Arhiva vesti - Sve vesti

POMERANJE POČETKA TURNIRA - OP POŽAREVCA DO 14 GODINA

Datum objave: 01.08.2014. // Kategorija: Vesti

Poštovani takmičari obaveštavamo vas da se početak turnira OP Požarevca u konkurecniji do 14 godina pomera za nedelju 03.08.2014. zbog loših vremenskih uslova i proglašene vanredne situacije u ovom gradu. 

Izmenjene propozicije možete pogledati na stranici - Turnir Info. 


Jovana i Đorđe pobednici Kupa "Paja Patak"

Datum objave: 29.07.2014. // Kategorija: Vesti

Na terenima TK Sloboda, a u organizaciji TK Čačak, od 26. do 28. jula 2014. godine održan je tradicionalni XXII Kup "Paja Patak",  II kategorije do 12 godina.

Kup_Paja_Patak_devojcice

Kod devojčica najbolja je bila Jovana Cvetković koja je u finalu pobedila Nataliju Senić 7:6(4), 6:0. 

Kup_Paja_Patak_decaci

Najbolji u konkurenciji dečaka je bio Đorđe Kurćubić koji je u finalu pobedio Ognjena Popovića  6:0, 6:2.

 


Bendjama_i_Nedeljkovic

Na turniru prve kategorije iz kalendara TSS koji je održan u Subotici, u konkurenciji do 16 godina, titulu je osvojio Aleksandar Nedeljković.
U finalu prvi nosilac Nedeljković je savladao 14 - godišnjeg Karima Benđamu koji do finala nije izgubio ni set - 6:4, 6:3.

Lena_Babunski_-_Subotica

U konkurenciji devojčica trijufovala je Lena Babunski koja je u finalu savladala Janu Lazarević 6:3, 3:6, 6:4. 



REPREYENTACIJA_DO_18_DEVOJKE6
NIS reprezentacija Srbije (devojke) u konkurenciji do 18 godina otputovala je u rumunski grad Arad gde će se od 30. jula takmičiti u  kvalifikacijama na Letnjem ekipnom prvenstvu Evrope u okviru Grupe C gde se još nalaze: BiH, Švedska, Ukrajina, Holandija i Rumunija.

REPREZENTACIJA_DO_18_DEVOJKE4

Ženski tim Srbije čine:
Ivana Jorović (1. na ITF listi do 18 godina), Nina Stojanović (232. na ITF, najbolji rang 17. mesto, u 2014. igra isključivo profi turnire) i Jelena Lukić (šampionka Srbije u konkurenciji do 18), a predvodi ih savezni trener Ivan Đurđević
REPREZENTACIJA_DO_18_DEVOJKE3
Selekcija Srbije je puna optimizma i spremna za velike mečeve i rezultate.
IMG-20140731-WA000 

IMG-20140731-WA005


IMG-20140721-WA000
NIS reprezentacije Srbije (muška i ženska) u konkurenciji do 14 godina otputovali su u Češku gde će se od 21. jula boriti na pojedinačnom prvenstvu Evrope.
IMG-20140720-WA000
Ženski tim Srbije čine:
Olga Danilović (6. na Tennis Europe listi do 14 godina) i Teodora Ristić (19), a predvodi ih savezni trener Ana Jovanović
IMG-20140720-WA001
Muški tim Srbije čine:
Marko Miladinović (9. na Tennis Europe listi do 14 godina) i Bodin Žarković (62)

Selekcija Srbije je puna optimizma i spremna za velike mečeve i rezultate.

Titula u dublu paru Janković - Jandrić

Datum objave: 19.07.2014. // Kategorija: Vesti

IMG-20140719-WA010

Na terenima teniske Akademije Novak u Beogradu održan je peti fjučers iz serijala turnira ovog ranga u Srbiji za sezonu 2014. Trofej u dublu osvojio je srpski par Darko Jandrić - Miki Janković. Oni su u finalu posle velike borbe savladali čileanski par Saeez/Rivera Aranguiz nakon tri neizsvesna seta 7:5 (posle 3:5),4:6, 10:8 (posle 3:6). Ovaj uspeh je veliki uzimajući u obzir da su Darko i Miki prvi put igrali zajedno u paru, a čileanski par je vezao nekoliko titula na prethodnim fjučersima.

IMG-20140719-WA001


REPREZENTACIJA_SRBIJE_DO_16_ODLAZAK_U_MOSKVU
Put Rusije i njene prestonice danas (19.07.2014) uputila se NIS reprezentacija Srbije u konkurenciji do 16 godina gde
će se od 21. jula boriti na pojedinačnom prvenstvu Evrope.

Ženski tim Srbije čine:
Kristina Miletić i Nikolina Jović, a predvodi ih savezni trener Slobodan Ranković.

