Arhiva vesti - Sve vesti

Srbija spremna za Summer Cups (konkurencija do 14 godina)

Datum objave: 26.06.2014. // Kategorija: Vesti
1

Reprezentacije Srbije u konkurenciji do 14 godina (devojčice i dečaci) završili su pripreme u Beogradu i u petak 27.06.2014. putuju na kvalifikacije za Letnje Ekipno prvenstvo Evrope.

4

Reprezentaciju Srbije u konkurenciji devojčica čine: Olga Danilović (6. na listi Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina), Jovana Vuković (16) i Teodora Ristić (19), pod vođstvom trenera Ane Jovanović. Kvalifikacioni deo takmičenja naša ženska selekcija do 14 odigraće u francuskom gradu Saint Valery en Caux.

10

9

Reprezentaciju Srbije u konkurenciji dečaka čine: Marko Miladinović (9. na listi Tennis Europe do 14 godina), Mihailo Popović (45) i Stefan Gažo (101), pod vođstvom trenera Ivana Gaže. Kvalifikacioni deo takmičenja naša muška selekcija do 14 odigraće u francuskom gradu Royan.

11

12


Bodin Žarković osvojio Čačak Open 2014.

Datum objave: 22.06.2014. // Kategorija: Vesti

Cacak_Open2

Na terenima TK Sloboda iz Čačka odigran je 14. međunarodni teniski turnir do 14 godina u konkurenciji dečaka i devojčica iz kalendara Tennis Europe, III kategorije.

U konkurenciji dečaka trofej je osvojio Bodin Žarković iz Srbije koji je u finalu savladao zemljaka Mihaila Popovića 6:3, 6:2.

Kod devojčica trijumfovala je Rumunka Sabina Dadaciu koja je u finalu pobedila domaću predstavnicu Jovanu Samočetu 6:3, 7:6(5).

Cacak_Open3

Rezultati dubla:

 
Devojčice -
Jovana Samočeta(SRB), Laura Tomić (BIH) - Sabina Dadaciu (ROM), Andreea Velcea (ROM) 6:3, 6:3
Dečaci -

Cezar Cretu (ROM), Nini Gabriel Dica (ROM) - Mihailo Popović (SRB), Bodin Žarković (SRB) 6:2, 6:3
Cacak_Open
Cacak_Open4

„Sportom protiv nasilja“ u Novom Bečeju

Datum objave: 22.06.2014. // Kategorija: Vesti

Nastavljena velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za osnovce u Srbiji

 

2

Vikend sporta u Novom Bečeju! Treću godinu za redom u ovom vojvođanskom mestu održan je dan koji je posvećen školarcima i sportu, ovaj put gost velike i masovne manifestacije bila i je velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, pod nazivom „Sportom protiv nasilja“.

8

U subotu, 21. juna 2014. u centru Novog Bečeja osnovci, njih preko 1500 iz različitih delova Vojvodine, ali i bratskih gradova Beograda i Nikišića, 80 – 90 trenera i 50 sudija, imalo je priliku da se takmiči u odbojci, fudbalu, košarci, borilačkim sportovima, kao i u Mini tenisu koji je organizovao i sproveo u delo Teniski savez Srbije u saradanji sa OŠ „Josif Marinković“.

1

U prezentaciji Mini tenisa učestvovalo je preko 300 đaka, (uzrasta od 7 do 14 godina) i upoznalo se sa programom “Svetske teniske federacije” ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

3

Na zabavan i motivacioni način deci je predstavljen tenis i deca su se upoznala sa osnovnim pravilima igre, uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.

5

NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i negovanja mladih talenata.

4

Organizatori vikenda sporta u Novom Bečeju bili su

· Osnovna škola „Josif Marinković“ –„Škola bez nasilja“

· Sportski savez opštine Novi Bečej

· Opština Novi Bečej

· Turistička organizacija Novi Bečej

Gosti: predstavnici UNICEF-a , Jedinice za prevenciju nasilja – Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici Teniskog saveza Srbije

9


Saopštenje Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 20.06.2014. // Kategorija: Vesti

Upravni odbor Teniskog saveza Srbije je na elektronskoj sednici zaključenoj dana 19.06.2014. jednoglasno usvojio odluku (uz jedan uzdržan glas) da se selektor Fed kup reprezentacije Srbije,  Dejan Vraneš, razreši dužnosti.

