Arhiva vesti - Sve vesti

Dragoviću zeleni nivo na Drilu

Datum objave: 05.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Dril održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo, dečaci. 

Pobedničko postolje osvojio je Marko Dragović koji je u finalu bio bolji od Viktora Markovića 4:O, 4:3. U polufinalu Dragović je pobedio imenjaka Marka Dendu 4:0, 4:2, dok je Viktor savladao Ognjena Milenovića  0:4, 4:1, 7:0. 

Utešni turnir pripao je Aleksi Postiću koji je u finalnoj borbi pobedio Stefana Nikolića 4:3, 4:2. 


Žarkoviću trofej na Masteru

Datum objave: 05.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Master u Beogradu održano je Prvestvo Beograda u konkurenciji juniora do 18 godina, II kategorija. 

Šampionski trofej osvojio je Bodin Žarković koji je u finalu savladao Đorđa Radana 6:3, 6:3. U polufinalu Bodin je bio bolji od Nikole Purića 6:2, 6:2, dok je Đorđe savladao Mihaila Radosavljevića 6:3, 6:2. 

U borbi za treće mesto Purić je pobedio Radosavljevića 6:3, 2:6, 6:3. 


TAŽ bez konkurencije u regionu

Datum objave: 05.12.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda je odigrano Prvenstvo regiona TSIS (Teniskog saveza istočne Srbije) za dečake i devojčice do 16 godina. U obe konkurencije pobedu su odneli teniser i teniserka Teniske akademije Živković, ali to nije sve. U obe konkurencije se igralo TAŽ finale, treće mesto u obe konkurencije je pripalo teniseru i teniserki TAŽ-a. 
 
 

NIS Fed kup tim Srbije 2018. kreće iz Estonije

Datum objave: 04.12.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
FED KUP  I GRUPA EVRO-AFRIČKE ZONE ZA 2018. ( OD 07. DO 10. FEBRUARA 2010, Talin, Estonija)
 
Kao i u godini koja je na izmaku, tako i naredne takmičarski put NIS Fed kup tima Srbije startovaće u Estoniji. Najbolji ženski tim naše zemlje nalazi se u grupi I Evro-afričke zone, a prvo kolo za ovu grupu za 2018. biće održano u Talinu od 7. do 10. februara. 
 
U Talinu će učestvovati 14 ekipa (Austrija, Gruzija, Poljska, Srbija, Švedska, Bugarska, Velika Britanija, Portugalija, Turska, Hrvatska, Mađarska, Estonija, Letonija, Slovenija) podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po round robin sistemu (svako sa svakim). Pobednici grupa boriće se u mini plej ofu iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2019. godinu. Baraž je na programu 21. i 22. aprila 2018. godine.
Pobednik grupe A u mini plej ofu boriće se sa pobednikom grupe D, dok će se pobednik grupe B boriti sa pobednikom grupe C.
 
Podestimo, NIS Fed kup reprezentacija Srbije prvo kolo I grupe Evro-afričke zone za 2017. odigrala je u Estoniji i zabeležila tri pobede koje su obezbedile baraž u aprilu u kome je naš tim ugostio selekciju Australije u Zrenjaninu. Australijanke su bile bolje i pobedom 4:0 obezbedile plasman u Svetsku grupu B. 
 

IN MEMORIAM NIKOLA ŠPEAR 1944 – 2017

Datum objave: 01.12.2017. // Kategorija: Domaća scena
IN MEMORIAM NIKOLA ŠPEAR 1944 – 2017 
Velikan našeg tenisa i sporta, nezaboravan sportista, reprezentativac, Dejvis kup selektor, prvi međunarodni sudija najvišeg ranga i supervizor na Balkanu, jedan od najboljih trenera svih vremena koje je Srbija imala, preminuo je danas u 73. godini u Subotici. 
 
Komemoracija će biti održana u Gradskoj kući (Svečana sala) u Subotici (4. decembra 2017) sa početkom u 10 časova. Naš dragi Nikola Špear biće sahranjen u Subotici 4. decembra 2017. sa početkom u 12 časova.   

