Arhiva vesti - Sve vesti

Pojedinacna prvenstva Evrope 20 - 26. jula 2015.

Datum objave: 19.07.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
 
 
14 godina Plzen, Česka
 
Olga Danilović
Anđela Skrobonja
Mihailo Popović
Kristijan Juhas
 
Treneri - Ana Golubović i Aleksandar Jerinkić
 
16 godina - Moskva, Rusija
 
Hristina Đokić
Kristina Miletić
Boris Butulija
Marko Miladinović
 
Treneri - Slobodan Ranković i Ladislav Demeter
 
18 godina - Klosters, Švajcarska
 
Sara Grubač
Nikolina Jović
Filip Grbić
Stefan Milicević
 
Treneri - Boris Pašanski i Vanja Vidojkovic

ARGENTINA - SRBIJA 4:1

Datum objave: 18.07.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup tim Srbije poražen je u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa od selekcije Argentine, već nakon drugog dana takmičenja u Buenos Ajresu. Reprezentacija Srbije je iz prvog dana takmičenja, kada su na programu dva singla, izašla sa rezultatom minus 2, dok su Argentinici u subotnji dubl ušli da dva boda i prilikom da već nakon dubla slave plasman u polufinale, što su i ostvarili. 

Argentinci će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Belgije, Srbija ide na pauzu do prvog kola Svetske grupe 2016. koje je na programu u februaru ili martu naredne godine. Žreb za prvo kolo Svetske grupe 2016. biće održan u septembru 2015. nakon polufinala Svetske grupe. 

ARGENTINA - SRBIJA 4:1

L. MAYER 6:4, 6:2, 6:1 F. KRAJINOVIC
F. DELBONIS 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2 V. TROICKI
dubl: C. BERLOCQ, L. MAYER 6:2, 6:4, 6:1 V. TROICKI, N. ZIMONJIC

D. SCHWARTZMAN 1:6, 4:6 D. LAJOVIC 

C. BERLOCQ 6:1, 3:0 F. KRAJINOVIC

Dejvis kup meč Argentina - Srbija otvaraju Majer i Krajinović

Datum objave: 16.07.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Održan je žreb za Dejvis kup meč četvrtfinala Svetske grupe u kome će u hali Tehnopolis u Buenos Ajresu snage odmeriti reprezentativci Argentine i Srbije. 

Voljom žreba susret Argentina - Srbija otvoriće meč prvog reketa domaćeg tima, 22. igrača sveta Leonarda Majera i drugog reketa NIS tima Srbije Filipa Krajinovića. 

Nakon ovog meča, uslediće susret druge table domaćina Federika Delboa i prvog igrača NIS selekcije Srbije Viktora Troickog. 

U subotu je na programu dubl meč za koji su prijavljeni: Berloko, Švarcman i Lajović i Zimonjić. 

Završni dan takmičenja, u nedelju, otvoriće meč: Majer - Troicki, sledi: Delboa - Krajinović 

Selektori imaju pravo izmena igrača sat vremena do početka meča

 


Selektor Obradović: Odlučiće nijanse

Datum objave: 14.07.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
U hali Tehnopolis u Buenos Ajresu danas je održana pre-draw konferencija NIS Dejvis kup selekcije Srbije. 
Tim Srbije je istakao da je atmosfera u timu kao i uvek fantastična i da su svi u trenažnom procesu i tempiraju formu za meč sa Argentincima. 
 
"Igrači se dobro prilagođavaju. Svi su zdravi, sve je u najboljem mogućem redu, i atmosfera je odlična.Jedino je malo hladno, pa posebne pohvale idu na račun našeg lekara Zdeslava Milinkovića koji vodi brigu o igračima da se ne prehlade. Motivisani smo i spremni, a spremni su i Argentinci. Smatram da će pobednika ovog meča  odlučiti nijanse. Važno je da se što više vremena provede na terenu na treninzima" -istakao je Obradović.
 
Reprezentativac Srbije, 20. igrač sveta Viktor Troicki rekao je da je njegova ekipa spremna za predstojeći susret.
 
"Teren je dobar, uslovi su odlični. Malo je hladno u hali, ali sem toga je sve kako treba. U dobroj smo formi", rekao je Troicki.
 
"Polako se navikavamo i ulazimo u dobru formu. Atmosfera je standardno dobra. Čekamo da nam se pridruži Nenad Zimonjić i onda će biti još bolja", rekao je Lajović.
 
Filip Krajinović se nakon trijumfa u Nemačkoj (čelindžer) pridružio timu. 
 
"Pozitivni smo, očekujemo pobedu i daćemo sve od sebe" - zaključio je Krajinović.
 
