Arhiva vesti - Sve vesti

Trijumf Krste Petrovića na Božićnom turniru

Datum objave: 15.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Pobednik turnira Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina, koji je održan na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu za dečake je mladi teniser Srbije Krsta Petrović. 

Do Tennis Europe prvenca Krsta je stigao pruživđi sjajne partije. Najteži meč imao je u prvom kolu protiv predstavnika Crne Gore Emila Dapčevića i to je jedini protivnik koji je našem teniseru uspeo da uzme set na ovom takmičenju. U finalu Petrović je snage odmerio sa predstavnikom BiH  Andrejom Nedićem i do šampionskog pehara stigao rezultatom 6:3, 6:2. 


Žarkoviću ITF trofej na Karaburmi

Datum objave: 12.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Turnir iz kalendara ITF-a u konkurenciji do 18 godina (juniorke i juniori) odigran je na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. 

U konkurenciji juniora pobednički trofej osvojio je aktuelni seniorski šampion Srbije Bodin Žarković savladavši u finalu aktuelnog šampiona Srbije u konkurenciji do 16 godina Viktora Jovića 7:5, 6:2. Bodin je bio postavljen za šesto, Viktor za sedmog nosioca. U polufinalu Žarković je pobedio Slovaka Lukasa Palovića 6:4, 6:4, dok je Jović bio bolji od zemljaka Lazara Milićevića 6:1, 6:4. 

Kod juniorki pobedu je odnela Jana Kolodinska iz Belorusije salvadavši u finalu Mađaricu Dorku Drahotu Sabo 6:3, 6:3. 


Krsta u finalu singla, osvojio dubl Božićnog turnira u Beogradu

Datum objave: 12.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Crvena zvezda održava se turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina. 

Plasman u finale singla ovog takmičenja izborio je mladi i veoma talentovani teniser Srbije Krsta Petrović koji je u polufinalu savladao predstavnika Turske, šestog nosioca Barana Sojlera 7:5, 6:1. U borbi za trofej Krsta će odmeriti snage sa predstavnikom BiH Andrejom Nedićem. 

U konkurenciji devojčica za šampionski trofej boriće se Grkinja Atina Pita i Makedonka Jana Stojanova. U polufinalu Atina je savladala našu teniserku Andreu Obradović 6:3, 7:5. Andrea je ostvarila sjajan uspeh plasmanom u polufinale do kojeg je stigla iz kvalifikacija. 

U dublu kod devojčica na pobedničko postolje popele su naša Lola Radivojević i Makedonka Jana Stojanova. One su u finalu kao četvrti nosioci savladale treće nosioce, dubl Andrea Obradović - Suana Tucaković (SRB, BiH) 7:5, 6:4. 

Kod dečaka u dublu su trijumfovali naš Krsta Petrović i njegov partner iz BiH Radomir Tomić. Oni su u finalu pobedili par Romeo Hadžimehmedović - Lucijano Barbarino (SRB,ITA) 7:6(3), 6:3. 


Đurić u polufinalu Kupa Kremlja

Datum objave: 12.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi nasa srpskog tenisa, 12 -godišnji Branko Đurić beleži sjajne partije na Tennis Europe takmičenju u konkurenciji do 14 godina koji se održava u ruskom mestu Rjazan. 

Đurić se plasirao u polufinale Kupa Kremlja savladavši u četvrtfinalu devetog nosioca, Slovenca Bora Artnaka 6:2, 6:3. Za plasman u finale ovog vrednog takmičenja Branko će se boriti protiv 14. nosioca iz Francuske Luke Van Ašea. 

Na Kupu Kremlja učestvovala su još dva tenisera Srbije, Luka Jovanović i Nikola Zekić. U četvrtfinalu zaustavljen je Zekić od Francuza Artura Filsa, dok je Jovanović zaustavljen u osmini finala posle velike borbe od Rusa Maksima Dontsova 6:3, 3:6, 7:5. 

 


Kvalifikacije - Australian Open 2018.

Datum objave: 09.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Izvučen je žreb za kvalifikacije Otvorenog prvenstva Australije 2018, prvog gren slem turnira u sezoni koji se tradicionalno igra u Melburnu. 

U kvalifkacijama će učestvovati jedna teniserka i četiri tenisera iz Srbije. 

Prvo kolo kvalifikacija NIS Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović odigraće protiv 23. nosioca, Holanđanke Aranče Rus. 

U prvom kolu Danilo Petrović će odmeriti snage sa drugim nosiocem iz Francuske, Nikolasom Mauom. Nikola Milojević za prvog protivnika ima 21. nosioca, Italijana Stefana Travaglija, Peđa Krstin će se boriti protiv Čeha Adama Pavlašeka. Naš najmlađi učesnik kvalifikacija, 18- godišnji Miomir Kecmanović (prošlogodišnji prvi junior sveta i velika mlada zvezda u usponu) prvi meč u prvim kvalifikacijama profi gren slem turnira odigraće protiv predstavnika Hrvatske Viktora Galovića. 

