Arhiva vesti - Sve vesti

Nina srušila prvog nosioca, 40. na svetu Šmidlovu

Datum objave: 07.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Nina Stojanović nastavlja sa sjajnim rezultatima. Iako je odigala mali broj turnira u dosadašnjem delu sezone, na svim na kojim se pojavila zabeležila je fantastične rezultate, a epilog su četiri finala singla(osvojena jedna titula), dok je u dublu igrala tri finala (osvojila jednu titulu). 
Ove nedelje Nina se takmiči u Nemačkoj na turniru nagradnog fonda 50.000 dolara. U mestu Versmold Stojanovićeva se plasirala u četvrtfinale, zabeleživši fantastičnu pobedu u drugom kolu, gde je savladala prvog nosioca ovog takmičenja, 40. Teniserku sveta Anu Karolinu Šmidlovu 1:6, 7:5, 6:4. Za plasman u polufinale Nina će se boriti sa Karolinom Mučovom iz Češke. 


Lea i Krsta novi Letnji šampioni Srbije u konkurenciji do 12 godina

Datum objave: 07.07.2016. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Žak iz Sombora održano je Letnje prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

Kod devojčica do šampionskog trofeja stigla je Lea Rupnjak koja je u finalu savladala Andreu Obradović 6:2, 6:0. U polufinalu Lea je bila bolja od Fatme Idrizović 6:3, 6:4, dok je Andrea pobedila Anju Petković 6:3, 2:6, 6:2. 

Kod dečaka trijumfovao je Krsta Petrović koji je u finalu pobedio Nikolu Zekića 6:4, 6:2. U polufinalu Krsta je pobedio Luku Rupnjaka 2:6, 6:3, 6:2, dok je Nikola bio bolji od Luke Jovanovića 6:4, 7:6(4).

 


Postavljanje šljake na Tašu

Datum objave: 05.07.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Izgradnja teniskog terena na Stadionu Tašmajdan je počela. Ostalo je još 10 dana do početka Dejvis kup susreta Srbija - Velika Britanija


Selektori Obradović i Smit objavili spisak igrača za susret Srbija - Velika Britanija

Datum objave: 05.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Srbije i Velike Britanije u meču četvrtfinala Dejvis kupa Svetske grupe za 2016. godinu.

 U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igrača na koje će selektor Dejvis kup reprezenatcije Srbije računati u predstojećem susretu. 

 


Maleševićeva blistala u Italiji

Datum objave: 04.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada juniorka Srbije, 16 – godišnja Tamara Malešević blistala je na nedavno održanim turnirima  iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 16 godina,  u Italijii i Francuskoj.
Turnir Torneo Internazionale U16 'Città di Crema' koji je održan u italijanskom mestu Krema Tamara je osvojila trofej u singl konkurenciji,
savladavsi u finalu domaću teniserku Lisu Pigato 6:2, 7:5. U dublu u paru sa Timeom Visontai iz Mađarske, naša teniserka  je stigla do
polufinala.
Na turniru u Francuskoj u Avinjonu Maleševićeva je u singl konkurenciji stigla do četvrtfinala, dok je  u paru sa zemljakinjom Mihaelom Đaković  stigla do finala, u kojem su izgubile od para Pelikano – Novikova  2:6, 2:6. 


Jovanovski van takmičarskog stroja do januara 2017.

Datum objave: 03.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski odlazi na operaciju zgloba i ramena desne ruke. Povreda koja je muči duži vremenski period i zbog koje je pola takmičarske 2015. provela je van terena, na terapijama, u dosadašnjem delu 2016. odigrala samo pet mečeva pokušavajući da sanira i izleči povredu, nakon odlaska kod lekara u Španiju i detaljnih pregleda ustanovljeno je da je jedino rešenje hitna operacija kako bi se dugogodišnji problem sa zglobom uspešno sanirao i kako bi Bojana mogla da nastavi tenisku karijeru. 


