Arhiva vesti - Sve vesti

Radanovićeva osvojila Kimki

Datum objave: 06.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Fed kup reprezentativka Srbije Dejana Radanović osvojila je ITF turnir u Kimkiju (Rusija) nagradnog fonda 25.000 dolara. 
Dejana je u polufinalu savladala prvu juniorku sveta, predstavnicu Rusije Anastasiju Potapovu 6:4, 6:0, dok je u borbi za prvi trofej ovog nagradnog fonda Radanovićeva odmerila snage sa još jednom ruskinjom, Anom Morginom i došla do titule rezultatom 6:3, 6:3. 
 

Troicki zaustavljen u polufinalu

Datum objave: 06.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
U četvrtfinalu ATP turnira u Istambulu takmičili su se tri tenisera Srbije Viktor Troicki, Dušan Lajović i Laslo Đere. 
U polufinale ATP turnira vrednog  439.005 evra plasirao se Troicki kome je meč četvrtfinala kod rezultata 6:2, 2:3 predao Laslo Đere. 
Lajović će se za plasman među četiri najbolja u Istanbulu borio protiv trećeg nosioca iz Argentine Diega Švarcmana i izgubio 7:5, 6:2.
Za ulazak u finale Viktor je odmerio snage sa Kanađaninom Miloše Raonićem koji je pobedio 2:6, 3:6.  

Nina vicešampionka u Rabatu

Datum objave: 06.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović osvojila je drugo mesto u dublu na WTA takmičenju u Rabatu. 
U paru sa Belgijankom Marinom Zanevskom naša Nina borila se za prvi WTA trofej u karijeri, u finalu su odmerile snage sa prvim nosiocima ovog takmičenja, para Baboš, Hlavackova (HUN,CZE) koje su na kraju posle velike borbe pobedile rezultatom 6:2, 3:6, 5:10. 

Radanovićeva u finalu čelindžera u Kimkiju

Datum objave: 05.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Dejana Radanović plasirala se u finale ITF turnira u Kimkiju (Rusija) nagradnog fonda 25.000 dolara. 

Dejana je u polufinalu savladala prvu juniorku sveta, predstavnicu Rusije Anastasiju Potapovu 6:4, 6:0. U borbi za prvi trofej ovog nagradnog fonda Radanovićeva će odmeriti snage sa još jednom ruskinjom, Anom Morginom. 

Naša reprezentativka je u dosadašnjem delu takmičarske 2017. osvojila tri trofeja u singlu nagradnog fonda 15.000 dolara i nalazi se na 340. mestu WTA liste, gde je nakon turnira u Kimkiju očekuje je veliki skok. 


NOVAK ĐOKOVIĆ POSLE TURNIRA U MONTE KARLU OKONČAO VIŠEGODIŠNJU SARADNJU SA ČLANOVIMA STRUČNOG ŠTABA

Datum objave: 05.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Želim da ponovo pronađem pobedničku igru!
 
Srpski teniser Novak Đoković dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju. 
Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima. Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu.
“Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti“ navodi Novak Đoković.
 

Nina u borbi za WTA trofej

Datum objave: 05.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović boriće se za WTA trofej u dublu na takmičenju u Rabatu. Plasman u finale dubla Nina je ostvarila u paru sa Belgijankom Marinom Zanevskom. One su u polufinalu savladale četvrte nosioce Krejčikova, Kudrijavceva (CZE,RUS) 7:5, 6:3. 

U borbi za prvi WTA trofej u karijeri Nina će se u paru sa Zanevskom boriti protiv prvih nosioca ovog takmičenja, para Baboš, Hlavackova (HUN,CZE) koje su u polufinalu pobedile dubl Krunić, Gavrilova (SRB.AUS) 7:6(6), 6:3. 


Srpski trio u četvrtfinalu Istanbula

Datum objave: 05.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpski trio nastavlja sa pobedama na ATP turniru u Istanbulu. Plasman u četvrtfinale ovog takmičenja obezbedili su reprezentativci Srbije Viktor Troicki, Dušan Lajović i Laslo Đere. 

U drugom kolu ATP turnira vrednog  439.005 evra Troicki je savladao Rusa Karena Hačanova 6:4, 7:6(5), Lajović je pobedio takođe Rusa Mihaila Južnog 3:6, 6:0, 6:3, dok je Đere eliminisao Italijana Paola Lorencija 6:4, 6:3. 

U borbi za plasman u polufinale gledaćemo srpski derbi, u kome će se kao i prethodne nedelje na turniru u Budimpešti sastati Troicki i Đere. Lajović će se za plasman među četiri najbolja u Istambulu boriti protiv trećeg nosioca iz Argentine Diega Švarcmana. 

 


TK „Topličanin“ slavi slatki jubilej

Datum objave: 05.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Prokuplje će naredne nedelje biti poprište borbi najboljih tenisera Srbije u konkurenciji do 12 godina, ali i gostiju iz inostranstva koji će se takmičiti na turniru iz kalendara Tennis Europe. Jedan od najboljih klubova u Srbiji, TK „Topličanin“ naredne nedelje proslaviće deset godina od organizacije prvog Tennis Europe turnira u konkurenciji do 12 godina.
„Od maja 2007. godine do sada, veliki broj dece, malih šampiona prodefilovalo je terenima kraj reke Toplice. Bilo je i smeha, i suza, radosti, slavlja, tuge za izgubljenim mečevima, ali svi su i dolazili i odlazili puni pozitivne energije, iskustva, novih prijateljstava i slika koje su deci ostale u sećanju zauvek, posebno onima koji su imali priliku da se kući vrate sa pobedničkim peharima. Kao i do sada, tako ćemo i ove godine sa puno ljubavi i entuzijazma ući u novi turnir, dočekati nove takmičare i šampione. Kada ugasimo rođendanske svečice na torti krećemo sa novim teniskim pričama, borbama najmlađih za prve pobede i poene ne međunarodnoj sceni“ – kaže direktor takmičenja na Tennis Europe turniru (do 12) u Prokuplju Žika Manić.
 
 

Krunić i Stojanović u polufinalu - WTA Maroko

Datum objave: 04.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativke Srbije, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović plasirale su se u polufinale dubla WTA turnira u Rabatu. 

U četvrtfinalu Krunić je u paru sa Australijankom Dariom Gavrilovom savladala par Bondarenko, Lepčenko (UKR,USA) 7:6, 7:5, dok je Stojanovićeva u paru sa Belgijankom Marinom Zanevskom pobedila dubl Dabrovski, Riske (CAN,USA) 3:6, 6:4, 10:7. 

U borbi za plasman u finale Krunić i Gavrilova sastaće se sa prvim nosiocima Baboš, Hlavackova (HUN,CZE), dok će Nina i Marina rekete ukrstiti sa četvrtim nosiocima, parom Krejčikova, Kudrijavceva (CZE,RUS). 

 


Komneniću Prvenstvo Beograda do 12

Datum objave: 03.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Đukić u Beogradu održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina za dečake, B kategorija. 

Šampionski pehar otišao je u ruke Andreja Komnenića koji je u finalu savladao Lazara Virijevića 6:4, 7:6. 

U polufinalu Andrej je bio bolji od Simeona Stankovića 6:0, 6:1, dok je Lazar pobedio Marka Nikolića 3:6, 6:4, 6:4. 

U borbi za treće mesto Stankoviću je bez borbe meč predao Nikolić.