Kvalifikacije, Australian Open 2018 - 

Žene: 

1. kolo - 

Ivana Jorović - (23) Arantxa Rus (NED) 6:3, 6:4

2. kolo: 

Ivana Jorović - Ysaline Bonaventure (BEL) 

Muškarci: 

1. kolo - 

Danilo Petrović - (2) Nicolas Mahut (FRA) 7:6(4), 6:3

Peđa Krstin - Adam Pavlashek (CZE) 3:6, 6:3, 7:6(3)

Nikola Milojević - (21) Stefano Travaflia (ITA) 4:6, 7:6(5), 4:6

Miomir Kecmanović - Viktor Galović (CRO) 4:6, 6:7(5), 4:6 

2. kolo - 

Danilo Petrović - Dennis Novak (AUT) 7:6, 4:6, 5:7

Peđa Krstin - Quentin Halys (FRA) 

 

Jovana Grujić osvojila Tennis Europe do 12 u Akademiji Tipsarević

Datum objave: 09.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TA Tipsarević od 01. do 07. januara 2018. godine održan je turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake, treća kategorija. 

Čast Srbije odbranila je Jovana Grujić koja je osvojila šampionski trofej u ženskoj konkurenciji. Jovana je do trofeja stigla bez izgubljenog seta, savladavši u finalu zemljakinju Miu Ristić 6:1, 7:6(0). U polufinalu Grujićeva je bila bolja od Tare Mihaljević 6:2, 6:2, dok je Mia savladala Rumunku Evu Mariju Jonesku 3:6, 6:3, 6:0. 

U konkurenciji dečaka pobedu je odneo Rumun Luka Predu koji je u finalu bio bolji od predstavnika Srbije Davida Rakića 6:2, 6:0. Luka je u polufinalu pobedio Hrvata Frana Rakovića 6:1, 3:6, 6:2, dok je David savladao Rumuna Tudora Narcisa Popovićija 6:2, 6:3. 

U konkurenciji dublova (devojčice) trijumfovao je rumunski par Jonesku, Marginean u finalu pobedivši srpski par Marković, Mihaljević 6:1, 6:3. 

U muškom dublu šampionski pehar osvojili su Rumuni Popovići i Preda savladavši u finalu srpski dubl Stanković, Virijević 6:4, 6:0. 

Turnir je protekao u sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu domaćina, čemu svedoče osmesi i zadovoljstvo, kao i reči hvale svih učesnika ovog takmičenja, a bilo ih je iz 12 zemalja sveta. 


Počela prodaja karata za meč Srbija – USA

Datum objave: 09.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DEJVIS KUPA 2018. ( SRBIJA – USA OD 02. DO 04. FEBRUARA 2018, HALA ČAIR, NIŠ) 
 
Danas (09.01.2018) je krenula prodaja karata za meč prvog kola Dejvis kup takmičenja  između selekcija Srbije i USA. Ulaznice za ovaj susret mogu da se kupe na prodajnim mestima agencije Eventim
 
sve informacije o prodajnim mestima agencije Eventim možete naći na sajtu:  
www.eventim.rs
 
Cene pojedinačnih karata su:
 
Petak (02.02.2018) - 700 RSD
Subota (03.02.2018)  -  500 RSD
Nedelja (04.02.2018)  - 700 RSD
 
Biletarnica u Hali Čair ( ulica 9. Brigade, 18000 Niš) prodaju karata za meč Dejvis kupa Srbija – USA (02-4.02.2018) počinje 29. januara 2018. godine, do tada karte je moguće kupiti na svim prodajnim mestima agencije Eventim. 
 
Prvi dan takmičenja ( 02. februar 2018 ) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 15 časova, drugi odmah po završetku prvog. 
  
Drugi dan takmičenja (03. februar 2018) igra se dubl meč sa početkom u 15 časova. 
  
Treći dan takmičenja (04. februar 2018) prvi singl meč počinje u 14 časova. 
  
Podloga: Clay, Indoor
 
 
 

Fed kup selektori nominovali timove za prvo kolo Evro-afričke zone 2018.

Datum objave: 09.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Od 7. do 10. februara 2018. godine u Talinu (Estonija) biće odigrano prvo kolo Fed kupš takmičenja prve grupe Evro-afričke zone u kojoj se nalazi i selekcija Srbije. Kao i prethodne godine ovo takmičenje biće održano u Talink tenis centru, a učestvovaće 14 timova podeljenih u četiri grupe. Nakon grupnog takmičenja (svako sa svakim) pobednici grupa boriće se za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2019. Plej of je na programu 21. i 22. aprila 2018. 
U 2017. NIS Fed kup reprezentacija Srbije uspela je da trijumfuje u Talinu i od 14 timova koji su učestvovali na ovom takmičenju izbori plasman u plej of. Podestimo, samo dve ekipe od 14 koje učestvuju u prvom kolu Prve grupe Evro-afričke zone izbori prolaz u plej of. 
Selektori Fed kup timova koji će se naći ove godine u Estoniji (Srbija, Australija, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Letonija, Poljska, Portugalija, Slovenija, Švedska, Turska) nominovali su timove za mečeve koji slede u februaru, ali do izmene sastava može doći početka takmičenja. 
Selektor NIS Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica nominovala je sledeći tim: Dejana Radanović, Ivana Jorović, Olga Danilović, Bojana Marinković. 
Najjači tim u Talinu, gledajući nominacije ima selekcija Letonije za koju su prijavljene sedma teniserka sveta, aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko i 15. teniserka sveta Anastasija Sevastova. 
 