Na istoj elektronskoj sednici apsolutnom većinom usvojen je predlog završnog računa za 2013. godinu, a takođe su usvojene sve ostale tačke dnevnog reda koje su bile vezane za izveštaje odbora (trenerskog, takmičarskog, sudijskog, stručnog i veteranskog)

Usvojen je finansijski izveštaj o troškovima organizacije Fed kup meča Rumunija - Srbija, kao i odluka o dodeljivanju bespovratne pomoći teniskom klubu Topličanin iz Prokuplja, u iznosu od 500.000 dinara iz sredstava budžeta TSS, a u svrhu otklanjanja štete - posledica poplave iz aprila meseca 2014. godine.

Obrazloženje Upravnog odbora o odluci da se selektor Dejan Vraneš razreši dužnosti kapitena Fed kup reprezentacije je sledeće:

Na osnovu svih izveštaja o rezultatima Fed kup tima u protekle dve godine, a pre svega zbog činjenice da je nakon izuzetnih uspeha i plasmana u finale Svetske grupe, naša ekipa od tada pretrpela pet uzastopnih poraza, kao i da je usled tih poraza Srbija prvo ispala u B grupu, zatim, godinu dana kasnije, u Evro Afričku zonu, nedvosmileno se nametnuo zaključak da su

promene nužne.

UO TSS je zauzeo stav da je, u cilju postizanja boljih rezultata i vraćanja naše Fed kup reprezentacije na mesto koje joj pripada, neophodna promena na mestu selektora - kapitena.

Imajući u vidu zaključak sa poslednje sednice Stručnog odbora, gde je ovaj organ u pismenoj formi potvrdio da su rezultati Fed kup ekipe veoma loši i neprimereni potencijalu igrača koje Srbija ima, UO TSS je doneo jedinu moguću odluku- razrešava se funkcije selektora - kapitena Dejan Vraneš.

U istoj odluci se nalaze nadležnim službama Teniskog saveza Srbije da pokrenu postupak za izbor novog selektora, da se odredi stručna komisija koja će unapred ustanoviti sve relevantne kriterijume i uslove za buduće kandidate.

Teniski savez Srbije


Novi uspeh Marka Miladinovića

Datum objave: 17.06.2014. // Kategorija: Vesti

IMG_1714_1

Jedan od najperspektivnijih juniora Srbije, četrnaestogodišnji teniser Marko Miladinović, nastavlja sa sjajnim igrama na ETA turnirima. Prošle nedelje je nastupio na turniru prve kategorije u Trevizu, a taj turnir spada u najjače ne samo u Evropi, i osvojio je prvo mesto. U šest mečeva protivnicima je prepustio samo dva seta, a u polufinalu i finalu došao je do pobede bez izgubljenog seta.

Posle izuzetnog uspeha nedavno u Subotici na ETA turniru druge kategorije, kada je osvojio prva mesta i u singlu i u konkurenciji parova, što je rezurtiralo plasmanom na desetu poziciju na ETA rang listi najboiljih četrnaestogodišnjaka, Marko je još jednom dokazao da se radi o igraču od koga Srbija može očekivati puno u budućnosti. 

Osvajanjem “Torneo under 14 Treviso” Marko će se spustiti za još jedan stepenik i biće deveti junior na ETA listi. 

U Trevizu je Marko u polufinalu dobio četvgrtog juniora Evrope, Čeha Tomaša Jirouseka, ubedljivo ga nadigravši.

Rezultati:

Marko MILADINOVIC [SRB] – Moritz ERPEL (Nemačka) 6:1, 6:0

Marko MILADINOVIC [SRB] – Aidan MCHUGH (V. Britanija) 2:6, 6:4, 6:2

Marko MILADINOVIC [SRB] – Aaron SCHMID (Švajcarska) 6:2, 7:5

Marko MILADINOVIC [SRB] – Yan BONDAREVSKIY (Rusija) 6:4, 1:6, 6:1

Marko MILADINOVIC [SRB] – Tomas JIROUSEK (Češka) 6:4, 7:5

Marko MILADINOVIC [SRB] – Ewen LUMSDEN (V. Britanija) 6:3, 6:2


Kecmanović osvojio peti ITF trofej

Datum objave: 15.06.2014. // Kategorija: Vesti

MIOMIR_KECMANOVIC

Impresivni Kecmanović! Mladi teniski as Srbije, 14-godišnji Miomir Kecmanović osvojio je petu ITF titulu i nastavio sa zlatnim nizom pobeda na ITF takmičenjima. Miomir je novi trofej iskovao u Haverfordu u Americi - International Grass Court Championships (podloga trava). Kao drugi nosilac Kecmanović je briljirao tokom celog turnira i bez izgubljenog seta i ne više od četiri gema po meču stigao je do trijumfa.

