 17- godišnja Olga Danilović koja je briljirala i ekspresno savladala Sofiju Šapatavu 6:3, 6:0. 
Usledio je duel prvih tabli oba tima, reprezentativke Srbije Dejane Radanović i Gruzijke Katarine Gorgodze. Nakon dva sata i 32 minuta igre, u meču koji je obilovao brejkovima, u kome je u drugom setu naša Dejana spasila i meč loptu, u trećem prednosti brejka protivnice, na kraju velike borbe i drame Radanovićeva je donela šampionski poen Srbiji 2:6, 7:5, 6:4. 
Nakon singlova odigran je i dubl u kome su Srbiju predstavljale Olga Danilović i Bojana Marinković. Odmerile su snage sa gruzijskim dublom Marijam Bolkvadze i Sofija Šapatava, a gruzijke su posle velike borbe došle do pobede i boda za njihovu zemlju 7:6(7), 6:7(4), 3:6. 
Fed kup tim Srbije iz grupnog takmičenja izlazi kao pobednik i boriće se u mini plej ofu 10. februara protiv pobednika Grupe D tima Letonije za koji nastupaju 6. teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko i 15. tenisera sveta Anastasija Sevastova. 
Bravo za Fed kup tim Srbije i srećno protiv Letonije.

Dejanin bljesak na prvoj tabli u Fed kupu

Datum objave: 08.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Hrabro, odlučno, bez greške.. tako je izgledao debi Fed kup reprezentativke Srbije, 21- godišnje Dejane Radanović u singl meču koji je odigrala u prvom meču Srbije na takmičenju u Talinu. 
Fed kup selekcija Srbije bori se u Grupi A I grupe Evro-afričke zone, na takmičenju koje se ove nedelje održava u Estoniji i u kojem učestvuje 14 timova, od kojih će samo dva tima otići u plej of za popunu Svetske grupe B. Prvi put u ulozi prve table za fed kup tim Srbije našla se Dejana i sa druge strane mreže imala je više od sto mesta bolje rangiranu predstavnicu Bugarske Viktoriju Tomovu koju je za sat i 13 minuta počistila sa terena rezultatom 6:3, 6:4. Teško breme koje sa sobom nosi prva tebla reprezentacije, odgovornost i uvek jakog protivnika, nisu Radanovićevu obeshrabrili, naprotiv dobila je posebnu inspiraciju za trijumf što je i pokazala na terenu u meču sa Bugarskom. 
„Bilo je pozitivne treme kao što sam i očekivala da će biti. Poznajem Tomovu, igrale smo jednom pre današnjeg meča i imam pozitivan skor protiv nje. Znala sam koju igru treba da igram protiv nje, pričala sam i sa timom i smislili smo taktiku koje sam se pridržavala, trudila sam se da se fokusiram na igru, da ne razmišljam o tremi i o pobedi, tako da se sve hvala Bogu dobro završilo. Rezultatski 6:3, 6:4, deluje lako, ali nije bilo baš tako, 
obzirom na tremu i sve drugo, ali sam zadovoljna. Dubl mi nije jača strana, odigram nekoliko turnira godišnje u dublu, prvi set protiv Bugarske ja nisam bila na nivou, posle toga samo gubile u drugom setu 5:1, ali smo se vratile i na žalost izugbile. Počela sam bolje da igram, ali dubl nije nešto u čemu se dobro snalazim, trudim se i nadam se da ću sledeći meč biti još bolja. Za Gruziju smo spremne kao zapete puške“ – rekla je Radanovićeva. 
 

Danilovićeva debitovala za Fed kup tim Srbije u njenom (šampionskom) stilu

Datum objave: 08.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Vest koja je stigla iz Njujorka 10. septembra 2017, sa gren slem takmičenja u konkurenciji juniora glasila je: Srbija ima gren slem šampiona na Otvorenom prvenstvu Amerike 2017!  Treći juniorski gren slem trofej za Olgu Danilović!
Talin (Estonija) 7. februara 2018. sa Fed kup takmičenja (I grupa Evro-afričke zone) u kojoj se takmiči i selekcija Srbije, vest glasi: Danilovićeva debitovala za Fed kup tim Srbije u njenom (šampionskom) stilu, spasila meč loptu i donela Srbiji prvi poen protiv Bugarske. 
 
Olga Danilović je od teniskih stručnjaka već proglašena za jednu od najperspektivnijih mladih igračica u svetu. I ona već pokazuje da prognoze nisu preterivanja. Nema sumnje, pravi teniski dijamant. Ovu devojku krase izuzetne radne navike, nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost tenisu. Sve su to uslovi koji vode samo u jednom pravcu - ka vrhu. Olga već godinama žari i pali juniorskom svetskom scenom. 
Krenimo redom.