Arhiva vesti - Sve vesti

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM TENISKI SAVEZ SRBIJE!

Datum objave: 31.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

SREĆNI PRAZNICI!!!


TSS: Dovoljno je reći Ana - naša jedinstvena šampionka

Datum objave: 30.12.2016. // Kategorija: Domaća scena
Odajući duboku zahvalnost Ani Ivanović na svemu što je učinila za srpski tenis, ne možemo da se ne osvrnemo na njene blistave trenutke na terenima širom sveta koji su naciju podizali na noge a ime naše zemlje upisivali u sám vrh ovog sporta u ženskoj konkurenciji. Od časa kada je, posle velike borbe, stigla do finala Vimbldona za juniorke, pa do istorijskog osvajanja trofeja na grend slemu Rolan Garosu, Ana Ivanović utirala je put slave i postala legendarna sportska diva u žiži zanimanja svetske javnosti, donoseći popularnost i našem tenisu i našoj zemlji. Postala je naš znak prepoznavanja u svojevrsnoj sportskoj diplomatiji.
Ana Ivanović trijumfovala je dvadeset puta igrajući za reprezentaciju Srbije u Fed kupu, a bila je i prva naša teniserka koja je na WTA listi postala magični broj 1. Pojavom i šarmom, teniskim temperamentom i borbenošću, plenila je i ljude kojima tenis dotad nije bio blizak, doprinoseći tako da i sam sport kojim se bavi dobije više poklonika. Želimo da još jednom kažemo veliko hvala Ani Ivanović, kao i da joj poručimo da u svakom trenutku treba da bude svesna da je u istoriji srpskog i svetskog tenisa, na terenu i u javnosti, bila i ostala jedna i jedinstvena, naša šampionka za koju je dovoljno reći Ana, bez pominjanja prezimena, pa da svako zna na koga se misli. Takvu čast malo je ko imao, a Ana ju je sasvim zaslužila. Želimo joj sve najlepše u porodičnom životu i svim daljim aktivnostima kojima će posvetiti svoje vreme i trud.
 
U ime Teniskog saveza Srbije,
mr Mirko Petrović,
predsednik  

Fed kup reprezentativka Srbije Ana Ivanović završila profesionalnu tenisku karijeru

Datum objave: 29.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Gren slem šampionka (Rolan Garos 2008). vlasnica 15 WTA trofeja, bivši svetski broj 1, vicešampionka sveta u Fed kup takmičenju sa reprezentacijom Srbije (2012), 29 - godišnja teniserka Srbije Ana Ivanović objavila je uživo na svom Fejsbuk profilu da se povlači iz tenisa. 


"Imam važne vesti koje želim da podelim sa vama, nisam htela nigde drugde da objavim ovu informaciju, jer mislim da vi zaslužujete da saznate prvi. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Igram tenis od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji. Roditelji su mi pružili puno podrške, bila sam najbolja na svetu, osvojila 15 titula. Mogu reći da je to odlično za devojku iz Srbije. Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, takođe, imaću više vremena za svoje filantropske aktivnosti, uključujući i rad za UNICEF. Pored toga, ko zna? Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični" - zaključila je Ana.


Ivana Jorović odbranila krunu u Turskoj

Datum objave: 24.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović na najlepši način završava takmičarsku 2016. godinu, odbranom krune na turniru u Turskoj nagradnog fonda 50.000 dolara. Jorovićeva je na turniru u Ankari branila trofej osvojen 2015. 
Najteži susret u 2016. imala je u polufinalu protiv teniserke iz Belorusije Arine Sabalenke koju je savladala rezultatom 7:5, 6:7(2), 7:6(4). 
U borbi za deseti profi trofej u karijeri Ivana je u finalu pobedila rivalku iz Rusije Vitaliju Diačenko 6:4, 7:5. 
Jorovićeva je trentno na 181. mestu WTA liste, na novoj listi napredovaće za oko 30 mesta. Ivana će učestvovati u kvalifikacijama za prvi gren slem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije 2017. 


