Arhiva vesti - Sve vesti

Vođa mladih snaga i novog talasa tenisera iz Srbije - Filip Krajinović

Datum objave: 05.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi lav srpskog tenisa o kome će se tek pisati, čije pobede će se tek slaviti. Udario je sjajne profi temelje, kao junior ostavio je dubok trag u svetskom tenisu, sada su na pomolu veliki profi rezultati i dostignuća.
Pre dva dana Krajinović je igrao finale čelindžera u Rimu (nagradni fond €42.500+H). Ovo je Filipu bilo 16. finale u karijeri, osmo finale čelendžera, a tek drugi poraz u finalima čelindžera. Za nama je i  US Open 2015, poslednji gren slem u sezoni, koji je za Filipa bio jako važan. Na put u Njujork otišao je sa tek iskovanim trofejom, osvojio je čelindžer u Cordenosu u Italiji (nagradni fond 42.500 evra), pre toga i čelindžer u Nemačkoj (106.000 evra). U „Velikoj jabuci“ prvi put zabeležio je pobedu u glavnom turniru jednog gren slema, salvadao je Kolumbijca Gonzalesa bez izgubljenog seta, zatim je u drugom kolu naišao na Španca Davida Ferera gde je odigrao tri sjajna seta, koji su posle velike borbe pripali Špancu. Filip ima razloga za zadovoljstvo učinjenim u dosadašnjem delu takmičarske 2015.

Nina pokorila Clermont-Ferrand

Datum objave: 02.10.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 19 - godišnja Nina Stojanović osvojila je jedanaestu profi dubl titulu u karijeri, treću nagradnog fonda 25.000 dolara.

U francuskom mestu Clermont-Ferrand Nina je igrala u paru sa ruskinjom Anastasijom Komardinom. Kao treći nosioci Stojanovićeva i Komardina su u borbi za trofej savladale dubl Boeykens - Wacanno (BEL,NED) 6:2, 6:1. 


Teniski savez pokrenuo svoj javni čet na Viberu

Datum objave: 02.10.2015. // Kategorija: Domaća scena

Saradnja Teniskog saveza Srbije i kompanije Viber na promociji tenisa u Srbiji

Teniski savez Srbije je, u okviru svog programa ciljne komunikacije sa širom i stručnom teniskom javnošću u Srbiji i van granica naše zemlje, danas pokrenuo svoj zvaničan javni (pablik) čet na jednoj od najrasprostranjenijih digitalnih platformi za komunikacije na svetu, Viber. Time je Teniski savez Srbije postao prvi sportski savez u nas koji je otvorio ovaj najsavremeniji vid opštenja sa svojim pratiocima i poklonicima „belog sporta“.


Fed kup meč Srbija - Španija u Kraljevu

Datum objave: 01.10.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Meč prvog kola Svetske grupe B Fed kupa 2016. između Srbije i Španije biće odigran 06. i 07. februara 2016. godine u Kraljevu.
Srbija, kao domaćin izrazila je želju da ovaj susret bude odigran u Kraljevu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Fed kup takmičenja.
Fed kup komitet je nedavno pregledao molbu Teniskog saveza Srbije u kojoj stoji da je želja NIS Fed kup tima Srbije da meč prvog kola Svetske grupe B 2016. bude odigran u Kraljevu. Fed kup komitet je nakon svih pregledanih dokumenata ustanovio da grad Kraljevo ispunjava uslove za organizaciju ovog meča i glasali su pozitivno na ovaj predlog TSS.


Danilo tri od tri

Datum objave: 28.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Vegas u Sokobanji održan je turnir iz fjučers serije nagradnog fonda 10.000 dolara.

Šampion ovog takmičenja postao je mladi teniser Srbije Danilo Petrović, koji je i prethodne dve nedelje stizao do trofeja na fjučersima u Srbiji: Zlatibor i Niš.

U finalu turnira u Sokobanji kao treći nosilac Danilo je savladao drugog nosioca Holanđanina Griekspura 2:6, 7:6(6), 7:6(4).


Đoković, Beker i Petrović sa mladim teniserima na susretu u Teniskom savezu Srbije

Datum objave: 28.09.2015. // Kategorija: Domaća scena

Novak: Najvažnija je ljubav prema sportu

Najbolji teniser Srbije i planete Novak Đoković pre par dana posetio je Teniski savez Srbije i predsednika Mr. Mirka Petrovića u novim prostorijama TSS koje se nalaze u sklopu TC Novak u Beogradu.

 


Olga vicešampion u Lošinju

Datum objave: 27.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Prvi juniorski reket Srbije, 14 - godišnja Olga Danilović ponela ne naziv vicešampiona na ITF turniru u konkurenciji do 18 godina četvrte kategorije koji je održan u Lošinju. 

Olga je kao drugi nosilac izgubila u borbi za trofej od prvog nosioca ovog takmičenja, Slovenke Kaje Juvan 7:6(5), 6:1.

U polufinalu Olga je savladala Čehinju Johanu Markovu 6:1, 6:0, dok je Kaja bila bolja od njene zemljakinje Slovenke Anje Gal 6:3, 6:2. 


Trijumf Milojevića u Tunisu

Datum objave: 27.09.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniser Srbije, 20-godišnji Nikola Milojević trijufovao je na turniru iz fjučers serije (nagradni fond 10.000 dolara) koji je održan u Tunisu. 

Milojević je kao prvi nosilac u borbi za trofej savladao Nemca Janisa Kalkea 6:3, 6:1. 

Naš mladi as je briljirao na ovom takmičenju, gde na putu do trona nije zigubio ni set. 


NIS OTVORENE ŠKOLE TENISA 2015. (jul, avgust, septembar) - BUDUĆNOST NA DELU

Datum objave: 24.09.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija“NIS otvorene škole tenisa 2015” održana je u 10 gradova Srbije


Dejvis kup, prvo kolo Svetska grupa 2016: Srbija - Kazahstan

Datum objave: 24.09.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Žreb koji je održan u Čileu doneo je odluku o tome ko će rekete ukrstiti u prvom kolu Svetske grupe 2016. Dejvis kup takmičenja. 

Voljom žreba NIS Dejvis kup tim Srbije je kao sedmi nosilac za prvog protivnika dobio selekciju Kazahstana i domaćinstvo. 

Meč je na programu od 04. do 06. marta 2016. godine. 

Ukoliko naša reprezentacija preskoči prvi prepreku u olimpijskoj 2016. sezoni, u četvrtfinalu bi snage odmerila sa pobednikom susreta Velika Britanija - Japan. Četvftfinale je na programu od 15. do 17. jula 2016.