Arhiva vesti - Sve vesti

Sazvana redovna sednica Skupštine Teniskog saveza Srbije za 20. maj 2017.

Datum objave: 28.04.2017. // Kategorija: Domaća scena
Predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije Milan Jerinkić  je na osnovu stava 4. i 2. člana 14. Statuta Teniskog saveza Srbije doneo odluku o sazivanju redovne sednice Skupštine TSS,  za 2017. godinu.
 
Sednica redovne Skupštine TSS će se održati 20. maja  2017. godine  u 12 časova u TC “Novak” ( sala na I spratu),  Tadeuša Košćuška 63a u Beogradu.
 
odluka o sazivanju redovne sednice Skupštine TSS ovde 
 
poziv na redovnu sednicu Skupštine TSS ovde 
 
predlog dnevnog reda ovde 
 
Finansijski izveštaji 2016. Teniskog saveza Srbije ovde 
 
Izveštaj o radu Stručnog odbora TSS za 2016. ovde 
 
Izveštaj o radu Sudijskog odbora TSS za 2016. ovde 
 
Izveštaj o radu Takmičarskog odobra TSS za 2016. ovde 
 
Izveštaj o radu Trenerskog odbora TSS za 2016. ovde 
 
Izveštaj o radu Veteranskog odbora TSS za 2016. ovde 
 
Izveštaj o realizaciji programa koji se finansiraju iz javnih sredstava ovde 
 
Zapisnik Skupština TSS 2016. ovde 
 
Ovlašćenje za učešće u radu Skupštine TSS 2017. ovde
 
TSS napomene uz finansijske izveštaje 2016. ovde 
 
 
 

Letnja prvenstva Srbije - raspored

Datum objave: 27.04.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) sledi pregršt sjajnih turnira, mečeva u kome će svo svoje tenisko znanje i umeće prikazati najbolji juniori i mladi teniseri Srbije. Tokom leta i jeseni 2017. biće održana pojedinačna i ekipna Letnja prvenstva Srbije, kao i završni Masters turniri za 2017. 

Prvo je na programu pojedinačno Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina (početak 6. maja 2017), sledi Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina (početak 20. maj 2017), Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 14 godina (početak 27. maja 2017). 

Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina na programu je od 1. jula 2017, takođe na terenima TSS, dok za konkurenciju do 10 i za seniorke, odnosno seniore mesto održavanja još nije poznato, ali jesu datumi. Najmlađi će na tenisku scenu po trofej šampiona Srbije izaći 23. septembra, dok će najstariji rekete ukrstiti 18. novembra 2017. godine. 

Ekipna prvenstva Srbije, raspored: 

od 10. do 12. maja 2017. kvalifikacije do 14 godina (kvalifikacije se igraju u okviru regionalnih saveza) 

od 01. do 03. juna  2017. kvalifikacije do 18 godina (kvalifikacije se igraju u okviru regionalnih saveza) 

od 07. do 09. septembra 2017. konkurencija do 14 godina (tereni TSS)

od 22. do 24. septembra 2017. konkurencija do 18 godina (tereni TSS) 

Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji seniorki biće održano 22. oktobra 2017, dok će se za titulu najbolje seniorske ekipe u muškoj konurenciji timovi boriti 27. oktobra 2017. godine. 

Masters turniri, raspored: 

30. septembar 2017. konkurencija do 18 godina (tereni TSS) 

07. oktobar 2017. konkurencija do 12 godina (tereni TSS) 

07. oktobar 2017. konkurencija do 16 godina (tereni TSS) 

14. oktobar 2017. konkurencija do 14 godina (tereni TSS) 

 
 
 

Fed kup: Srbija – Australija 0:4

Datum objave: 23.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
Meč plej ofa Svetske grupe B Fed kup takmičenja između selekcija Srbije i Australije održan je u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu 22. i 23. aprila 2017.  
NIS Fed kup tim Srbije u sastavu: Aleksandra Krunić, Nina Stojanović, Ivana Jorović i Dejana Radanović predvođen selektorkom Tatjanom Ječmenicom Jevtić nije uspeo da savlada favorita u ovom meču, selekciju Australije koja je do plasmana u Svetsku grupu B stigla pobedom 0:4. 
Aleksandra Krunić – Ešli Barti 4:6, 3:6
Ivana Jorović – Daria Gavrilova 2:6, 2:6
Nina Stojanović – Daria Gavrilova 0:6, 3:6
Jorović, Stojanović – Barti, Delakva 1:6, 5:7
Srbija će se u 2018. takmičiti u zonskom takmičenju, prvoj grupi Evro-afričke zone. 
 

