Arhiva vesti - Sve vesti

Stevanovićeva osvojila Tennis Europe trofej u Tirani

Datum objave: 19.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 14-godišnja Aleksandra Stevanović osvojila je Tennis Europe trofej u singlu na turniru u Tirani u konkurenciji do 16 godina. 

Kao drugi nosilac Stevanovićeva je do šampionskog pehara stigla savladavši u finalu domaću predstavnicu Gresi Bajri 2:6, 4:6. 


Milovanovićeva vicešampionka u Tunisu

Datum objave: 19.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Višestruka šampionka Srbije, 20- godišnja Elena Milovanović osvojila je dupli naslov vicešampiona na profesionalnom turniru iz fjučers serije koji je održan u Tunisu za nagradni fond od 15.000 dolara. 

U finalu singla Milovanovićeva je u borbi za tron izgubila od Tajlanđanke Aunčise Čante 6:7(4), 3:6. Finale dubla Elena je odigrala u paru sa koleginicom iz Amerike Dalajnom Hjuit. One su kao prvi nosioci ovog takmičenja u borbi za šampionski pehar poražene od indijskog para Čilakalpudi, Šarmada 5:7, 3:6. 


Obradovićeva trijumfovala u singlu, Vuk i Romeo u dublu (Mostar, ITFJ3)

Datum objave: 19.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpska reprezentativka Andrea Obradović stala je na pobedničko postolje u singl konkurenciji ITF juniorskog turnira kategorije J3 koji je održan u Mostaru. 

Obradovićeva je u borbi za pobednički pehar savladala u finalu šestog nosioca iz Amerike Saru Smejkal 6:4, 6:0. Bilo je ovo četvrto finale za Andreu u 2021. i prvi trofej. 

Naslov šampiona u Mostaru poneo je i srpski dubl u muškoj konkurenciji. Srpski reprezentativci Vuk Rađenović i Romeo Hadžimehmedović u finalnoj borbi pobedili su slovenački par Lun Obrul, Nejc Skorjanc 7:5, 5:7, 10:3. 


Ludoški vicešampion Sančez Kasal junior Kupa

Datum objave: 18.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Državni šampion Srbije Zoran Ludoški osvojio je naslov vicešampiona dubla na ITF juniorskom turniru u španskom El Pratu. 

U finalu dubla Sančez Kasal junior Kupa Ludoški i njegov dubl kolega iz Estonije Oliver Ojakar izgubili su nakon velike borbe od prvih nosilaca ovog takmičenja, para  Alehandro Bankalari, Jaroslav Demin (CHI,RUS) 6:1, 2:6, 5:10. 


Popoviću dubl titula u Hanoveru

Datum objave: 18.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpski juniorski reprezentativac Stefan Popović poneo je naslov šampiona u dublu na ITF J1 turniru koji je održan u nemačkom Hanoveru. 

U paru sa kolegom iz Hrvatske Lukom Mikrutom naš mladi as je u finalu savladao par Artur Kukasian, Artem Podorožnji 6:2, 6:4. 


Ristićevoj trofej u singlu, Stojanovićevoj u dublu u Konstanci

Datum objave: 18.09.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dve srpske teniserke pokorile Konstancu.

Državna šampionka i reprezentativka Srbije, 15 - godišnja Mia Ristić osvojila je ITF trofej u singlu na takmičenju koje je održano u rumunskoj Konstanci. Kao prvi nosilac ovog turnira J3 kategorije Mia je do naslova šampiona stigla u singlu gde je u finalu savladala domaću predstavnicu Karmen Andreu Hereu 6:3, 6:1. Ovo je bilo četvrto finale Mie u 2021. i treća titula. 

Šampionski pehar u dublu osvojila je srpska teniserka Leontina Stojanović koja je u paru sa koleginicom iz Bugarske Rositom Denčevom u finalu savladala druge nosioce, par Mia Ristić, Stefania Bojica (SRB,ROU).  


Memorijal Anastasije Bebe Stajic

Datum objave: 17.09.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniske akademije Tipsarević u Beogradu održava se Memorijal Anastasije Bebe Stajić, turnir u konkurecniji juniorki i juniora do 18 godina, I kategorija iz kalendara TSS. 

glavni žreb singla juniorke ovde

glavni žreb singla juniori ovde

raspored mečeva 20.09.2021. ovde 


Super 4 u konkurenciji do 14 godina - TK Tennis Point

Datum objave: 17.09.2021. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tennis Point u Čačku održava se turnir iz serije Super 4 u konkurenciji devojčica i dečaka do 14 godina, I kategorija TSS. 

glavni žreb devojčice ovde

glavni žreb dečaci ovde

raspored mečeva 20. septembar 2021. ovde


Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina za devojčice i dečake - TK Partizan

Datum objave: 16.09.2021. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor Teniskog saveza Srbije, na telefonskoj sednici održanoj 15.09.2021. godine, nakon sprovedenog Konkursa za organizaciju Kupa Srbije u konkurenciji do 10 godina doneo je sledeću 
 
O D L U K U
 
1.KUP SRBIJE DO 10 GODINA,  zeleni nivo, održaće se na terenima TK ,,Partizan'' iz Beograda sa početkom od 25. septembra, imajući u vidu da je za organizaciju ovog takmičenja klub ponudio 8 terena što u potpunosti odgovara potrebama ovog takmičenja.
2.Imajući u vidu tradiciju koju ovaj klub ima uvereni smo da će donošenje ove odluke učiniti da se svi učesnici Kupa Srbije osećaju dobro došli na ovom takmičenju.  
3.Ovu odluku objaviti na Sajtu TSS kako bi svi potencijalni učesnici bili blagovremeno obavešteni
 
Predsednik TOTSS
Dušan Milojković
 

Kraljevo - TK Top Tennis - turnir u konkurenciji do 12 godina, III kategorija

Datum objave: 16.09.2021. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Top Tennis u Kraljevu  18. i 19. septembra 2021. biće održan turnir "švajcarac" u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake, III kategorija iz kalendara TSS. 
 
Prijava na turnir: online i na licu mesta, dečaci prijava 18. septembar do 9 časova, devojčice do 12 časova
 
Kategorija: III kategorija novi sistem
 
Kotizacija: 1500 rsd
 
Klub: TK Top tennis Kraljevo 
 
Turnir ce se bodovati za rang listu TSS.
 
Kontakt osoba Boris Premović: borispremovic@gmail.com 
+381638078014