Arhiva vesti - Sve vesti

Održana „NIS otvorena škola tenisa” na Zlatiboru

Datum objave: 02.08.2017. // Kategorija: TSS škola tenisa
Kompanija NIS, Teniski savez Srbije (TSS) i TK Zlatibor Springs organizovali su na Zlatiboru besplatnu školu tenisa za decu.  Mališani svih uzrasta, na zabavan i motivacioni način, imali su  priliku da sa  vrhunskim trenerima nauče prve teniske korake, koristeći opremu prilagođenu njihovom uzrastu. Na kraju sva deca, učesnici ove manifestacije dobili su zaslužene diplome i medalje koje im je uručio državni šampion Nikola Zekić. 
 
Akcija besplatnih škola tenisa za decu, NIS i TSS uspešno realizuju već šest godina  zaredom širom Srbije, kako bi promovisali tenis među najmlađima, doprineli otkrivanju mladih talenata i očuvanju kvaliteta belog sporta u našoj zemlji.
 
Kompanija NIS na ovaj način u okviru svog korporativnog slogana „Budućnost na delu“  pruža podršku  dečjem sportu, zdravom  načinu  života i pravilnom  razvoju mladih.
 
„NIS otvorena škola tenisa“ nastaviće da se realizuje do kraja letnjeg raspusta, a naredna stanica biće 12. avgusta u Zrenjaninu.
 

Reprezentacije Srbije otputovale na Ekipna prvenstva Evrope

Datum objave: 31.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
 
Kvalifikaciona takmičenja za Letnja ekipna prvenstva Evrope biće održana od 2. do 4. avgusta 2017. godine širom Starog kontinenta. 
 
U muškoj konkurenciji do 18 godina Srbiju će predstavljati: Marko Miladinović, Boris Butulija i Konstantin Kirovski, predvođeni saveznim trenerom Jovanom Lilićem. Kvalifikacije će biti održane u slovačkom mestu Pještane.
 
U muškoj konkurenciji do 16 godina Srbiju će predstavljati: Kristijan Juhas, Mihailo Popović i Viktor Jović predvođeni saveznim trenerom Markom Savićem. Takmičenje će biti održano u italijanskom mestu Latiano. 
 
U ženskoj konkurenciji do 18 godina Srbiju će predstavljati: Jana Bojović, Vera Marković i Tamara Malešević, predvođene saveznim trenerom Stefanom Soluncem. Kvalifikacioni turnir u ovoj konkurenciji biće održan u češkom gradu Most. 
 
U ženskoj konkurenciji do 16 godina Srbiju će predstavljati: Elena Milovanović, Mihaela Đaković i Anđela Skrobonja, predvođene trenerom Slobodanom Rankoviće. Takmičenje će biti održano u mestu Rivna u Ukrajini.
 
Od 5. do 13. Avgusta 2017.  na Svetskom prvenstvu do 14 godina Srbiju će predstavljati:  Hamad Međedović, Stefan Popović i Filip Mandović predvođeni saveznim trenerom Vukom Bolićem. Srbija će se za svetski vrh boriti u češkom mestu Prestojovu.
 
 

Održan Čikov memorijal

Datum objave: 31.07.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je 36. Čikov memorijal, turnir za devojčice i dečake u konkurenciji do 16 godina, prva kategorija. 

Kod devojčica pehar namenjen šampionski ovog takmičenja otišao je u ruke Mine Obradović koja je u finalu pobedila Lenu Reljić 6:2, 6:2. U polufinalu Mina je bila bolja od Anamarije Cakić 6:1, 6:4, dok je Lena savladala Danijelu Danilović 6:4, 4:6, 7:6(4). 

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Kristijan Juhas koji je u finalu pobedio Filipa Stipića 6:3, 6:0. U polufinalu Kristijan je bio bolji od Petra Palkovića Bašića 6:0, 6:1, dok je Filip savladao Vukašina Popovića 6:1, 6:2. 


Krsto osvojio Dril crveni nivo

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Dril kod Hipodroma u Beogradu održan je turnir u kategoriji Tennis 10s crveni nivo.
 
