Arhiva vesti - Sve vesti

Kovačeva osvojila ITF trofej u Baru

Datum objave: 09.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 15-godišnja Jelena Kovač osvojila je ITF prvenac na turniru održanom u Crnoj Gori. 

Do ITF trofeja (G5 kategorija) Kovačeva je stigla u Baru gde je u finalu pobedila zemljakinju Emiliju Kojčić 6:1, 6:4. U polufinalu Jelena je bila bolja od predstavnice Hrvatske Neli Šunjić 6:2, 7:5, dok je Emilija savladala Slovenku Anju Trbežnik 7:6(4), 7:5. 


Đere i Krajinović za trofej u Almataiju

Datum objave: 06.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativci Srbije Laslo Đere i Filip Krajinović boriće se šampionsku titulu na turniru iz čelendžer serije koji se održava u Kazahstanu. 

Đere, koji je na ovom takmičenju vrednom 50.000 evra +H postavljen za prvog nosioca, za plasman u finale salvadao je predstavnika Rusije Ivana Gakova 6:4, 1:6, 6:2. Krajinović kao drugi nosilac u polufinalu nadigrao Argentinca Marka Trunđelitija 6:3, 6:4. 

U borbi za trofej singla u Almatiju boriće se Laslo i Filip, kojima će ovo biti treći međusobni meč u sezoni 2017. Prethodna dva dobio je Đere. 


Stipiću Masters TS Vojvodine do 16

Datum objave: 04.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Završni Masters u konkurenciji dečaka do 16 godina za 2017. Teniskog saveza Vojvodine održan je na terenima TK Vojvodina Novi Sad. 

Pobednik ovog takmičenja je Filip Stipić koji je u finalu posle velike borbe savladao Dušana Kostića 4:6, 6:2, 6:3. U polufinalu Stipić je bio bolji od Nikole Mitrovića 6:0, 6:1, dok je Kostić pobedio Predraga Popovića 6:1, 7:5. U borbi za treće mesto Mitrović je savladao Popovića 6:4, 6:1. 


Jovani Masters TS Vojvodine do 12

Datum objave: 04.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Vojvodina Novi Sad održan je završni Masters Teniskog saveza Vojvodine u konkurenciji do 12 godina (devojčice). 

Pobedničko postolje pripalo je Jovani Grujić koja je u finalu savladala Milicu Popovski 6:0, 6:0. U polufinalu Jovana je bila bolja od Jelene Gojković 6:1, 6:0 dok je Milica pobedila Dunju Marić 7:5, 6:4. U borbi za treće mesto Marićeva je savladala Gojkovićevu 6:3, 6:4. 


Markoviću Masters TSBG do 16

Datum objave: 04.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Banjica održan je završni Masters Teniskog saveza Beograda u konkurenciji do 16 godina (dečaci). 

Šampionski trofej osvojio je Luka Marković koji je u finalu pobedio Đorđa Kurćubića 6:2, 6:2. U polufinalu Luka je posle velike borbe savladao Stefana Spasojevića 7:5, 5:7, 7:5, dok je Đorđe bio bolji od Aleksandra Balja 6:3, 6:2. 

Treće mesto osvojio je Balj pobedivši Spasojevića 6:1, 6:1. 


Virijević pobednik Mastersa TSBG do 12 godina

Datum objave: 04.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner održan je završni Masters za 2017. godinu Teniskog saveza Beograda u konkurenciji do 12 godina (dečaci). 

Pobednik ovog takmičenja je Lazar Virijević koji je u finalu savladao Marka Nikolića 6:1, 6:0. U polufinalu Lazar je bio bolji od Andreja Komnenića 6:0, 6:2, dok je Marku kod rezultata 4:0 meč predao Todor Vukomanović. Treće mesto osvojio je Andrej Komnenić. 


DOMINACIJA TAŽ-a NA ZAVRŠNOM MASTERSU

Datum objave: 02.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
U Nišu se ovog vikenda na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) igrao završni Masters turnir Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS). Masters okuplja po osam tenisera i teniserki sa najboljim rangom na kraju takmičarske sezone. Radi se o završnom regionalnom turniru za dečake i devojčice uzrasta do 12 i do 16 godina. Brojni rezultati takmičara i takmičarki TAŽ-a u prethodnom periodu su samo krunisani na ovom turniru, pokazala se apsolutna dominacija. Čak tri prva mesta, dva druga i tri treća mesta. 
 
