Arhiva vesti - Sve vesti

Srbija domaćin Belgiji u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Datum objave: 18.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ PLEJ OFA SVETSKE GRUPE B FED KUP TAKMIČENJA U BEOGRADU

NIS Fed kup tim Srbije ugostiće u plej of meču Svetske grupe B selekciju Belgije 16. i 17. aprila 2016. godine u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu na šljaci. 


Ispit za operativnog trenera

Datum objave: 15.03.2016. // Kategorija: Vesti

Trenerski Odbor TSS objavljuje


Tepavcu treći trofej u nizu

Datum objave: 15.03.2016. // Kategorija: Vesti

Mladi teniser Srbije Marko Tepavac treću nedelju u nizu osvaja trofej iz fjučers serije nagradnog fonda 10.000 dolara. Kao i prethodna dva Marko je šampionski trofej iskovao u Egiptu (Šarm El Šeik). 

Ovaj put u borbi za tron Tepevac je u finalu savladao Aleksandra Mulera 7:6(3), 6:1. 

Ovo je deseta titula u singlu iz fjučers serije za Tepavca, treća u nizu u 2016. Nakon ovih rezultata Marko koji je trenutno na 288. mestu ATP liste naći će se na pragu 200 najboljih igrača sveta. 


Krstin u finalu čelindžera u Puebli

Datum objave: 13.03.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 21- godišnji Peđa Krstin plasirao se u prvo finale čelindžera u karijeri nagradnog fonda 75.000 evra +H. 

Peđa je do prvog finala čelndžera stigao u Meksiku (Puebla) sjajnim partijama na ovom takmičenju. U polufinalu nakon velike borbe Peđa je slomio i prvog nosioca ovog takmičenja, 102. tenisera sveta, Nemca Benjamina Bekera 4:6, 6:3, 7:6(5). 

U borbi za prvi trofej ovog ranga Peđa će odmeriti snage sa Kolumbijcem Eduardom Struvajem (221. na ATP listi). 

U dosadašnjoj karijeri Krstin je osvojio 11 turnira iz fjučers serije, odigrao ukupno 17 finala. Briljantne pobede u Puebli doneće Peđi veliki skok na ATP listi, trenutno je 264, a nakon ovog turnira biće na granici za ulazak u krug 200 na svetu. 


SPECIFIČNI DEO SEMINARA ZA TRENERE

Datum objave: 09.03.2016. // Kategorija: Vesti

Trenerski Odbor TSS objavljuje


Kamp radionica Teniskog Saveza Srbije za igrače uzrasta do 10 godina

Datum objave: 08.03.2016. // Kategorija: Domaća scena

TSS nastavlja program edukacije trenera i igrača uzrasta do 10 godina. Druga kamp radionica održaće se 19. i 20. marta 2016. u

Nišu u Teniskoj Akademiji "Živković". 


Srbija – Kazahstan 3:2

Datum objave: 06.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Srbija pobedila Kazahstan i obezbedila mesto u četvrtfinalu Dejvis kupa Svetske grupe! Beograd domaćin reprezentaciji Velike Britanije!

Posle velike borbe i preokreta, Srbija je pobedila Kazahstan rezultatom 3:2. Nakon teške pobede Novaka Đokovića, Viktor Troicki doneo je odlučujući poen našoj zemlji. Velika Britanija predvođena Endijem Marijem pobedila je Japan i biće protivnik srpskoj reprezentaciji.


NIS otvorena škola tenisa na Dejvis kupu

Datum objave: 06.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Za vreme trajanja Dejvis kupa u Beogradu, između reprezentacija Srbije i Kazahstana, kompanija  NIS i Teniski savez Srbije (TSS) organizovale su trodnevnu “NIS otvorenu školu tenisa“.
Tokom trajanja kupa, deca su imala priliku da besplatno nauče prve korake „belog sporta“ uz pomoć stručnih trenera. 

Srbija - Kazahstan 1:2

Datum objave: 05.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Drugi dan takmičenja u kome se igrea dubl meč na Dejvis kup susretu prvog kola Svetske grupe doneo je prednost selekciji Kazahstana nad reprezentacijom Srbije. 

U dubl meču za Srbiju su igrali Novak Đoković i Nenad Zimonjić, dok su sa druge strane mreže stajali Andrej Golubjev i Aleksandar Nedovjesov. 

Nakon velike borbe pobeda je pripala kazahstanskom dublu, rezultatom 6:3, 7:6(3), 7:5. 

Trećeg dana takmičenja igraju se singl susreti, prvi od 13 časova odigraće prvi reketi obe selekcije Novak Đoković i Mihail Kukuškin, nakon toga sledi susret drugih reketa Viktora Troickog i Aleksandra Nedovjesova. 

 


Druženje Novaka i dece sa Kosova

Datum objave: 05.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Najbolji teniser planete Novak Đoković ugostio je 100 dece sa Kosova sva tri dana meča Dejvis kupa prvog kola Svetske grupe između selekcija Srbije i Kazahstana. 

Naš i svetski teniski as time je nastavio tradiciju koju je započeo još 2007. kada je Srbija igrala Dejvis kup protiv reprezentacije Gruzije u Kovilovu, da svaki meč reprezentracije koji se igra u našoj zemlji ugosti dece iz najjužnijeg dela naše zemlje. 
"Uvek mi je drago kada sam u prilici da decu ucinim srecnim, narocito decu sa Kosova i Metohije koji rastu u teškim uslovima. Želim da im i na ovaj način pokažem da sam uz njih i da im pružim podršku. Svako dete ima pravo na osmeh i bezbrižnost, na mirno detinjstvo. Verujem u njihove snove. Nadam se da će biti još prilika da se družimo" - istakao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.