Muški tim Srbije čine:
Miomir Kecmanović i Aleksa Petrović, a predvodi ih savezni trener Vuk Bolić.

Selekcija Srbije je puna optimizma i spremna za velike mečeve i rezultate.

Pobeda Jane i Luke

Datum objave: 15.07.2014. // Kategorija: Vesti

 

U Vrnjačkoj Banji je od 12.07. do 14.07.2014. na terenima TK “AS-NS” odigran turnir prve kategorije za juniore i juniorke - OP Vrnjačke Banje.

TURNIR_VBanja_finale_devojcice

U konkurenciji devojčica pobednički pehar je osvojila Jana Bojović koja je u finalu pobedila Teodoru Ševo 7:6, 6:3.

Kod dečaka trijufovao je Luka Trifunović koji je u finalu pobedio Nikolu Arsića 6:2, 6:4.

TURNIR_VBanja_decaci_finale


TSS škola tenisa za decu sa posebnim potrebama

Datum objave: 08.07.2014. // Kategorija: Vesti

TSS2

Teniski savez Srbije nastavlja sa zanimljivim i, pre svega, atraktivnim akcijama kada su u pitanju najmlađi žitelji zemlje. Najnoviji sadržaj ponuđen ovih dana od strane TSS je organizacija akcije naučimo tenis koja je uključila i decu sa posebnim potrebama, zajedno s njihovim roditeljima. TSS ovu akciju sprovodi u saradnji sa Milošom Popovićem (predsednik udruženja "Posebni asovi") na čiju se ideju i inicijativu pristupilo ovom projektu.

"Prošle godine dobio sam 1500 dolara pomoći od Georgetown International Relations Association - neprofitne organizacije uspostavljena na mom fakultetu Georgetown Univerziteta u Vašingtonu. Uz pomoć tog novca i donacije roditelja dece sa posebnim potrebama, koji su članovi organizacije "Princeton Special Sports" u kojoj sam bio ja volonter, kreirao sam ideju za teniski kamp za decu sa autizmom. Ugovor koji je moje udrženje sklopio sa "Republičkim udrženjem Srbije za pomoć osobama sa autizmom" je omogučilo da se počne prijava dece sa kamp i da se krene sa samom realizacijom ovog projekta u saradnji sa Teniskim savezom Srbije. Udruženje me je takođe povezalo sa nastavnikom fizičkog za decu sa posebnim potrebama, Vladimirom Vukovićem, koji vodi sa mnom kamp - rekao je Popović.

TSS1

Sadržaj koji je prezentiran u kampu svakako je korak više u ionako značajnom doprinosu koji TSS posvećuje deci. Uključivanje teniske organizacije u ovakve programe je ne samo čast i obaveza, već i poseban način razmišljanja, kao i stalna potreba da se što više dece animira, zavoli ovaj sport i, posle kratke obuke, nastavi da se bavi ovim sportom.

Dakle, cilj TSS je jasan - uključiti što više dece u trenažni proces i pokazati da tenis nije elitistički sport, već sport dostupan svima.

Prvi dan ove akcije koja će svakodnevno trajati tri nedelje u Impuls holu na Novom Beogradu gde je smešten TSS, a koja uključuje decu s posebnjim potrebama, pokazao je da, bez razlike, treba da učestvuju u svim segmentima života.

TSS je posebno ponosan što je upotpunio dnevni sadržaj ovih mališana i podelio vreme i s decom i sa njihovim roditeljima.


Teniski kamp - Zlatibor 2014.

Datum objave: 07.07.2014. // Kategorija: Vesti
TENISKI SAVEZ ŠUMADIJE I ZAPADNE SRBIJE
Predrag_Petronijevic
Teniski savez Šumadije i zapadne Srbije po planu i programu predsednika Predraga Petronijevića organizuje za najbolje takmičare iz svog regiona besplatni teniski kamp koji će se održati na prelepim terenima teniskog kluba ``Zlatibor Springs`` na Zlatiboru.
U kampu će prisustvovati i proćiće ceo program koji on propisuje takmičari 2000. i 2001.godište, sa kojima će raditi Dejan Vukojičić - trener reprezentacije Srbije do 12 godina, Miloš Dedić - trener reprezentacije Srbije u konkurenciji do 14 godina, Dušan Tešović regionalni trener Šumadije i zapadne Srbije, i trener iznanađenja koji će posetiti kamp i raditi sa decom.

Učesnici kampa:
1. Milićević Lazar
2. Ignjović Lazar
3. Stančić Matija
4. Đunisijević Sofija
5. Nešović Nevena
6. Krstić Ksenija
7. Gvozdenović Sara
8. Spasojević Stefan
9. Milovanović Elena
Rezerve:
1. Matić Dragan
2. Maričić Katarina
3. Dlačić Tamara
4. Đerković Aleksa