Arhiva vesti - Sve vesti

Olga Danilović na korak od duple krune na profi sceni

Datum objave: 19.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović ove nedelje takmiči se na profi turniru iz fjučers serije nagradnog fonda 10.000 dolara u Antaliji. 
Olga briljira u Antaliji, na njenom drugom profi turniru u karijeri osvojila je trofej u dublu i plasirala se u finale singl konkurencije. U dublu profi prvenac osvojila je u paru sa domaćom predstavnicom Berfu Čengiz, u finalu su bile bolje od para iz Nemačke- Morderger (Jana i Tajisija) 6:4, 6:4. 
U singl konkurecniji Olga je lomila jednu po jednu protivnicu, poslednja prepreka do ukupnog trijumfa, do duple krune na tek drugom profi turniru u karijeri, biće Slovakinja Vivijen Juhazova. U polufinalu Danilovićeva je savladala Austrijanku Piu Konig 7:5, 6:2.


Nina Stojanović osvojila titulu u Šenženu

Datum objave: 19.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije, 20-godišnja Nina Stojanović osvojila je najveći trofej u dosadašnoj karijeri, u dubl konkurenciji u kineskom Šenženu, na turniru vrednom 100.000 dolara. 

Stojanovićeva je do trona u Šenženu stigla u paru sa domaćom predstavnicom Xiaodi You u finalu savladavši kineski par Han - Zu 6:4, 7:6(6). 

Nina je u 2016. odigrala pet finala u dublu (tri nagradnog fonda 25.000 dolara i dva nagradnog fonda 100.000 dolara), osvojila je dve titule. Novi trijumf dovešće je u 130. najboljih na svetu u dublu na WTA listi, ujedno biće i srpski "broj 2" u ovoj konkurenciji, istovremeno Stojanovićeva beleži i sjajne rezultate u singlu, trenutno je na 140. mestu WTA liste. 


Ana Vilček briljira na evropskoj sceni

Datum objave: 19.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Talenat, brzina, žar za pobedom, upornost, hrabrost... krase mladu nadu srpskog tenisa, 13 – godišnju Ana Vilček. Levoruka devojčica iz Pančeva briljira na evropskoj sceni, prošle nedelje osvojila je Tennis Europe turnir u konkurenciji do 16 godina u Rananu (Izrael), ove nedelje na šampionsku listu upisala je i trofej u dubl konkurenciji (Haifa, Izrel), dok je u singlu stigla do polufinala. 
Titulu u dubl konkurenciji u Haifi Ana je osvojila u paru sa predstavnicom Kipa Eleni Louka. U finalu su savladale par Sakhanova, Tikhonko (RUS,USA) 6:0, 6:2. 


Održano Ekipno prvenstvo Srbije za seniore 2016.

Datum objave: 15.11.2016. // Kategorija: Domaća scena

Šampioni – TK Crvena zvezda

Na terenima TC „Novak“ održano je Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji seniora za 2016. godinu. Za trofej su se borila tri kluba: TK Crvena zvezda, TK White Star i TK TAŽ. 
Novi – stari šampion Srbije je ekipa crveno-belih, koja je ostvarila maksimalan učinak, ostvarivši pobede i nad TK White star i TK TAŽ.


Petković, Ristić, Šepa briljirale u Mursiji - Champions Bowl

Datum objave: 05.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Anja Petković, Mia Ristić i Iva Šepa, mlade teniserke Srbije, blistale su na Svetskom finalu Champions Bowl-u koje je održano španskoj Mursiji.
Reč je o međunarodnom turniru za devojčice i dečake od 10 do 16 godina, koje je do sada održavano u Turskoj, ovaj put u Španiji.

Mlada teniserka Srbije Mia Ristić trijmfovala je u konkurenciji do 10 godina gde je u finalu savladala Nemicu Karolinu Rašdorf 5:2, 1:5, 5:2. 
Najbolja u konkurenciji do 11 godina je predstavnica Srbije Anja Petković koja je u finalu eliminisala prvu teniserku Velike Britanije u konkurenciji do 12,Žaklinu Ogunval 6:4, 6:1.Naslov vicešampiona u konkurenciji do 12 ponela je naša Iva Šepa koja je u borbi za tron posle velike borbe
izgubila od Britanke Aleksandre Mekdonald 3:6, 6:2, 1:6.

Mia Ristić je u paru sa Izraelkom Daniel Goldštajn osvojila treće mesto u dublu u konkurenciji do 10 godina.

Bravooo!!!

 


Hamad osvojio Nikoziju

Datum objave: 01.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U Nikoziji je protekle nedelje održan turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina. U finalu snage su odmerila dva predstavnika Srbije, oba 13-godišnjaci, Hamad Međedović i Stefan Popović. Nakon velike borbe šampionski trofej otišao je u ruke Hamada rezultatom 3:6, 6:1, 6:3. 


Viktor Jović najbolji u Bahreinu

Datum objave: 01.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 14-godišnji Viktor Jović osvojio je ITF trofej u konkurenciji do 18 godina, G5 kategorije koji je održan u Bahreinu. 
Jović je u borbi za trofej savladao Britanca Sebastijana Tonga 7:6(2), 6:0. 
Mladom Joviću je ovo prvi ITF trofej koji je osvojio sa samo 14 godina, u 2016. odigrao je i finala Tennis Europe takmičenja u konkurenciji do 14 i 16 godina (Bukurešt i Skoplje). 
Viktor je i državni prvak i navikao nas je na osvajanje trofeja, on je jedna od mladih zvezda tenisa u Srbiji, zvezda koje dolaze!


Tedora Ristić osvojila prvi ITF turnir u karijeri

Datum objave: 01.11.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U Budimpešti je završen međunarodni teniski turnir za teniserke do 18 godina. Pobednica turnira je Teodora Ristić, teniserka Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Radi se o Alfa kupu iz kategorije ITF turnira koji okuplja teniserke iz celog sveta, u Mađarskoj se igralo srpsko finale. Teodora je u finalu bila bolja od Jovane Vuković iz Beograda 6:4, 7:5. Meč je trajao oko dva sata, a nakon borbene i hrabre igre sa obe strane Teodora je došla do svoje prve ITF titule u karijeri. Teodora Ristić je na putu do finala bila bolja od teniserki iz Mađarske i Slovačke.


STOJANOVIĆEVA OSVOJILA LIUŽO!

Datum objave: 30.10.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka, 20-godišnja Nina Stojanović osvojila je najveći trofej u dosadašnjoj karijeri, na turniru nagradnog fonda 50.000 dolara u kineskom Liužou. 
Nina je u finalu savladala Korejanku Su Jo Jang 6:3, 6:4. 
Ovom titulom Stojanovićeva je stigla i do najboljeg ranga u dosadašnjoj karijeri, na novoj WTA rang listi zauzeće oko 140. pozicije. 


Sjajna Nina Stojanović pred novim trofejom

Datum objave: 29.10.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije, Nina Stojanović plasirala se u finale turnira u Kini, nagradnog fonda 50.000 dolara. 
Stojanovićeva je u polufinalu Liužoa savladala 121. teniserku sveta, predstavnicu Kine Jafan Vang 6:3, 6:4, dok će u borbi za trofej snage odmeriti sa Korejankom Su Jong Jang.