NIS Otvorena škola tenisa na FED kupu

Datum objave: 22.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Zrenjanin, 22. april 2017. godine
U okviru Fed kup meča između Srbije i Australije u Zrenjaninu, NIS i Teniski savez Srbije su organizovali dvodnevnu Otvorenu školu tenisa. Najmlađi posetioci u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu imali su priliku da kroz igru i druženje, uz pomoć stručnih trenera, nauče osnovna pravila tenisa, ali i da treniraju sa NIS Fed kup reprezentativkama Srbije Ninom Stojanović, Ivanom Jorović, Dejanom Radanović i selektorkom Tatjanom Ječmenicom Jevtić. 
NIS i TSS tradicionalno organizuju „NIS otvorenu školu tenisa“ širom Srbije. Akcija se organizuje u skladu sa korprorativnim sloganom NIS-a „Budućnost na delu“ i u okviru podrške kompanije dečijem i profesionalnom sportu, razvoju mladih, kao i promociji zdravog načina života.
NIS je šestu godinu zaredom generalni sponzor Teniskog saveza Srbije i na taj način daje podršku razvoju i popularizaciji ovog sporta u Srbiji.

ODRŽAN ŽREB ZA FED KUP MEČ SRBIJA - AUSTRALIJA U ZRENJANINU

Datum objave: 21.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
FED KUP PLEJ OF SVETSKA GRUPA B SRBIJA – AUSTRALIJA, ZRENJANIN („KRISTALNA DVORANA“) 
 
Subota (22. april 2017) – 
Prvi singl počinje u 13 časova: Aleksandra Krunić – Ešli Barti, po završetku prvog singla sledi drugi: 
Ivana Jorović – Daria Gavrilova 
 
Nedelja (23. april 2017) – 
Prvi singl počinje u 13 časova: Aleksandra Krunić – Daria Gavrilova, Ivana Jorović – Ešli Barti, dubl: 
Aleksandra Krunić, Nina Stojanović  - Ešli Barti, Kejsi Delakva 
 
 

ODRŽANA SVEČANA VEČERA FED KUP SUSRETA SRBIJA – AUSTRALIJA

Datum objave: 20.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Uoči Fed kup meča Srbija – Australija u okviru plej ofa Svetske grupe B 2017. koji se održava u Zrenjaninu (hala „Kristalna dvorana“) održana je svečana večera na kojoj su prisustvovala oba tima, predstavnici Saveza i ITF-a, članovi UO TSS, VIP zvanice. 
Teniske gracije Srbije blistale su u haljinama - kreacija naše poznate dizajnerke Biljane Tipsarević. 

SEMINAR C LICENCA - Novi Sad TK "Winner"

Datum objave: 20.04.2017. // Kategorija: Domaća scena
Obaveštavamo sve zainteresovane da će se u Novom Sadu u teniskom klubu "Winner" (ulica Jerneja Kopitara 36/a) održati seminar za C licencu teniskih trenera.
 
Seminar  će se održati iz dva dela: prvi deo (5, 6. i 7. maja), drugi deo: (12. i 13. maja)  kada će se obaviti i polaganje.
 
Predavanja 5. i 6. maja 2017. održaće se u vremenskom periodu od 10 do 17 časova, 7. maja 2017. od 10 do 14 časova. 
 
Cena seminara iznosi 19.000,00 dinara (150 evra).
 
Uplate za seminar se vrše na licu mesta, prilikom upisa. 
 