 

NIS Dejvis kup tim Srbije započeo pripreme u Buenos Ajresu

Datum objave: 13.07.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Od 17. do 19. Jula u hali Tehnopolis u Buenos Ajresu biće odigran meč četvrtfinala Dejvis kupa za 2015. u kome će snage odmeriti selekcije Argentine i Srbije. 
 
NIS Dejvis kup tim Srbije pristizao je u Buenos Ajres u etapama, konačno su svi na okupu i pripreme za susret sa domaćin su započete.  Na  pripremama u Argentini su uz selektora NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdana Obradovića i trenera našeg tima Dušana Vemića,  igrači: Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić, uz ostatak stručnog štaba koji ćine doktor Zdeslav Milinković, fiziotarapeuti, predstavnici TSS, menadžeri...
 
Ono što naš tim nije obradovalo su loši uslovi u hali u kojoj će meč biti odigran. 
 
„U pitanju je sajamska hala, poprilično smo bili iznenađeni kada smo videli gde će se igrati. Trebalo je da dočekaju šampionski tim, ali sve mi nekako deluje improvizovano. Soba za masažu je napravljena od sajamskih materijala.  Problem može biti hladnoća, u sali nema reflektora, a unutra je svega desetak stepeni. Viktor Troicki posle odlične serije rezultata na travnatoj podlozi, sada će morati da se prilagodi na šljaku, na kojoj će se meč igrati", rekao je selektor Obradović.
 
Troicki je od juče 20. igrač sveta. Odigrao je sjajno sezonu na travi, sledi Dejvis kup na šljaci, u hali... 
 
"Uzbuđeni smo pred meč, prvi put smo kao ekipa u Argentini. Očekujem veoma neizvestan duel“ – rekao je Troicki koji je odmah po dolasku u Buenos Ajres i posle puta koji je trajao 20 sati istrčao na teren i odradio prvi trening. 
 
 

Novak odbranio tron na Vimbldonu

Datum objave: 12.07.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji teniser sveta i Srbije Novak Đoković na veličanstven način odbranio je tron na Vimbldonu. 

Za titulu Novak se i ove kao i prošle godine borio sa Švajcarcem Rođerom Federerom i do pobede došao nakon četiri odigrana seta, rezultatom 7:6(1), 6:7(10), 6:4, 6:3. 

Đoković je osvojio treći put Vimbldon, odbranio prošlogodišnji tron, osvojio deveti gren slem trofej u karijeri,  u 40. meču sa Federerom došao do 20 pobede. 


Krajinović osvojio Braunšvajg

Datum objave: 11.07.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije, Filip Krajinović pokorio je Braunšvajg.

Na turniru iz čelindžer serije nagradnog fonda 106.000 evra +H, Krajinović je briljirao i u borbi za trofej salvadao iskusnog Francuza Pol Anri Metjua 6:2, 6:4. 

Trofej u Braunšvajgu Filipu je doneo 125 ATP poena koji će ga vratiti u prvih sto na svetu, od ponedeljka će biti 87. na ATP listi. 


Kecmanović zaustavljen u polufinalu Vimbldona

Datum objave: 11.07.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 15-godišnji Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u finale dubla na Vimbldonu u konkurenciji juniora. 

U polufinalu Kecmanović i njegov partner Norvežanin Kasper Rud su nakon velike borbe u preko dva sata igre u kome su nijanse odlučile pobednika izgubili od para Ly, Nagal (VIE,IND) 6:7(5), 6:3, 10:12. 

 


Krajinović za titulu u Braunšvajgu

Datum objave: 10.07.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi teniski as Srbije i Dejvis kup reprezentativac Filip Krajnović boriće se za trofej na turniru iz čelindžer serije nagradnog fonda 106.500 evra + H na šljaci. 

U polufinalu Filip je savladao Japanca Taroa Danijela 7:5, 6:2, dok će se u borbi za trofej sastati sa iskusnim Francuzom Pol-Anri Metjuom. 


Kecmanović u polufinalu Vimbldona

Datum objave: 10.07.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Najbolji junior Srbije, 15-godišnji Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale dubla gren slem takmičenja u Londonu. U četvrtfinalu Vimbldona, Kecmanović i njegov partner Norvežanin Kasper Rud su kao peti nosioci salvadali treće favorite ovog turnira, par iz Amerike Blumberg - Paul nakon velike borbe 4:6, 6:3, 9:7. 

U borbi za plasman u finale Kecmanović i Rud će snage odmeriti sa dublom Ly, Nagal (VIE,IND) koji su postavljeni za osme nosioce.