Arhiva vesti - Sve vesti

KAMP PRIJATELJSTVA - DRUGARIJADA 2016. KOPAONIK

Datum objave: 03.10.2016. // Kategorija: Domaća scena

Novak Đoković fondacija četvrti put za redom od 2. do 7. oktobra na Kopaoniku, organizuje Kamp prijateljstva - Drugarijadu. Ovo, već tradicionalno druženje, ove godine okupilo je 110 mališana isturenih odeljenja od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Aleksandrovca, Gornjeg Milanovca, Pećinaca, Žitorađe i Šida. Mali gosti ovogodišnje Drugarijade imaće priliku da u narednim danima uživaju u sportskim aktivnostima, šetnjama, plivanju i radionicama različitih sadržaja.


ODRŽAN MASTERS TSS DO 18 GODINA ZA 2016.

Datum objave: 03.10.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC Novak u Beogradu održan je Masters u ženskoj i muškoj konkurenciji do 18 godina iz kalendara TSS ya 2016. godinu.

Kod juniorki trijumfovala je Vera Marković koja je u finalu savladala Jelenu Kovač 6:3, 6:3. U polufinalu Vera je bila bolja od Teodore Mitrović 7:5, 6:0, dok je Jelena pobedila Anu Kunić 6:3, 6:3.

Kod juniora šampionski pehar otišao je u ruke Alekse Bućana koji je u finalnoj borbi pobedio Pavla Drobnjakovića 6:4, 6:4. U polufinalu Bućan je savladao Stefana Matića 7:5, 6:0, dok je Drobnjaković bio uspešniji Stefana Latinovića 7:5, 3:6, 7:6.


Predavanje Gebharda Griča za kondicione trenere

Datum objave: 30.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

U okviru trening kampa Srbija Junior tima koji se održava na terenima TC "Novak" u Beogradu u konkurencijama od 12 do 18 godina, održan je i niz predavanja eminentnih stručnjaka iza raznih oblasti vezanih za rad sa igračima. Za teniski deo zadužen je italijanski stručnjak Renzo Furlan, koji je od skora Šef stručnog štaba juniorskih selekcija TSS. Pored njega, drugi put u sezoni 2016. stručno predavanje održao je i kondicioni trener najboljeg teniseta sveta Novaka Đokovića, čuveni sručnjak iz Austrije Gebhard Grič. 


49. međunarodni SAJAM LOVA, RIBOLOVA i SPORTA - NOVI SAD

Datum objave: 29.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

U Novom Sadu održava se 49. međunarodni Sajam lova, ribolova, sporta i turizma - LORIST. Svoje značajno mesto na ovom Sajmu zauzimaju Teniski savez Vojvodine i Teniski savez Srbije gde promovišu ovaj prelepi i jedan od najjačih, najpopularnijih sportova u našoj zemlji. 

Štand Teniskog saveza Vojvodine i Teniskog saveza Srbije posetile su zlatna stonoteniserka Srbije (Rio, Paraolimpijske igre 2016) Borislava Perić-Ranković i osvajačica srebra Nata Matić (u dublu sa Perić-Ranković).  

Takođe, štand TSV i TSS posetio je i gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević gde je razgovarao sa generalnim sekretarom TS Vojvodine Dušanom Milojkovićem o aktuelnim pitanjima u teniskom sportu Vojvodine i Srbije. 

U sklopu Sajma LORIST kompanija NIS i TSS-TSV organizuju Otvorenu školu tenisa (od 30. septembra do 2. oktobra 2016), gde  sva zainteresovana deca mogu besplatno naučiti prve korake tenisa. 


Trening kamp Srbija Junior tima na terenima TC "Novak"

Datum objave: 28.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TC "Novak" u Beogradu u toku je trening kamp Srbija Junior tima u konkurencijama 12 do 18 godina. Treninzi se održavaju pod nadzorom Renza Furlana koji je od skora Šef stručnog štaba juniorskih selekcija TSS. Pored njega u radu učestvuju Dragan Šerer i Nikola Vidović treneri u TSS. Takođe sa mladim igračima prve nedelje kampa radi i Gebhard Gritch, kondicioni trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.


