Arhiva vesti - Sve vesti

Krajinović u polufinalu Bersija

Datum objave: 03.11.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Dejvis kup reprezentativac Srbije Filip Krajinović plasirao se u polufinale Bersija (nagradni fond 4,273,775 evra).
Krajinović je u četvrtfinalu turnira iz Masters serije trebao odmeriti snage sa prvim teniserom sveta Špancem Rafaelom Nadalom, ali se Španac zbog povrede povukao iz nastavka takmičenja u Parizu. Time je naš mladi as bez borbe ušao u prvo polufinale Masters turnira u karijeri, koje mu donosi i plasman karijere, 43. mesto na ATP listi. 
Podsetimo, Filip je u dosadašnjem delu takmičenja u Parizu zabeležio dve pobede u kvalifikacijama i tri u glavnom turniru (savladao Japnaca Sugitu, Amerikanca Kverija, Francuza Maua). 
Za plasman u finale Krajinović će se boriti sa pobednikom susreta Del Potro - Izner. 
 
Na slici Krajinović sa trenerom Petrom Popovićem. 

Državni seniorski šampionati 2017.

Datum objave: 02.11.2017. // Kategorija: Domaća scena
Finiš kalendarske 2017. godine donosi nam takmičenja na kojima će se najbolji seniori naše zemlje boriti za šampionska postolja. 
 
Prvi od tri u nizu biće održan na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63a), a reč je o Ekipnom prvenstvu Srbije 2017. za seniorke koje počinje 7. novembra. 
Seniori će na teren (takođe tereni TSS) od 13.11. 2017. kada će se boriti za naslov šampiona Ekipnog  prvenstva Srbije 2017. 
 
Državno prvenstvo Srbije 2017. za seniore i seniorke (pojedinačno) startuje 18. novembra 2017.  Domaćin seniorkama biće TK Tennis Point u Čačku, dok će seniori borbe voditi na terenima TK Olimp u Beogradu. 
 
 
 

Polina i Luka osvojili OP Pančeva do 14

Datum objave: 02.11.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Dinamo iz Pančeva održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija, devojčice i dečaci. 

U ženskoj konkurneciji trijumfovala je Polina  Ćirkova koja je u finalu savladala Nairu Gevorkian 6:2, 6:2. U polufinalu Polina je bila bolja od Anđelije Nikolić 6:1, 6:1, dok je Naira pobedila Anu Jošić 6:4, 6:2. 

Kod dečaka pobedničko postolje osvojio je Luka Rupnjak koji je u finalu pobedio Vuka Rađenovića 6:4, 6:3. U polufinalu Luka je bio bolji od Nemanje Mraovića 6:1, 6:2, dok je Vuk savladao Matiju Tešića 7:5, 7:5. 

 


Održan sastanak sportskih saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta

Datum objave: 31.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
Međunarodni Sajam sporta, šesti po redu, biće održan od 24. do 26. novembra 2017. godine u Hali 1 beogradskog sajma. 
Tim povodom u Palati Srbije održan je sastanak svih sportskih saveza naše zemlje i Ministarstva omladine i sporta na čelu sa ministrom u Vladi Republike Srbije Vanjom Udovičićem. 
Na sastanku kome su prisustvovali i državni sekretari Predrag Peruničić i pomoćnik ministra Darko Udovičić, predstavljen je program Sajma sporta 2017. i sve informacije vezane za obaveze sportskih saveza na predstojećoj manifestaciji.
Ono što je prošle godine privuklo najveću pažnju posetilaca, kako onih najmlađih tako i njihovih roditelja, jestu aktivacione zone ili sami sportski tereni, što je na sastanku održanom u Palati Srbije istaknuto i dogovoreno da se na predstojećem Sajmu sporta poseban akcenat stavi upravo na ovaj deo kako bi bio još interesantniji i sadržajniji. 
 
Prošle godine je na ovom jedinstvenom regionalnom događaju  bilo 60.000 posetilaca, a želja svih je da taj broj ove godine bude oboren.
 
Sajam sporta kao i prethodnih godina biće besplatan za sve posetioce i ljubitelje sporta. 

Održan seminar za trenere u Novom Sadu

Datum objave: 31.10.2017. // Kategorija: Domaća scena

Teniski klub "Winner" u Novom Sadu bio je domaćin seminara za trenere koji je održan u organizaciji Teniskog saveza Srbije. 

Trenerski odbor TSS-a održao je seminar za sticanje trenerske B licence, u skladu sa novim programom ITF Level 2 i to iz dva dela (modula). 
Predavači na seminaru bili su: dr Aleš Filipčić, dr Tamara Kovačević, Dušan Milojković i  Aleksandar Bolić. 
 
1. Deo: 20.-22.10.2017.
2. Deo: 27.-29.10.2017.
 
Treći deo koji obuhvata pismeni i praktični ispit biće održan  11. i 12. novembra 2017. godine. 
 
Podsetimo, prvi seminar za trenere za B licencu u Srbiji održan je 2013. godine. 
 
