Arhiva vesti - Sve vesti

Eskić i Jevtić drugi u Nikšiću

Datum objave: 19.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Predstavnici Srbije na turniru Montenegro Cup 2015 koji je održan u Nikšiću, iz kalendara Tennis Europe, konkurencija do 14 godina
Relja Eskić i Nikola Jevtić osvojili su drugo mesto. U finalu Relja i Nikola su kao četvrti nosioci izgubili od ruskog para Agafonov - Gubarev 2:6, 4:6. 

Ksenija i Emilija vicešampionke

Datum objave: 19.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina koji je održan u Nikšiću predstavnice Srbije 
Ksenija Tmušić i Emilija Kojčić ponele su naslove vicešampionki. 
U finalu singla Ksenija je izgubila od prvog nosioca, predstavnice Crne Gore Anje Drašković 4:6, 3:6. 
U finalu dubla Emilija i Ksenija su u borbi za trofej poražene od para Baszak-Likhacheva (POL,RUS) 1:6, 3:6. 
 

Luka Stefanović treći u Nikšiću

Datum objave: 19.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Na medjunarodnom teniskom turniru iz kalendara Tennis Europe koji je odigran u Nikšiću ( Montenegro Cup 2015), konkurencija 
do 14 godina, takmičar TK TAŽ Luka Stefanović je zauzeo III mesto. Turnir se održao od 9.5.-17.5.2015. godine.
U glavnom turniru je bilo 32 takmičara . U četvrtfinalu Luka je bio bolji od šestog nosioca Luke Malobabića (Srbija) 3:6, 6:2, 6:0.
U polufinalu, posle odličnog četvrtfinala, Stefanović je izgubio od prvog nosioca Maria Aleksića (Crna Gora) 6:7,  1:6.
 

Dupla kruna Stefana Popovića

Datum objave: 19.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Dvoranski šampion Srbije 2015. Stefan Popović osvojio je prvu titulu iz kalendara Tennis Europe u singl konkurenciji do 12 godina, 
i treću titulu u dublu. Do trofeja Stefan je stigao u Prokuplju gde je u finalu singla salvadao Hamada Međedovića 2:6, 6:0, 7:5. 
 
U dubl konkurenciji trijumfovao je par Međedović/Popović (SRB,SRB) pobedivši u finalu dubl Janićijević/Stoiber (SRB,AUT) 6:2, 5:7, 10:7.
 

Održana akcija “Sportom protiv nasilja” u Kuršumliji

Datum objave: 18.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

U organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta održana je akcija „Sportom protiv nasilja“  u Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ u Kuršumliji.  Škola je prošlog petka proslavila 60. godina postojanja, a rođendanski jubilej upotpunila je akcija mini tenisa u kojoj je oko  400 školaraca  od prvog do osmog  razreda učila prve korake tenisa. 


Novi sudijski bedž

Datum objave: 18.05.2015. // Kategorija: Vesti

Đoković odbranio trofej u Rimu

Datum objave: 17.05.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Najbolji teniser sveta i Srbije Novak Đoković odbranio je titulu na masters turniru u Rimu savladavši u finalu Švajcarca Rodžera Federera 6:4, 6:3.
 
Đoković je četvrti put trijumfovao u prestonici Italije, nakon 2008, 2011, 2014. i osvojio ukupno 53. titulu u karijeri.
 
Maestro iz Srbije u 2015. osvojio je do sada pet trofeja: Australian Open, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, sledi takmičenje na drugom gren slem turniru u sezoni - Otvorenom prvenstvu Francuske.

U okviru svečane proslave70. rođendana Sportskog društva železničara „Jovan Mikić Spartak“ ,  na gradskom Trgu u Subotici organizovana je „sportska ulica” u kojoj su posetioci mogli da učestvuju u različitim sportskim aktivnostima.  Kompanija NIS i Teniski Savez Srbije  pridružile su se ovoj manifestaciji i tom prilikom organizovali  malu školu tenisa na kojoj su deca školskog uzrasta  uz pomoć stručnih trenera, učila prve korake tenisa. NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ na ovaj način se aktivno uključio kao partner Teniskog saveza, u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata.


Elena i Aleksa šampioni OP Sokobanja

Datum objave: 14.05.2015. // Kategorija: Domaća scena

U organizaciji TK Vegas od 09. do 12 održano je Otvoreno prvenstvo  Sokobanje u konkurenciji do 16 godina prve kategorije. Kod devojaka šampionski trofej je osvojila Elena Gemovć (TK Partizan) koja je finalu pobedila Andrijanu Brić (TK Haron) 6:1, 6:3.

U polufinalu Elena je savladala Sofiju Savić (TK Trim) 6:2, 6:1, dok je Andrijana bila bolja od Lune Urso (TK TAŽ) 6:4, 6:3.

Kod dečaka titulu je osvojio  Aleksa Đerković (TK Kraljevo)  pobedivši u finalu Veljka  Blagojević  (TK TAŽ) 6:2, 2:1 predaja. U polufinalu Aleksa je bio bolji od Dejana Gavrilovića  (TK Vegas) 7:6(2), 6:0, Veljko je u borbi za plasman u finale pobedio Lazara  Vojinovića (TK CZ) 6:2, 6:1.

Trofeje je uručio predsednik TK Vegas Dejan Vasiljević.

 

“Sportom protiv nasilja” u Zrenjaninu

Datum objave: 13.05.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Akcija “Sportom protiv nasilja”, u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, nastavlja da širi sportski duh i zdrav način života širom Srbije. Ovoga puta akcija mini škole tenisa obišla je Osnovnu i srednju školu “9.maj” u Zrenjaninu za decu sa smetnjom u razvoju. Kroz smeh i radost, deca su imala priliku da nauče  prve korake tenisa.