Arhiva vesti - Sve vesti

Jovana Vuković nova šampionka Srbije u konkurenciji do 16 godina

Datum objave: 17.12.2015. // Kategorija: Domaća scena

Mlada i veoma perspektivna teniserka Srbije Jovana Vuković osvojila je šampionski trofej Dvoranskog prvenstva Srbije za 2016. u konkurenciji do 16 godina. 


Bodin Žarković novi šampion Srbije u konkurenciji do 16 godina

Datum objave: 16.12.2015. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK 3D u Subotici održano je Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 16 godina za juniore za 2016. godinu. Novi Dvoranski šampion Srbije u konkurenciji do 16 godina je  Bodin Žarković koji je u finalu nakon velike borbe i sjajne igre koju su prikazala oba tenisera, savladao Kristiana Juhasa 7:5, 2:6, 6:2.


Kecmanović na Mastersu u Kini

Datum objave: 16.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16-godišnji Miomir Kecmanović, takmičarsku 2015. godinu završava na 8. mestu ITF liste najboljih juniora sveta.
Osvajanje jednog od najprestižnijih turnira za juniore na svetu u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula, donelo je našem mladom teniskom asu skok sa 26. mesta na 8. poziciju ITF liste.
Najmlađi pobednik u istoriji Oranž Boula (68 godina duga istorija ovog turnira), Miomir je dobio pozivnicu da, kao osmi junior sveta, učestvuje na 2016 ITF Junior Masters koji će biti održan u Kini u mestu Chengdu od 8. do 10. aprila 2016. godine i na kome će se takmičiti osam najboljih juniora sveta.


IMPRESIVNI KECMANOVIĆ OSVOJIO ORANŽ BOUL I UŠAO U ISTORIJU

Datum objave: 14.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16 - godišnji Miomir Kecmanović pobednik je jednog od najprestižnijih turnira na svetu za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula koji se od 1947. godine održava na Floridi. 
Kecmanović je u borbi za trofej savladao prošlogodišnjeg šampiona Grka Stefanosa Cisipasa 6:3, 2:6, 7:6(5). 
Prošle nedelje, na takođe čuvenom turniru za junore Edi Heru Miomir je osvojio trofej u dublu, ove nedelje stao je na pobedničko postolje Oranž Boula i ušao u istoriju. Ime našeg mladog asa i jednog od najboljih mladih tenisera planete sada će stajati na listi šampiona ovog takmičenja, među kojima su i Lendl, Bjorg, Federer, Rodik, od naših tenisera do sada se u listu šampiona do 18 godina upisao Laslo Đere i do 14 Janko Tipsarević. 
Kecmanović je do ovog turnira bio 26. planete, sledi ulazak među 20. najboljih na planeti i biće najmlađi teniser u top 20 na svetu. 
Bravoooo!!!


Kecmanović korakom od sedam milja!!!

Datum objave: 14.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16 - godišnji Miomir Kecmanović pobednik je jednog od najprestižnijih turnira na svetu za juniore u konkurenciji do 18 godina, čuvenog Oranž Boula koji se od 1947. godine održava na Floridi.


Tepavac osvojio petu titulu u 2015.

Datum objave: 13.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije Marko Tepavac nastavlja da niže uspehe u 2015. Na turniru iz fjučers serije koji je održan u Egiptu Marko je osvojio peti trofej u sezoni koja je na izmaku. 
Novi trofej iskovao je u Šarm El Šeiku gde je u finalu salvadao Italijana Aleksandra Begu 6:3, 6:4. Na putu do trona Marko nije izgubio ni set. 
21 - godišnji Tepavac je u dosadašnjoj karijeri osvojio sedam turnira iz fjučers serije, pet u sezoni 2015. i svih pet u Egiptu. 
Trenutno je na 332. poziciji ATP liste, kada se upišu novi bodovi iz Šarm El Šeika sledi značajan skok i bliži se ulazak u 300. na svetu.


Nova titula Milojevića u Tunisu

Datum objave: 13.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, Nikola Milojević osvojio je novi trofej iz fjučers serije u Tunisu, četvrti u sezoni 2015. Do sedme fjučers titule u karijeri Nikola je stigao savladavši u finalu Tunižanina Anisa Gorbela 6:3, 7:5. 

U polufinalu kao drugi nosilac ovog takmičenja Milojević je bio bolji od Britanca Lojda Glaspula 6:3, 6:2. 

Nikola je u sezoni 2015. osvojio četiri trofeja i sva četiri u Tunisu. Trenutno je 280. na ATP listi, ali kada se upišu poeni koje je osvojio na upravo završenom turniru Milojević će zabeležiti novi skok na ATP listi i to će ujedno biti njegov najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri. 


Fantastični Kecmanović za trofej Oranž Boula

Datum objave: 12.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, jedan od najboljih mladih igrača sveta,  16 - godišnji Miomir Kecmanović boriće se za trofej čuvenog i prestižnog takmičenja,  ITF turnira u konkurenciji do 18 godina, Oranž Boula.

Najbolji junior Srbije Kecmanović u polufinalu savladao je Rumuna Kalina Mandu 6:4, 6:2. U borbi za trofej  i ulazak u istoriju ovog elitnog takmičenja, koje je premijeru doživelo daleke 1947. godine i koje su osvajali igrači poput Lendla,  Bjorga, Federera, Rodika... naša mlada zvezda će snage odmeriti sa Grkom Stefanosom Tsisipasom.  

Kecmanović je trenutno 26. junior sveta, nakon ovog turnira sledi ulazak među 20. najboljih na planeti. 

Do sada samo jedan teniser iz naše zemlje uspeo je da osvoji ovo takmičenje u konkurenciji do 18 godina,  Laslo Đere 2012. godine. U konkurenciji do 14 godina Oranž Boul je osvojio naš proslavljeni Dejvis kup reprezentativac Janko Tipsarevic.


Briljantni Kecmanović u polufinalu Oranž Boula

Datum objave: 11.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16 – godišnji Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale čuvenog ITF turnira u konkurenciji do 18 godina, Oranž Boula koji se tradicionalno igra na Floridi. 


Kecmanović u osmini finala, Olgu zaustavila povreda

Datum objave: 11.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 16 - godišnji Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Oranž Boula u konkurenciji do 18 godina. 

Mladi as Srbiije, 26. junior sveta Kecmanović u prvom kolu salvadao je Amerikanca Aleksandra Rotserta 6:2, 6:1, u drugom je bio bolji od Poljaka Kaspera Zuka 6:2, 3:6, 6:3. U borbi za plasman u četvrtfinale Miomir će snage odmeriti sa boljim iz susreta Wu - De Minaur.

Naša najbolja juniorka, 14 - godišnja Olga Danilović nakon senzacionalne pobede u prvom kolu gde je salvadala drugu juniorku sveta, u drugom kolu Olga je zaustavljena od Čehinje Monike Klinarove 4:6, 0:6. Glavni krivac poraza u drugom kolu je povreda zgloba desne noge koju je zadobila u prvom kolu protiv Kenin. Iako je fiziotarapeut savetovao Olgu da ne izlazi na teren, naša šampionka je uprkosa povredi odigrala meč.