 
 

Ćiriću pobednički pehar OP Bele Palanke za juniore do 18 godina

Datum objave: 31.10.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na teniskim terenima u dvorištu srednje škole „Niketa Remezijanski“ u Beloj Palanci održano je OP Bele Palanke za juniore do 18 godina, turnir II kategorije. Do šampionske titule stigao je domaći teniser, Ćirić Aleksa, koji je u finalu bio bolji od Radenković Lazara iz Pirota rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:0. U polufinalu Ćirić je nadigrao Veljković Branislava 6:1, 6:0, dok je Radenković savladao Kostić Marka 6:0, 6:4.
Hladno i povremeno kišovito vreme, naročito prvog dana turnira, nije sprečilo teniske nade jugoistočne Srbije da učestvuju na OP Bele Palanke i s obzirom na vremenske uslove prikažu veoma kvalitetan tenis, naročito u finalu.
Organizatori OP Bele Palanke za juniore do 18 godina bili su Teniski klub „Niketa Remezijanski“ i Ustanova za sport „Sportski centar - Banjica“ Bela Palanka.
 

Darja trijumfovala u Gran Kanariji

Datum objave: 30.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada reprezentativka Srbije, 12- godišnja Darja Suvirdjonkova odigrala je šesto finale iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 12 godina za 2017. godinu. 

Do četvrtog Tennis Europe trofeja u ovoj godini Darja je stigla na takmičenju u Gran Kanariji gde je u finalu bez izgubljenog gema savladala Rumunku Mariju Joanu Sekaru 6:0, 6:0. Do titule u Gran Kanariji Suvirdjonkova je stigla bez izgubljenog seta. Pre deset dana Darja je osvojila trofej u španskom mestu Santa Ponsu, takođe Tennis Europe u konkurenciji do 12 godina gde je u finalu bila bolja od domaće predstavnice Sare Dols 6:2, 6:1. 

 


Popović i Jovanović osvojili Nikoziju

Datum objave: 30.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativci Srbije (konkurencija do 14 godina), Stefan Popović i Luka Jovanović osvojili su trofej u dubl konkurenciji na Tennis Europe takmičenju u Nikoziji (do 14). 

Stefan i Luka su trofej u dublu iskovali kao prvi nosioci, u finalu su savladali druge kosturaše ovog takmičenja, grčki par Astreinidis - Mitsakos 6:4, 6:1. 

Popović je osvojio je naslov vicešampiona ovog takmičenja u singl konkurenciji. U borbi za trofej naš mladi teniser kao prvi nosilac odmerio je snage sa drugim nosiocem, Kipraninom Potosom Potiadesom koji je do trona stigao nakon velike borbe rezultatom 4:6, 6:2, 5:7. 


Miladinoviću 5. mesto na Mastersu u Kini

Datum objave: 30.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U kineskom mestu Čengdu održan je završni Masters za najboljih osam juniorki i juniora u 2017. godini. Srbija je imala jednog učesnika na ovom prestižnom takmičenju. Reč je o 16 - godišnjem Marku Miladinoviću, koji zauzima 10. mesto na svetskoj rang listi najboljih juniora sveta. Najbolji rang Miladinović je ostvario 5. juna 2017. kada je bio sedmi na svetu. 

Miladinović, koji je ove godine osvojio dva G1 ITF turnira (Brazil i Kanadu), igrao finale G1 u Sur Meru, kao i finale Bonfilja koji je u rangu gren slem takmičenja, na završnom Mastersu u Kini zauzeo je 5. mesto. 

Nakon takmičenja u grupi gde nije uspeo da zabeleži plasman u polufinale, Marko se borio za 5. poziciju u Čengdu što je i ostvario pobedom nad predstavnikom Nemačke Jurijem Rodionovim 6:3, 6:2.

"Osećam se odlično nakon pobede nad Jurijem, jer sam od njega izgubio u grupi. U tom meču sam takođe, kao i sada za peto mesto, imao  6:3 za mene nakon prvog  seta, ali u tom meču sam nakon dobrog starta počeo da budem nervozan i mislim da je to bio razlog što sam izgubio. Sada sam gubio 2:0 u drugom setu, ali trudio sam se da ostanem pozitivan što se na kraju i isplatilo i donelo željeni rezultat. Najveća razlika između prva tri dana i poslednja dva dana takmičenja na ovom Mastersu, što se moje igre tiče, je to što sam ostao pozitivan u poslednja dva meča za razliku od grupne faze takmičenja. Imao sam veliku želju da odigram dobro i osećam se dobro, jer sam na završnom  Mastersu za juniore i srećan sam što sam deo ovog velikog i prestižnog takmičenja. Ovo je veoma veliki turnir, a ja gledajući sve ove igrače gradim samopouzdanje, jer naredne godine mogu biti svetski broj 1" - zaključio je Miladinović. 

 

 


Kecmanović pokorio Kinu

Datum objave: 29.10.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije Miomir Kecmanović, jedan od najboljih mladih tenisera sveta, nastavlja da potvrđuje klasu i o kakvom se igraču budućnosti radi. 

Kecmanović je osvojio prvi turnir iz čelendžer serije bez izgubljenog seta na takmičenju održanom u kineskom Sužou nagradnog fonda 75.000 dolara. U finalnoj borbi Miomir je eliminisao predstavnika Moldavije, 113. tenisera sveta Radua Albota 6:4, 6:4. 

Četvrta profi titula u karijeri mladog asa Srbije (osvojio tri fjučersa i sada prvi čelindžer) doneće veliki skok na ATP listi, od 30. oktobra Miomir će biti 209. na svetu, što mu donosi i učešće u kvalifikacijama za prvo profi gren slem takmičenje, Otvoreno prvenstvo Australije. 

Naredne nedelje Kecmanović učestvuje na čelendžeru u kineskom Šenženu.