Arhiva vesti - Sve vesti

Trijumf Milice i Marka

Datum objave: 05.11.2014. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Impuls Hola na Novom Beogradu završen je Masters 2014. u konkurenciji do 14 godina iz kalendara TSS. 

U konkurenciji devojčica trijumfovala je Milica Vujović koja je u finalu pobedila Emiliju Kojčić 6:7(1), 6:2, 6:3.

Kod dečaka šampionski pehar podigao je Marko Miladinović koji je u finalu pobedio Stefana Gažu 6:3, 7:6(5).


Dupla kruna za Ivana Bjelicu

Datum objave: 05.11.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpski teniser Ivan Bjelica osvojio je duplu krunu na turniru iz fjučers serije koji je održan u Grčkoj - Heraklion.

U singlu Bjelica nije izgubio ni set, a u finalu je salvadao Italijana Rikarda Belotija 7:5, 6:3.

U dubl konkurenciji šampionski trofej Bjelica je podigao sa zemljakom Miljanom Zekićem. U finalu bili su bolji od para Jakupovic, Kalovelonis (Grčka, Rusija) 6:3, 7:6(4). 


JEČMENICA NOVI SELEKTOR FED KUP REPREZENTACIJE

Datum objave: 05.11.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Tatjana Ječmenica - Jeftić, novi je savezni selektor FED kup reprezentacije Srbije. Ovo je odlučeno danas na sastanku komisije koju je odredio Upravni Odbor  TSS.  Ječmenica je tako po drugi put izabrana na ovu sportsku funkciju, obzirom da je na kormilu FED kup selekcije bila u periodu 2005 - 2006. godine.


“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Kragujevcu

Datum objave: 04.11.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa
U sportu i sportskim nadmetanjima su zdravlje i zdrav duh! – parola koja je obeležila akciju „Sportom protiv nasilja“ u Osnovnoj školi „Dragiša Luković Španac“ u Kragujevcu. „Sportom protiv nasilja“, akcija NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, juče je održana u srcu Šumadije i okupila oko 400 đaka. Prve teniske korake, prvi susret sa reketom i loptom i priliku da osete čari „belog sporta“  imali su mladi Kragujevčani, koji nisu krili sreću i zadovoljstvo što je ova akcija posetila i njihov grad.
Akciju „Sportom protiv nasilja“ podržao je i uz glavnog trenera ovog projekta Dragana Ilića održao prezentaciju Dejan Petrović, bivši igrač i selektor Dejvis kup selekcije Srbije, bivši trener Novaka Đokovića, sada trener pete igračice sveta i Fed kup reprezentativke Srbije Ane Ivanović. Iako rođen u Australiji u kojoj je ostvario blistavu juniorsku karijeru zatim i veoma zapaženu profesionalnu, Petrović je korenima poreklom upravo iz Kragujevca u koji je stigao pre deceniju, sa željom da rodnom gradu svojih roditelja podari tenisku Akademiju, koju je sagradio i koja sa ogromnim uspehom danas radi i školuje buduće zvezde tenisa.
 

 


Povrede na kratko zaustavile Lasla

Datum objave: 03.11.2014. // Kategorija: Vesti

Jedan od najtalentovanijih mladih tenisera Srbije, Laslo Đere koji je pravi teniski bum napravio u finišu 2012. odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Hera, a nedelju dana kasnije trijumfovao na Oranž Boulu - jednom  od najprestišnijih juniorskih turnira u svetu, takmičarsku 2014. započeo je loše. Rezultatska kriza prekinuta je u maju kada je osvojio dva profi turnira iz fjučers serije, a zatim je usledio peh, povreda koja je zahtevala dugotrajno lečenje. Pogrešio je mladi teniser u proceni. Zapravo, u silnoj zelji da što pre stigne do zacrtanog cilja, plasmana među 300 najboljih tenisera planete, prenebregao je ono osnovno načelo sportista, a to je da zaleči povredu, pre svega.


Janja i Miloš šampioni Mastersa do 16 godina - TSS

Datum objave: 31.10.2014. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Impuls hola u Beogradu završen je Masters u konkurenciji do 16 godina za 2014. godinu iz kalendara TSS. 

Kod devojaka trijumfovala je Janja Kovačević koja je u finalu pobedila Teodoru Golubović 6:4, 6:2.

U muškoj konurenciji pehar namenjen šampionu osvojio je Miloš Dabić koji je u finalu pobedio Luku Tasića 6:3, 7:6(3).

 

 


Saopštenje Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 30.10.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Posle izvlačenja žreba za  prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa  (  Srbija - Hrvatska, 6-8 mart, 2015) Teniski savez Srbije  dobio je ponudu  tri grada koji su ponudili da budu domaćini ovog sportskog događaja. U Nišu i Novom Sadu  do sada je igran Dejvis kup, pa je delegacija TSS na čelu sa Bogdanom Obradovićem, selektorom reprezentacije, u sredu 29.oktobra 2014. posetila Kraljevo, grad  koji je takođe ponudio gostoprimstvo, kako bi se upoznali sa svim ponuđenim uslovima, kapacitetom hale i hotelskim  smeštajem, takođe i upoznali domaćine sa veoma  preciznim  uslovima ITF kada je organizacija ovakvog događaja u pitanju.


Teodora i Goran osvojili Masters TSS do 12

Datum objave: 29.10.2014. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Impuls Hola u Beogradu održan je Masters za 2014. godinu u konkurenciji do 12 godina iz kalendara Teniskog saveza Srbije.

U konkurenciji devojčica trijumfovala je Teodora Vujičić koja je u finalu savladala Senku Deletić 7:5, 6:4. U polufinalu Teodora je bila bolja od Milane Vulin 6:3, 6:1, dok je Senka pobedila Ivu Pantović posle velike borbe 6:4, 3:6, 7:6(5).

Kod dečaka pehar šampiona podigao je Goran Životić koji je u finalu pobedio Viktora Jovića 6:3, 6:4.“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Jagodini

Datum objave: 28.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

Dečiji osmeh i graja, pozitivan sportski duh i jasna poruka, zdravo živeti - sportom se baviti, za pobedu se boriti, u žaru borbe ostati džentlmen  - obeležili su i ovu akciju „Sportom protiv nasilja“. „Sportom protiv nasilja“, akcija NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, juče je održana u Jagodini, u Osnovnoj školi „Rada Miljković“ koja je bila domaćin ove akcije, a gostovale su i podržale akciju i OŠ "Boško Đuričić", "Goran Ostojić" i "17. Oktobar". Priliku da uči prve teniske korake imalo je 300 učenika škole iz grada u kome je živeo i radio veliki srpski slikar, pesnik, književnik Đura jakšić, grada koji u neporedsnoj blizini ima četiri čuvena srednjevekovna manastira (Ravanicu, Manasiju, Kalenić i Jošanicu), grada u kome je jedno vreme boravio i stvarao i Branislav Nušić. Sada je i "beli sport" zakucao na vrata Jagodine i ušao u srca njenih mališana.