Olga Danilović u polufinalu Roehemptona

Datum objave: 29.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolja juniroka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović, koja zauzima 15. mesta na svetu najboljih juniorki planete, nastavlja da slama protivnice i beleži sjajne rezultate na ITF sceni. 
Olgin bljesak se iz Pariza i šljake nastavio i na engleskoj travi, gde po prvi put igra. Prvi susret Danilovićeve i travnate podloge u njenoj karijeri donosi sjajan rezultat. U Ruehemptonu, na turniru ITF G1, koji okuplja krem juniorske svetske scene i koji je uvertira za gren slem u Londonu - Vimbldon, naš juniroski reket broj 1 se plasirala u polufinale. 
U četvrtfinalu briljantna Olga je savladala Amerikanku Mariju Mateas 6:1, 6:3, pre toga u osmini finala i petog nosioca, takođe iz Amerike Kajlu Daj 6:4, 6:4. 
Za plasman u finale Danilovićeva će snage odmeriti sa ruskinjom Anastasijom Potapovom koja je postavljena za četvrtog nosioca.


Akcija “ Sportom protiv nasilja” u Srbobranu

Datum objave: 28.06.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa
Osnovna  škola „Vuk Karadžić“ u Srbobranu bila je nova stanica akcije “Sportom protiv nasilja”.  Na edukativan, zdrav i zabavan način, oko 500 školaraca od prvog do četvrtog  razreda upoznalo se sa osnovama “belog sporta”. Ovom prilikom  svim mališanima koji su učestvovali u akciji, uručene su  specijalne diplome kao znak zahvalnosti na podršci i fer pleju.
 
Kompanija NIS se kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, u okviru svog slogana “Budućnost na delu” i strategije društveno odgovornog poslovanja, na ovaj način se aktivno uključila u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata.
 
Akcija “Sportom protiv nasilja” se realizuje u organizaciji  NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta. U akciji je  do sada učestvovalo više od 25.000 đaka iz preko 50 škola i gradova širom Srbije. 
 
Obilazak gradova  za ovu školsku godinu "teniski karavan" završio je posetom Srbobranu. Novo druženje sa mališanima širom Srbije zakazano je sa prvim danima školske 2016/17. godine.

European Summer Cups - konkurencija do 14, kvalifikacije

Datum objave: 27.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina kvalifikacioni turnir European Summer Cups-a igra u Turskoj. U prvom kolu Srbija je pobedila Moldaviju 2:1, dok su u polufinalu snage odmerili sa prvim nosiocem, reprezentacijom Rusije i izgubili 0:2. Srbiju predstavljaju: Viktor Jović, Goran Životić, Uroš Jović i savezni trener Vuk Bolić 
Ženska reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina kvalifikacioni turnir European Summer Cups-a igra u Francuskoj. 
U prvom kolu Srbija je izgubila od selekcije Portugala 0:3, i tako izgubile šanse da se kvalifikuju na finalni turnir. Srbiju predstavljaju: Natalija Senić, Jelena Marjanović, Iva Pantović i savezni trener Slobodan Ranković


Mirjana i Mihajlo pobednici Čačak Opena 2016.

Datum objave: 27.06.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Sloboda u Čačku održan je turnir prve kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije, u konkurenciji do 16 godina.

Kod juniorki trijufovala je Mirjana Ragastovac koja je u finalu savladala Kseniju Krstić 6:4, 6:1. U polufinalu Mirjana je bila bolja od Jasmin Gui 7:6(3), 6:3, dok je Ksenija pobedila Anastasiju Radojević 2:6, 6:3, 6:3.

Kod juniora šampionsko postolje pripalo je Mihajlu Drobnjakoviću koji je u finalu pobedio Borisa Živkovića 6:0, 6:0. U polufinalu Mihajlo je bio bolji od Jovana Ćirkovića 6:1, 6:3, dok je Boris savladao Stefana Ivića 6:1, 6:3.