U finalu velika mlada nada srpskog tenisa savladao je četvrtog nosioca iz Amerike Myles Schaleta 6:1, 6:3. 

Kecmanović je prvi put u karijeri ITF turnire počeo da igra u martu ove godine i do sada je odigrao šest turnira sa učinkom od pet osvojenih trofeja i jednim finalom. U martu 2014. nije se nalazio na ITF listi, sada je na 190. mesto, ali po izlasku nove liste, kada budu upisani novi bodove koje je osvojio u Haverfordu Miomir će biti u 150. juniora sveta. Ujedinjeni tenis Srbija – Emirati

UAE_Tennis_06

Na poziv Teniskog saveza Ujedinjenih arapskih Emirata u Dubaiju je ispred Teniskog saveza Srbije 12. juna 2014. gostovao generalni direktor TSS Dušan Orlandić i tom prilikom potpisan je protokol o saradnji ove dve teniske Federacije. Sama inicijativa potekla je upravo od Teniskog saveza UAE koji je izrazio želju da uspostavi ne samo kontakt već i saradnju sa TSS kao jednim od visoko razvijenih i veoma uspešnih saveza sveta, čemu i svedoče i rezultati koje imamo ne samo u individualnom takmičenju, već i na reprezentativnom, trenerskom i sudijskom nivou.

UAE_Tennis_08

Teniski savez UAE je mlada institucija koja ima želju da se razvije u veliku svetsku silu, da uspostavi strukturu koja će dovesti do razvoja ovog saveza na visokom nivou.

Kontakt između TSS i TS UAE ostvario je i realizovao Miloš Perišić iz Ambasade Srbije u UAE.

Teniski savez UAE ugostio je predstavnika TSS, generalnog direktora TSS Dušana Orlandića na najvišem mogućem nivou, a nakon potpisivanja sporazuma o saradnji usledio je višečasovni sastanak na kome su razmenjene ideje i utvrđeni detaljni planovi o saradnji ova dva saveza kao i pristupanje realizaciji konkretnih dogovora.

Ispred TSS sporazum jer potpisao generalni direktor TSS Orlandić dok je ispred TS UAE to učinila generalni direktor Sara Ahmad Baker.

Orlandića su primili i ugostili predsednik TS UAE Shaikh Hasher Al Maktoum (inače direktor informisanja Dubaia), Ibrahim Abdul Malik generalni sekretar The General Authority of Youth and Sports Welfare (institucija koja je na nivou Ministarstva za omladinu, sport i razvoj), kao i podpredsednik TS UAE Ahmend Abdul Malik.

Izražavamo veliku zahvalnost TE UAE na izuzetnom gostoprimstvu i njihovoj inicijativi o uspostavljanju saradnje naša dva saveza. Razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi i verujemo da će se u istom tonu i nastaviti u budućnosti kada očekujemo i prve rezultate našeg rada. Saradnja će se svakako produbljivati i širiti i u narednim godinama, a podršku u razvoju tenisa u UA Emiratima TSS prihvata kao jedan od prioriteta. U svakom slučaju, za TS Srbije ovo je veliko priznanje i činjenica da je rad Saveza na zavidnom svetskom nivou, što je reztultiralo plasmanom naših seniora, seniorki i tenisera mlađih kategorija na prvim mestima svetskih rang lista. Ova saradnja teniskih federacija UAE i TSS imaće i daleko veće implikacije na ugled koji Teniski savez Srbije uživa u svetu, a za nas je to i podstrek da nastavimo s radom i da ga, iz dana u dan unapređujemo. Teniski savez Srbije je u svakom trenutku spreman da svoja ne mala iskustva podeli svima koji taj naš rad cene i poštuju jer, tenis je jedan od najpopularnijih sportova na planeti, a TSS je čast da bude u vrhu, kako u pojedinačnoj tako i na reprezentativnom nivou, bilo da se radi o seniorskoj ili juniorskoj konkurenciji” - istakao je generalni direktor TSS Dušan Orlandić.