RADEK ŠTJEPANEK SE PRIDRUŽIO TRENERSKOM TIMU NOVAKA ĐOKOVIĆA

Datum objave: 01.12.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
 
Češki teniser Radek Štjepanek pridružio se trenerskom timu Novaka Đokovića za narednu sezonu, što je večeras potvrđeno na jedan zanimljiv način - putem Instagram live chata, u kom su obojica učestvovali.
 
Jedan od najboljih igrača iz Češke u istoriji belog sporta tako je pojačao stručni štab na čijem je čelu Amerikanac Andre Agasi, a sa našim teniserom radiće kao teniski trener. 
 
Štjepanek, koji se nedavno i zvanično oprostio od teniske karijere, će krenuti da trenira sa Đokovićem narednih dana u Monte Karlu, u sklopu priprema za početak naredne sezone i za predstojeća takmičenja, nakon Novakove višemesečne pauze nastale usled povrede lakta.
 
- Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37 godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis. Reč je o teniseru sa velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati - rekao je Đoković. 
 
Štjepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Novakom u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje Đoković tek treba da potvrdi. 
 
- Andre je predložio da kontaktiram Radeka, i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigde ne žurim. Osećam se bolje, i jedva čekam opet da zaigram - objasnio je Novak.
 
Štjepanek jedva čeka da krene sa radom i da debituje kao novi član Novakovog tima. 
 
- Čast mi je što sam postao novi član Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kom se radujem. Verujem da ćemo kao tim pomoći Đokoviću da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji, i verujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu, i da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo obojica biti ponosni - rekao je Štjepanek.
 
Čeh se nedavno oprostio od aktivnog igranja posle 21 godine provedene na ATP turu. Postao je profesionalni teniser 1996. godine, a istakao se rezultatima u dublu, gde je tokom karijere osvojio 18 titula, uključujući Australian open 2012. i US open 2013. Radek je osvojio i Dejvis kup sa Češkom 2012. i 2013, bronzanu medalju u miksu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. U singlu, Štjepanek je osvojio 5 ATP titula, a osmo mesto na ATP listi mu je bio najbolji plasman.
 
U julu ove godine Novak Đoković je doneo odluku da pauzira sa takmičenjima do kraja sezone zbog povrede lakta. Posle pet meseci oporavka, Novak je počeo sa treninzima i spreman je da se vrati na teren sa Radekom Štjepanekom kao pojačanjem u stručnom štabu. 
 

Radoviću trofej na Tipsareviću

Datum objave: 30.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tipsarević održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za dečake, druga kategorija. 

Trijumf je ostvario Sava Radović koji je u finalu pobedio Marka Jovanovića 6:3, 6:3. U polufinalu Sava je savladao Dušana Trunića 7:5, 6:1, dok je Marko bio bolji od Jovana Ćirkovića 6:3, 6:1. 

 


Banjica u znaku Vukčevićeve

Datum objave: 30.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Banjica održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za devojčice, druga kategorija. 

Prvo mesto na ovom takmičenju pripalo je Anđeliji Vukčević koja je u borbi za pobednički trofej savladala Nađu Nonković 6:2, 7:6(0). U polufinalu Anđelija je pobedila Tijanu Nikolić, dok je Nađa bila bolja od Doroteje Petrović 6:2, 6:4. 

U borbi za treće mesto Nikolićeva je pobedila Petrovićevu 6:4, 6:4. 


Anđelija pokorila Top-Ten

Datum objave: 30.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Top-Ten održano je Prvenstvo Beograda za devojčice u konkurenciji do 12 godina, druga kategorija. 

Naslov šampiona ponela je Anđelija marković koja je u finalu bila bolja od Anastasije Arsić 6:1, 6:0. U polufinalu Anđelija je posle velike borbe pobedila Taru Mihaljević 7:5, 3:6, 6:3, dok je Anastasija savladala Klaru Vaju 6:1, 7:6(4). 


Romeo osvojio trofej na Đukiću

Datum objave: 30.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina (dečaci, druga kategorija) održano je na terenima TK Đukić. 

Pobednički pehar zagrlio je Romeo Hadži-Mehmedović koji je u finalu bio bolji od Lazara Virijevića 6:2, 6:0. U polufinalu Romeo je savladao Petra Ćertića 6:3, 6:0, dok je Lazar pobedio Todora Vukomanovića 6:0, 6:3. 

U borbi za treće mesto Ćertić je pobedio Vukomanovića 6:2, 6:4.