Arhiva vesti - Sve vesti

Zimonjić i Kecmanović zaustavljeni u dublu

Datum objave: 08.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Za predstavnike Srbije u dubl konkurenciji na drugom gren slem takmičenju u sezoni, Rolan Garosu, turnir je završen. 

Najtrofejniji i najbolji dubl igrač Srbije u istoriji Nenad Zimonjić nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Francuske 2017. U polufinalu u paru sa Špancem Fernandom Verdaskom naš as je posle velike borbe i prilike da ovaj meč pobedi nakon drugog seta, izgubio od dubla Gonzalez, Young (MEX,USA) 7:6(3), 5:7, 3:6. 

Najbolji junior sveta, naš Miomr Kecmanović zaustavljen je u četvrtfinalu dubl konkurencije na juniorskom Rolan Garosu. Kecmanović i Amerikanac Korda borili su se protiv austrijsko - češkog para Rodionov, Vrbenski za plasman u polufinale i nakon velike borbe izgubili 4:6, 6:3, 8:10. 


Ćertić osvojio Smeč

Datum objave: 08.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Smeč u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina, dečaci, druga kategorija. 

Trijumfovao je Petar Ćertić koji je u finalu pobedio Andreja Komnenića 6:2, 6:1. U polufinalu Petar je bio bolji od Aleksandra Huđeca 6:2, 6:0, dok je Andrej savladao Vuka Krušćića 3:6, 6:3, 6:3. 


Mišćevićeva osvojila OP Beograda do 16

Datum objave: 08.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji devojčica do 16 godina, druga kategorija. 

Pobedu je odnela Maja Mišćević koja je u finalu savladala Elenu Konjikušić 6:4, 6:2. U polufinalu Maja je bila bolja od Kristine Dimitrijević 6:1, 6:1, dok je Elena pobedila Simonu Deletić 6:3, 6:4. 


Kecmanović u polufinalu Rolan Garosa

Datum objave: 08.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Prvi junior sveta, mladi teniski as Srbije Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale drugog gren slem takmičenja u sezoni, popularnog Rolan Garosa. 

U četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske Kecmanović je savladao Brazilca Tiaga Sejbota Vilda 4:6, 6:3, 6:4. Za plasman u finale Rolan Garosa prva zvezda juniorskog tenisa na planeti, naš Miomir, boriće se protiv 11. nosioca iz Španije Nikole Kuna. 


Kecmanović u četvrtfinalima (singl i dubl) Rolan Garosa

Datum objave: 07.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior planete, mladi teniski as sveta i Srbije Miomir Kecmanović nastavlja sa rušenjem prepreka na juniorskom drugom gren slem takmičenju u sezoni, Otvorenom prvenstvu Francuske. 

Kecmanović je izborio plasman u četvrtfinale singla i dubla Rolan Garosa. U trećem kolu singla u Parizu prvi nosilac ovog takmičenja, naš Miomir je savladao 16. nosioca iz Portugalije Duarte Valea 6:1, 6:4, a za plasman u polufinale snage će odmeriti sa Brazilcem Tiagom Sejbot Vildom. 

U četvrtfinale dubla prva zvezda juniorskog tenisa u svetu, reprezentativac Srbije Kecmanović u paru sa Amerikancem Sebastijanom Kordom izborio se pobedom nad parom Added, Bergs (FRA,BEL) 6:4, 5:7, 10:8. Naredna prepreka za ulazak u polufinale na terenima Rolan Garosa srpsko-američkom paru biće pobednik meča Crawford, Cypson - Rodionov, Vrbensky. 


Zimonjić u polufinalu Rolan Garosa

Datum objave: 07.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić plasirao se u polufinale dublova na drugom gren slem takmičenju u sezoni, Otvorenom prvenstvu Francuske. 

Zimonjić je u paru sa Špancem Fernandom Verdaskom izborio plasman među četiri najbolja u Parizu savladavši u četvrtfinalu ovog takmičenja par Dutra SIlva, Lorenci (BRA,ITA) 7:6(5), 7:5. 

Za ulazak u finale i borbu za trofej Rolan Garosa Zimonjić i Verdasko odmeriće snage sa parom Gonzalez, Young (MEX,USA). 

 


Macura uzeo Balans

Datum objave: 07.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Balans u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina, druga kategorija, dečaci. 

Pobedničko postolje pripalo je Milanu Macuri koji je u finalu pobedio Relju Eskića 6:4, 7:6(6). U polufinalu Milan je bio bolji od Borisa Stojanovića 6:2, 6:4. dok je Relja savladao Lihao Qunga 6:0, 6:4. 


ITF proglasio Kecmanovića za najboljeg tenisera sveta 2016 (juniori)

Datum objave: 07.06.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na svečanoj večeri ITF- a koja je održana u Parizu, na kojoj su proglašeni najbolji teniseri i teniserke sveta za 2016. godinu, Srbija je imala svog laureata. Najbolji teniser planete u konkurenciji juniora, naš Miomir Kecmanović zvanično je proglašen za svetski "broj 1" u sezoni 2016. i time se zauvek upisao u knjigu teniskih velikana. 

Mladi as Srbije i sveta na ITF listi juniora zauzima prvo mesto od novembra 2016. godine. Iako se u 2017. bazirao na profi takmičenja, gde je sjajnim partijama i rezultatima (četiri finala i dve titule) obezbedio plasman među 400. na svetu profesionalaca, Miomir je kao prva zvezda juniorskog svetskog tenisa odlučio da tačku na ovaj deo karijere stavi na juniorskom Rolan Garosu. 

Kecmanović je igrao finale juniorskog gren slema, US Opena 2016,  dve sezone uzastupno osvajao je Oranž Boul, osvojio je Edi Her, Meksiko, učestvovao na juniorskom Mastersu koji je održan u Kini 2016. Nanizao je mnoštvo titula sa najvećih svetskih juniorskih takmičenja, ostalo je još da prebogatu juniorsku karijeru kruniše gren slem trofejom. Nalazi se na dobrom putu da to ostvari upravo na pariskoj šljaci.

Bravo Miomire!!!

 


Megi pokorila Haron

Datum objave: 06.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Haron u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 16 godina za devojčice, druga kategorija. 

Pobednica ovog takmičenja je Megi Khmiadashvili koja je u finalu bila bolja od Ive Šepe 6:4, 6:3. U polufinalu Megi je savladala Doroteju Petrović 6:2, 6:1, dok je Iva bila bolja od Ane Ogrizović 6:3, 6:3. 


Anđela i Miloš najbolji u Vojvodini (do 16)

Datum objave: 06.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održano je Prvenstvo Vojvodine u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake. 

Kod devojčica trijumfovala je Anđela Vidović koja je u finalu savladala Danijelu Danilović 6:3, 1:6, 7:6(4). U polufinalu Vidovićeva je bila bolja od Anamarije Cakić 6:2, 6:0, dok je Danilovićevoj meč polufinala bez borbe predala Vanja Vidanović. 

Kod dečaka pobednički pehar osvojio je Miloš Vučković koji je u finalu pobedio Filipa Stipića 7:5, 6:1. U polufinalu Miloš je posle velike borbe savladao Uroša Delića 6:7(2), 6:3, 6:1, dok je Filip bio bolji od Vladana Krisana 6:3, 6:2.