Lola i Branko novi šampioni Srbije (do 12)

Datum objave: 21.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sportissimo u Kruševcu održano je Dvoransko Prvenstvo Srbije za 2017. u konkurenciji do 12 godina za dečake i devojčice. 
Kod devojčica u finalu snage su odmerile Lola Radivojević i Anja Petković, a to šampionskog trofeja stigla je Lola rezultatom 6:3, 6:2. U polufinalu Lola je bila bolja od Anđele Lazarević 7:5, 6:2, dok je Anja savladala Tijanu Sretenović 6:3, 6:3.

U konkurenciji dečaka trijufovao je Branko Đurić koji je u borbi za titulu pobedio Zorana Ludoškog 6:2, 6:2. U polufinalu Branko je savladao Romea Hadži-Mehmedovića 6:2, 6:4, dok je Zoran savladao Mateju Gojkovića 2:6, 6:1, 6:1.

 


Nina Stojanović trijumfovala u Dubaiju

Datum objave: 17.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije, 20-godišnja Nina Stojanović osvojila je trofej u dublu na turniru u Dubaiju vrednom 100.000 dolara. 
Nina je u paru sa koleginicom iz Luksemburga Mandi Minelom u finalu bila bolja od dubla Hsieh, Savinjuk (TPE,RUS) 6:3, 3:6, 10:4.

Stojanovićeva je briljirala u 2016. a jedan od pokazatelja je i trofej koji je upravo iskovala u Dubaiju. U 2016. osvojila je dve singl titule (Braunšvajg i Liužou) i četiri dubl titule od kojih su najveće Šenžen i Dubai (obe nagradnog fonda 100.000 dolara). 
Pobeda u Dubaiju je Stojanovićevoj 15. dubl trofej u karijeri. 

 


Mihaela Đaković nova šampionka Srbije (do 16 godina)

Datum objave: 16.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Završeno je Zimsko prvenstvo Srbije za 2017. u konkurenciji do 16 godina. Takmičenje je održano na terenima TK Trim u Beogradu. Kod devojčica šampionski pehar otišao je u ruke Mihaele Đaković koja je u finalu pobedila Elenu Milovanović 2:6, 6:3, 6:4. 
U polufinalu Mihaela je savladala Aleksandru Stanković 6:4, 7:5, dok je Elena pobedila Jovanu Babić 6:2, 7:5.


Hamad Međedović novi šampion Srbije (do 16 godina)

Datum objave: 15.12.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Trim u Beogradu održano je Zimsko državno prvenstvo Srbije za 2017. godinu, u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake. 
U muškoj konkurenciji šampionski trofej osvojio je Hamad Međedović koji je u finalu savladao Stefana Ivića 6:1, 6:2. 
U polufinalu Hamad je bio bolji od Dušana Obradovića 6:3, 6:3, dok je Stefan savladao Relju Eskića 6:4, 6:7(3), 7:5.


MIOMIR KECMANOVIĆ NAJBOLJI JUNIOR SVETA U 2016. U IZBORU ITF-A!

Datum objave: 14.12.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Prvi junior sveta, 17- godišnji Miomir Kecmanović, prvi je Srbin koji je u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF) proglašen za najboljeg juniora sveta. 
Britanac Endi Mari i Nemica Angelika Kerber proglašeni su za najbolje seniore u 2016. godini, dok su Srbin Miomir Kecmanović i Ruskinja Anastasija Potapova najbolji juniori, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).


Srbija protiv Rusije u Nišu

Datum objave: 13.12.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2017. između Srbije i Rusije biće odigran od 03. do 05. februara 2017. godine u Nišu u hali Čair. 
Srbija, kao domaćin izrazila je želju da ovaj susret bude odigran u Nišu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Dejvis kup takmičenja.
Poslednji put Dejvis kup meč u hali Čair u Nišu odigran je od 10. do 12. februara 2012. godine u okviru prvog kola Svetske grupe između Srbije i Švedske, kada je Srbija pobedila 4:1. Tadašnji tim Srbije činili su: Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Nenad Zimonjić i selektor Bogdan Obradović.