U kategoriji teniserki do 12 godina prvo mesto je pripalo šampionki države Emiliji Zdravković (takmičarka TAŽ-a i reprezentativka Srbije). Ona je u finalu bila bolja od Mie Ristić iz Bora sa 2:0 (6/4, 6/2). Treće mesto je pripalo Anji Stanković (TAŽ). U konkurenciji dečaka do 12 godina, prvo mesto je osvojio Nikola Perić iz Bora, a najbolje plasirani teniser TAŽ-a je bio Nikola Jović koji je zauzeo četvrtu poziciju. 
 
U konkurenciji do 16 godina, teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su bili nemilosrdni prema svojim rivalima i nisu im dali mogućnost za neku od medalja. U muškoj konkurenciji prva tri mesta za tenisere TAŽ-a. Šampion je Luka Stefanović, on je u finalu bio bolji od klupskog druga Lazara Danića sa 2:0. Treće mesto je osvojio Nikola Cvetanović (TAŽ). A u ženskoj konkurenciji su takmičarke Teniske akademije Živković ispisale svoja imena od prvog do petog mesta. Igralo se neizvesno i krajnje zanimljivo TAŽ finale, na kraju je Anđela Petrović bila bolja od klupske drugarice Darije Mladenović sa 2:1 i ponela šampionsku titulu. Treće mesto za Lolu Radivojević, četvrta je bila Natalija Nikolić, a peta Maša Mitić.
 
„Fenomenalan vikend za nas, rezultati su samo dokaz da smo dobro radili. Ovim smo potvrdili to što smo osvojili tokom godine. Nije lako da jedan klub ima toliko takmičara i takmičarki u završnici na mastersu, a tek da pokupi tri šampionske titule, brojna druga i treća mesta. Prezadovoljan sam i čestitam svima njima.“ – predsednik kluba Nikola Živković nije krio zadovoljstvo nakon završenog Mastersa.
 
Teniska akademija Živković nastavlja da opravdava status jednog od najboljih sportskih kolektiva u Nišu. Klub u narednom periodu očekuju pripreme za zimsku sezonu, a ambicije su iste i kada je reč o pojedinačnim i kada je reč o ekipnim rezultatima na državnom i međunarodnom nivou.
 

Popoviću dupla kruna

Datum objave: 02.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Juniorski reprezentativac Srbije, 16- godišnji Mihailo Popović u protekle dve nedelje nanizao je sjajne rezultate.

Popović je prvo osvojio duplu krunu na ITF turniru (Grade 4) koji je održan u Mostaru (BiH), a zatim odigrao i polufinala na ITF turniru (Grade 4) u Veli Lošinju (Hrvatska). 

U borbi za ITF prvenac Mihailo je u Mostaru savladao predstavnika Hrvatske Bornu Devalda 6:4, 6:4. Na pobedničko postolje u dubl konkurenciji popeo se u paru sa zemljakom Andrijom Pavlovićem. U borbi za trofej savladali su francusko-rumunski par Kazu, Georgesku 7:5, 4:6, 10:4. 

U Veli Lošinju Mihailo je u polufinalu singla izgubio od Čeha Evzena Holisa 1:6, 1:6, dok je u dublu (igrao u paru sa zemljakom Kristijanom Juhasom) izgubio od češkkog dubla Holis - Lehecka 1:6, 1:6. 

 


Životiću trofej u Tunisu

Datum objave: 02.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Juniorski reprezentativac Srbije, 15-godišnji Goran Životić osvojio je ITF turnir G5 koji je održan u mestu Nabeul (Tunis). 

Goran je do titule stigao iz kvalifikacija i na tom putu izgubio samo set (polufinale protiv Danca Molera). Nakon sedam pobeda u nizu, savladavši u finalu Španca Pola Sančeza Vinasa mlada nada našeg tenisa stigao je to ITF prvenca. 

U sezoni 2017. Životić je osvojio Tennis Europe turnir (do 16 godina) u Čakovecu, a odigrao je i kvalifikacije profi turnira iz fjučers serije koji je održan na Zlatiboru. 

 


Krajinović pokorio Rim

Datum objave: 02.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović ponovo je član top 100 na ATP listi. Sjajnim partijama koje je pružio u ovoj sezoni, kao i osvajanjem turnira iz čelendžer serije proteklog vikenda u Rimu (nagradnog fonda 43.000 evra) naš mladi as se popeo na 95. poziciju na svetu. 

Do desete titule iz čelendžer serije u dosadašnjoj karijeri, četvrte u sezoni 2017 (osvojio i Heilbron, Marburg, Bielu), Filip je  stigao u Rimu, a na tom putu nije izgubio ni set. Savladao je u nizu tri tenisera iz Španije (četvrtfianale, polufinale, finale). Poslednji je pao u finalu Daniel Gimeno-Traver 6:4, 6:3.