Na glavnom turniru trijumfovao je Krsto Krivokapić. On je u finalu savladao Borisa Belojicu 5:3 5:3. Polifinale glavnog turnira igrali su Veljko Predolac i Marija Vlaisavljevic. Na utešnom turniru pobedila je Teodora Arsić, koja je u finalu savladala Katarinu Protić. Polifinalisti utešnog turnira su bili Lazar Katančević  i Andrija Sadžaković.

Viktorija za Katarinu i Miloša

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Viktorija u Beogradu održan je turnir za devojčice i dečake, zeleni nivo, druga kategorija. 
 
Kod devojčica na pobedničko postolje stala je Katarina Milošević koja je u finalu savladala Sabrinu Jotić 4:0. U polufinalu Katarina je bila bolja od Ive Veljić 4:1, dok je Sabrina savladala Ivonu Đorđević 4:2. 
 
Šampion  u muškoj konkurenciji je Miloš Milanković koji je u finalu savladao Matiju Prelevića 4:2. U polufinalu Milanković je bio bolji od Jovana Krivokapića 4:1, dok je Matija pobedio Aleksandra Kneževića 4:3(4). 

Pilipoviću trofej na Reketu

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Reket u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za dečake, druga kategorija. 

Trofej za najuspešnijeg takmičara otišao je u ruke Astra Pilipovića koji je u finalu savladao klupskog kolegu iz TK Olimp Aleksu Smiljanića 6:2, 6:3. 

U polufinalu Astro je bio bolji od Sergeja Živkovića 6:0, 6:1, dok je Aleksa pobedio Marka Stojanova 6:3, 6:3. 


Međedović vicešampion Evrope do 14

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser Srbije u konkurenciji do 14 godina, treći na rang listi Tennis Europe osvojio je trofej vicešampiona Starog kontinenta. Letnje pojedinačno prvenstvo Evrope održano je u češkom mestu Most gde je naš mladi as briljirao. Sjajnim partijama Hamad je stigao do finala u kome je kao drugi nosilac odmerio snage se prvim kosturašem ovog takmičenja, Dancem Holger Vitus Nolgerom Runeom. Danac je do zlata stigao rezultatom 6:2, 6:2, a naš šampion Međedović Srbiji je doneo vredno srebro zlatnog sjaja. 

 


Milojević osvojio Tijanjin

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije Nikola Milojević takmičenje u kineskom mestu Tijanjin nagradnog fonda 25.000 dolara završio je na pobedničkom postolju. 

Nikola je kao prvi nosilac u borbi za trofej savladao Kineza Že Lija 6:4, 6:2. Tokom celog turnira Milojević nije izgubio ni set. Trenutno je na 177. mestu ATP liste, kada se upišu poeni iz Tijanjina sledi novi skok i najbolji rang do sada u karijeri Milojevića. 


Anđela i Nikola šampioni u Nikšiću

Datum objave: 30.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U teniskom klubu Nikšić, u istoimenom gradu održan je turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake. 

Trofej šampiona osvojili su predstavnici Srbije Anđela Vidović i Nikola Jevtić.

 Vidovićeva je kao prvi nosilac u borbi za trofej kao prvi nosilac savladala drugog nosioca iz Kine Ho Ki Dženi Vong 6:1, 7:6(2). Ovo je prvi Tennis Europe trofej za Anđelu u takmičarskoj 2017. 

Jevtić je u borbi za tron savladao drugog nosioca, predstavnika Kine Ki Lung Nga 2:6, 6:4, 6:0. Trijumfom u Nikšiću Jevtić je stigao do četvrte titule Tennis Europe do 16 u sezoni 2017 u singlu.  U dubl konkurenciji Nikola je odigrao finale u Nikšiću u paru sa predstavnikom BiH Draženom Petrovićem. 


Međedović u borbi za evropsko zlato

Datum objave: 29.07.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 14-godišnji Hamad Međedović nalazi se na pragu osvajanja evropskog zlata za Srbiju. Državni šampion i treći junior Evrope u konkurenciji do 14, naš Hamad stigao je do finala na Letnjem pojedinačnom prvenstvu Evrope u konkurenciji do 14 godina koje se igra u češkom gradu Most. 

Međedović je kao drugi nosilac od početka takmičenja nanizao je pet pobeda, u polufinalu je savladao trećeg nosioca,  Italijana Luku Nardija 6:3, 6:4.

Za zlatnu medalju Međedović će se boriti protiv Danca, prvog nosioca Holger Vitus Nodskov Runea.