Nominacije ostalih timova: 
 
Austrija - Barbara Haas, Julia Grabher, Melanie Klaffner, Pia Konig, selektor Jurgen Waber 
 
 Bugarska - Viktoriya Tomova, Isabella Shinikova, Julia Terziyska, Gergana Topalova, selektor Dora Rangelova 
 
 Hrvatska - Donna Vekic, Petra Martic, Tena Lukas, Darija Jurak, selektor Iva Majoli 
 
Estonija - Anett Kontaveit, Kaia Kanepi, Elena Malygina, Katriin Saar, selektor -  Marten Tamla
 
Gruzija - Ekaterine Gorgodze, Sofia Shapatava, Mariam Bolkvadze, Oksana Kalashnikova, selektor Margalita Chakhnashvili-Ranzinger 
 
Velika Britanija - Johanna Konta, Heather Watson, Katie Boulter, Anna Smith, selektor Anne Keothavong 
 
 Mađarska - Timea Babos, Fanni Stollar, Dalma Galfi, Anna Bondar, selektor Gabor Juhasz 
 
 Letonija - Jelena Ostapenko, Anastasija Sevastova, Diana Marcinkevica, Daniela Vismane, selektor Andis Juska 
 
 Poljska - Magda Linette, Magdalena Frech, Katarzyna Piter, Alicja Rosolska, selektor Dawid Celt 
 
Portugalija - Ines Murta, Maria Joao Koehler, Francisca Jorge, Maria Ines Fonte, selektor Neuza Silva
 
Slovenija - Dalila Jakupovic, Tamara Zidansek, Nina Potocnik, Kaja Juvan, selektor Andrej Krasevic 
 
Švedska - Rebecca Peterson, Cornelia Lister, Jacqueline Cabaj Awad, selektor Mattias Arvidsson 
 
 Turska - Cagla Buyukakcay, Basak Eraydin, Ipek Soylu, Ayla Aksu, selektor Alaaddin Karagoz 
 

Fatma do polufinala u Moskvi

Datum objave: 08.01.2018. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Početak 2018. za mnoge je bio u znaku odmora i slavlja, za mlade teniske snage Srbije bio je radan. Prvog dana jaunara 2018. mladi teniseri naše zemlje izašli su na teren i započeli takmičenje u Moskvi na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina. 

U konkurenciji devojčica na Božićnom turniru u glavnom gradu Rusije predstavljala nas je Dvoranska šampionka Srbije (do 14) za 2018. Fatma Idrizović koja je na ovom takmičenju stigla do polufinala. U borbi za plasman u finale Fatma je izgubila od petog nosioca, Kanađanke Daše Plekhanove 5:7, 3:6. 

Kod dečaka na Božićnom turniru održanom u Akademiji Aleksandra Ostrovskog u Moskvi boje Srbije branili su Branko Đurić, Nikola Zekić i Luka Jovanović. Vicešampion Srbije Dvoranskog prvenstva 2018. u konkurenciji do 14 Zekć izgubio je u drugom kolu od trećeg nosioca, Kipranina Konstantinosa Košisa 4:6, 3:6. Polufinalista Dvoranskog prvenstva iz Kruševca Đurić u Moskvi je zaustavljen u osmini finala od 6. nosioca, Rusa Nikite Bočkareva 2:6, 1:6. Najbolji plasman u Moskvi od predstavnika Srbije u muškoj konkurenciji ostvario je aktuelni šampion Srbije (dvoranvski do 14) Luka Jovanović koji je zaustavljen u četvrtfinalu od Francuza, imenjaka Luke Van Ašea 1:6, 2:6. 


AKREDITOVANJE ZA DEJVIS KUP MEČ SRBIJA - USA 02 - 04. FEBRUAR 2017.

Datum objave: 08.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
POŠTOVANE KOLEGE,
 
FORMULAR ZA AKREDITOVANJE ZA MEČ PRVOG KOLA DEJVIS KUP TAKMIČENJA: SRBIJA - USA MOŽETE PREUZETI OVDE 
 
ZAINTERESOVANI ZA AKREDITOVANJE ZA PREDSTOJEĆI MEČ  PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE  DEJVIS KUP TAKMIČENJA 2018. IZMEĐU SELEKCIJA SRBIJE I USA (KOJI ĆE BITI ODIGRAN OD 02. DO 04. FEBRUARA 2018. U HALI ČAIR U NIŠU) POPUNJAVAJU FORMULAR I ŠALJU NA EMAIL: akreditacijetss@yahoo.com
 
HVALA!