UAE_Tennis_09Najbolja juniorka sveta - Ivana Jorović

Datum objave: 09.06.2014. // Kategorija: Vesti

Jorović: Sada sam fokusirana na Vimbldon i US Open

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd13
BEOGRAD, 9. juna (Tanjug) - U hotelu Crowne Plaza u Beogradu u roganizaciji TSS održana je konfernecija za medije u čast najbolje juniorke Srbije, 17-godišnje Ivana Jorović koja je posle juniorske vicesšampionske titule na Rolan Garosu zauzela prvo mesto na svetskoj listi juniorki. Ivana je istakla da su joj sada prioritet Vimbldon i US Open.
"Glavni cilj nam je ove sezone osvajanje jednog gren slema i prvo mesto na listi.Ovaj drugi deo plana smo ostvarili, ostalo je još da pokušam da dođem do titule na Vimbldonu, ili US Openu". 

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd2
Čačanka je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske u subotu izgubila od Ruskinje Darije Kasatkine sa 2:1 u setovima.
Ipak, borbenošću i visokim nivoom teniskog znanja potvrdila je da se nastavlja niz srpskih teniskih bisera.
"Pamtiću finale Rolan Garosa pre svega zbog velike podrške publike. Očekujem da i na Vimbldonu bude tako", rekla je Jorović, koja je do sada već osvojila četiri profi titule - jedan fjučers sa 15 i tri sa 16 godina.
Srpska teniserka je naglasila da su joj najveći uzori Novak Đoković, Jelena Janković i Ana Ivanović.
"Kao dete sam volela da gledam Moniku Seleš i Ameli Morezmo, a sada su mi uzori Novak, Jelena i Ana. Kod njih mi se najviše dopada činjenica da se nikada ne predaju. Upravo to je ono čemu i ja težim", rekla je Jorović.
Jorovićeva, inače odlična učenica Trgovačke škole u Čačku, koja je pre tri godine osvojila titulu prvaka sveta u ekipnoj konkurenciji, u septembru u potpunosti prelazi u seniorsku konkurenciju i započinje uspon na WTA listi.
Predsednik UO Teniskog saveza Srbije (TSS) Toplica Spasojević istakao je da je Jorovićeva "novi budući šampion srpskog tenisa".

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd
"Primer Jorovićeve pokazuje da je oslanjanje na mlade snage dalo rezultate i da je to jedini ispravni put kojim treba ići u srpskom tenisu", rekao je Spasojević.
On je dodao da Jorovićeva očigledno izrasta u ozbiljnog šampiona, ali da ona najviše pleni skromnošću kojom samo može da bude "uzor mladim generacijama".
Počasni član UO TSS Radmilo Armenulić duhovito je ocenio - pošto je tokom konferencije za štampu sa stola slučajno pao tanjir koji je srpska teniserka dobila na Rolan Garosu, da je "i ovo signal da Ivana sada stremi višim ciljevima i da joj očigledno, više nije dovoljno samo drugo mesto".

Ivana_Jorovic_prva_juniorka_sveta_konferencija_u_hotelu_Crowne_Plaza_Beograd7
Trener najbolje juniorke sveta Marko Đoković je otkrio da je glavno oružje mlade teniserke eksplozivnost i brzina i da je preostalo da se još radi na njenoj mentalnoj snazi.
"Ivani su svi udarci dobri, ona može da igra raznovrsno, i da koristi razne rotacije prilikom servisa", rekao je Đoković i otkrio da je Ivanin deda, njen glavni mentor na početku karijere, u stvari, bio i njegov prvi trener.


Nikolić na tronu

Datum objave: 08.06.2014. // Kategorija: Vesti

TK_Sopot

Na terenima TK Sopot odigran je turnir u konkurenciji do 18godina, ll kategorija za muškarce. Pobednički pehar osvojio je Miloš Nikolić. 

U finalu Miloš je snage odmerio sa Pavlom Bulićem koji je predao susret kod rezultata 6:1. 

U polufinalu Nikolić je savladao Aleksandra Santrača 6:3, 6:3, dok je Bulić bio bolji od Alekse Daskalovića 7:6, 1:6, 6:3.