Predavači na seminaru će biti: dr Tamara Kovačević i Dušan Milojković
 
Prijave za seminar slati na adresu: tamara.tenis@gmail.com

Održana pre-draw konferencija NIS Fed kup tima Srbije u Zrenjaninu

Datum objave: 19.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Uz podršku publike do pobede nad Australijom 
Ostalo je još tri dana do meča Fed kupa u kome će se najbolji tim Srbije boriti protiv Australije za plasman u Svetsku grupu B za 2018. godinu.  Zrenjanin i „Kristalna dvorana“ 22. i 23. aprila biće poprište borbi vrhunskih teniserki.
„Po renkingu oni jesu favoriti. Međutim, igramo pred domaćom publikom i ovo je poseban osećaj kada si deo tima, kada je neko na klupi da te posavetuje, pomogne, da se izjadaš. Pored pet devojaka tu je ceo tim, treneri, doktor, fizioterapeuti, španeri, sigurno da to znači. Pre žreba, dok čekamo da vidimo gde ćemo igrati i protiv koga u stalnom dopisivanju pišemo “samo da igramo kod kuće”. Svima to mnogo znači, kad je puna dvorana i kad je publika aktivna. Poslednjih par puta kada smo bili domaćini, devojke traže tu podršku sa tribina, znači kada ne igraš samo za sebe i siguran sam da će navijači pomoći. Oni jesu favoriti, ali smo spremni za iznenađenja. Devojke još nisu dale maksimum i gledamo na njih na neki olimpijski, četvorogodišnji ciklus i sigurna sam da će maksimum da daju u godinama koje slede“ – rekla je selektor NIS Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić.
Na pre-draw konferenciji za medije NIS Fed kup tima Srbije koja je održana u hali „Medison“ naše reprezentativke su istakle da u timu vlada sjajna atmosfera i da će dati sve od sebe da iz ovog jako teškog susreta izađu kao pobednici, a da će im za to biti potreba i podrška publike.  
„Da se ne ponavljamo, ja ću da pričam kako mi je bilo na odmoru“ - našalila se Aleksandra i pokazala da dobro raspoloženje vlada u timu.
„Ja sam glavna za lupetanje u timu, atmosfera je super, svaka dolazi sa svojih turnira i ovo nam je prilika da se družimo, da budemo jedna uz drugu i da tenis bude timski sport. Želim selektorki da uživa u mečevima, znam da joj je stalo i da je najteže gledati nas sa klupe. Mnoge stvari od nas zavise, mi ih kontrolišemo na terenu, a ona sedi i čeka šta će da nam padne na pamet. Želim joj puno izdržljivosti. Uvek očekujemo puno publike, naročito kada igramo kod kuće, kao što na gostovanjima očekujemo da budu protiv nas. Zrenjanin je sportski grad i želim da pozovem ljude da dođu u što većem broju. Mnogo nam znači, kada god zamišljam igranje za FED kup, to je reakcija publike kada dobijem poen, nadam se da će biti uz nas za vikend. Postoji neka vrsta pritiska kada se igra za reprezentaciju, ali smo mlade, još uvek nismo dostigle maksimum u individualnim karijerama. Mislim da nemamo presiju, očekuje se da damo maksimum i to jedino očekujemo od sebe. Neke druge stvari nisu do nas, mi ćemo ostaviti srce na terenu, ali će tako i naše protivnice koje takođe imaju mlad tim“ – zaključila je Krunić.

Kecmanović u polufinalu čelindžera u Meksiku

Datum objave: 14.04.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji junior planete i Srbije, 17-godišnji Miomir Kecmanović nastavlja sa sjajnim partijama i rezultatima na profi sceni. Naš mladi as se plasirao u polufinale turnira iz čelindžer serije koji se održava u Meksiku za nagradni fond 50.000 dolara. 
Miomir je u četvrtfinalu San Lusi Potosija savladao 212. igrača sveta i sedmog nosioca ovog takmičenja, predstavnika El Salvadora Marsela Arevalja 6:4, 6:3. 
U borbi za prvo finale čelindžera u karijeri, na tek drugom turniru ovog ranga na kome učestvuje, sjajni Kecmanović će snage odmeriti sa Špancem Adrianom Menendezom-Maceirasom. 

AKREDITOVANJE ZA FED KUP MEC SRBIJA - AUSTRALIJA 22 - 23. APRIL 2017.

Datum objave: 13.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
POŠTOVANE KOLEGE,
 
FORMULAR ZA AKREDITOVANJE ZA MEČ PLEJ OFA SVETSKE GRUPE B FED KUP TAKMIČENJA: SRBIJA - AUSTRALIJA MOŽETE PREUZETI OVDE 
 
ZAINTERESOVANI ZA AKREDITOVANJE ZA PREDSTOJEĆI MEČ PLEJ OFA SVETSKE GRUPE B FED  TAKMIČENJA 2017. 
IZMEĐU SELEKCIJA SRBIJE I AUSTRALIJE  (KOJI ĆE BITI ODIGRAN 22. I 23. APRILA 2017. U HALI "
KRISTALNA DVORANA" U ZRENJANINU) POPUNJAVAJU FORMULAR I ŠALJU NA EMAIL: akreditacijetss@yahoo.com
 
HVALA!