Na terenima TC "Novak" trenirali Đoković i Životić

Datum objave: 28.09.2016. // Kategorija: Domaća scena
Danas je i najboji teniser Srbije i planete Novak Đoković bio na terenima TC "Novak" i svoj trening je odradio sa jednim od najperspektvnijih mladih juniora u Srbiji, 14 - godišnjim Goranom Životićem.
"Imao sam čast da danas treniram sa Novakom, čime sam ostvario moj dečački san. Novak je ne samo svetski as, svetski broj 1, več i veliki čovek, sportista ogromnog srca. Izuzetno sam mu zahvalan što je meni kao junioru od 14 godina dao priliku da treniram sa njim, sa najboljim teniserom u istoriji. Ovo iskustvo će mi mnogo značiti, a već mi je dalo krila i nadahnuće da idem dalje, da već od sutra radim još više i jače, kako bi i rezultati koje budem pravio bili za respekt, tako je radio i Nole, u godinama u kojima sam ja sada on je bio Evropski šampion, sada je na krovu sveta, moji snovi su isti" - zaključio je naša mlada nada Goran Životić.

 


Dijalog o teniskim pravilima – juniori

Datum objave: 27.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

U prostorijama Teniskog saveza Srbije, u sklopu kampa TSS koji se organizuje za talentovane igrače uzrasta do 12 i 14 godina, danas (27.09.2016) je organizovan dijalog o teniskim pravilima.

Razgovor  i druženje vodio je Vuk Nikolić, Predsednik Sudijskog Odbora TSS i sudija sa decenijskim iskustvom na svim nivoima turnira.

Ovo druženje je trajalo jedan sat i za cilj je imalo da se mladim takmičarima skrene pažnja na neke osnovne stvari koje ih očekuju na turnirima, kao i da se ponude odgovori na najčešće probleme sa kojima se mladi takmičar susreće.

 


Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina - Subotica

Datum objave: 26.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina za devojčice i dečake. 

Kod devojčica šampionski trofej podigla je Mia Ristić koja je u finalu savladala Jovanu Grujić 4:2, 4:3(2). U polufinalu Mia je bila bolja od Dunje Marić 1:4, 4:2, 7:4, dok je Jovana savladala Aleksandru Stevanović 4:0, 4:2. 

U konkurenciji dečaka trijufovao je Simeon Stanković koji je u borbi za tron savladao Lazara Virijevića 4:0, 4:0. U polufinalu Simeon je pobedio Ognjena Milića 4:2, 4:0, dok je Lazar bio bolji od Todora Vukomanovića 4:1, 4:0. 

Na utešnom turniru kod devojčica slavila je Klara Vaja koja je u finalu pobedila Miu Smiljanić 4:3(2), 4:2, dok je kod dečaka utešni trofej osvojio David Rakić salvadavši Mihaila Nikića 4:0, 4:0. 


SEMINAR ZA TRENERE - Evolution Kids Tennis 26. i 27. novembar 2016.

Datum objave: 26.09.2016. // Kategorija: Domaća scena

Prateći razvoj oficijanog programa Teniskog Saveza Srbije za rad sa igračima uzrasta do 10 godina, Evolution Kids Tennis, najavljujemo seminar  za trenere. Seminar predstavlja viši nivo programa koji će pomoći trenerima u razvoju programa, razvoju ključnih takmičarskih veština kod igrača,  povećanju efikasnosti trenera, poboljšanju atletskih veština kod igrača i podrška roditeljima u njihovoj ulozi kod igrača.


SRBIJA - RUSIJA prvo kolo Dejvis kupa - Svetska grupa 2017.

Datum objave: 22.09.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

U prvom kolu Dejvis kupa Svetske grupe 2017. NIS Dejvis kup tim Srbije odmeriće snage sa selekcijom Rusije od 03. do 05. februara u Srbiji. 
Ukoliko Srbija pobedi Rusiju,  u četvrtfinalu snage će odmeriti sa pobednikom susreta Hrvatska - Španija. 
Tako je odlučeno na žrebu koji je održan danas (četvrtak 22.09.2016) u Londonu.