Arhiva vesti - Sve vesti

3

“SPORTOM PROTIV NASILJA”

NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinicom za prevenciju nasilja, u sredu 04. juna 2014. krenuli su sa velikom akcijom “SPORTOM PROTIV NASILJA” koja će obuhvatiti školsku godinu 2014/15 i biće održana širom Srbije u preko 300 Osnovnih škola. Kroz ovu akciju deca (uzrasta od 7 do 14 godina) će se upoznati sa programom “Svetske teniske federacije” ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

4

Velika akcija imala je premijeru u Imupls holu gde je smešten Teniski savez Srbije, gdeje od 10 do 12 časova na zabavan i motivacioni način deci iz 14 Osnovnih škola iz Beograda predstavljen tenis i deca su se upoznala sa osnovnim pravilima igre. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. 

Deci su pored teniske obuke uručeni pokloni za koje se pobrinla kompanija NIS. 

5

NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života, negovanja mladih talenata.  

Na samom početku akcije prisutnim su se obratili: 

2

Predsednik UO TSS Toplica Spasojević i gospođa Biljana Lajović kordinator  Jedinice za prevenciju nasilja koja je istakla:  

Znamo svi  koliko je važno da deca rastu u sigurnom i podsticajnom okruženju. Iskreno verujemo da sportske  aktivnosti mogu zaista da pomognu da vaše detinjstvo i odrastanje budu lepši. Naročito jedan ovakav džentlmenstki sport kao što je tenis gde na kraju sa ovim skim ste se nadigravali, ja namerno neću upotrebiti reč borili  nego nadigravali, pružite ruku, čestitate na viteškoj igri i na dobrom ponašanju. Ja sam sigurna da svi sportovi pomažu deci da razvijaju  samodisciplinu i samopoštovanje, da ih uče da kontrolišu i one negativne emocije koje svi mi imamo. Nekad smo mnogo ljuti, besni poželimo da oštro regujemo, ali to moramo da kontrolišemo i  u ime sebe i u ime onih iz svoje okoline koje ne želimo da povredimo“.

1

skolom_protiv_nasilja7

 

skolom_protiv_nasilja9

skolom_protiv_nasilja8


Krajinović pokorio Vićencu

Datum objave: 02.06.2014. // Kategorija: Vesti

KRAJINOVIC-CHIUDINELLI_08

Mladi srpski teniser i Dejvis kup reprezentativac Filip Krajinović osvojio je svoj prvi trofej na čelindžer turnirima, nakon što je u finalu turnira u Vićenci savladao slovačkog tenisera Norberta Gomboša 6:4, 6:4.

Titula u Vićenci, Krajinoviću će doneti i najbolji plasman u karijeri. On će od ove nedelje biti 127. teniser, što je za 31. poziciju bolji plasman od dosadašnjeg.


Dušan Lajović u osmini finala RG

Datum objave: 01.06.2014. // Kategorija: Vesti

Dusan_Lajovic_SRB_-_Filip_Prpic_SWE_040

Mladi teniski as Srbije i Dejvis kup reprezentativac naše zemlje ostvario je do sada najveći uspeh na jednom gren slem takmičenju. Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Rolan Garosa u Parizu savladavši u 3. kolu Amerikanca Đeka Soka 6:4, 7:5, 6:3. 

U borbi za plasman u četvrtfinale Lajović će snage odmeriti sa prvim nosiocem ovog takmičenja Špancem Rafaelom Nadalom. 



ŽIVOJINOVIĆ OBIŠAO POPLAVLJENE TENISKE KLUBOVE U SRBIJI

Datum objave: 30.05.2014. // Kategorija: Vesti

foto_1

Počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović sredinom nedelje (sreda i četvrtak) obšsao je većinu teniskih klubova u Srbiji koji su nastradali od poplava.  U dva dana uverio se u razarajuću snagu vodene stihije koja je prosto opustošila našu zemlju, načinila veliku materijalnu štetu,   između ostalog zaustavila i  rad teniskih klubova na poplavljenim teritorijama. Teritorija Svilajnca, Ćuprije, Paraćina i  Jagodine.
U većini klubova ove regije sportske aktivnosti su zamrle, voda se povukla, ali je iza sebe ostavila blato, mulj i veliku materijalnu štetu.
"Sasvim je jasno da lokalna samouprava na poplavljenim područjima ima daleko važnije prioritete nego što je saniranje posledica poplave u teniskim klubovima, jer mnogi ljudi su izgubili svoje domove,  a šteta je neprocenjiva. Iz tog razloga krenuo sam na put po Srbiji da vidim šta ja mogu da pomognem onima koji nisu u prioritetu za pomoć u prvom trenutku, a kojima je pomoć takođe potrebna".
Otprilike ovim rečima obraćao se Živojinović  gradonačelnicima u gradovima koje je posetio, naglasavajući da mu je želja da se lično uveri u razmere štete koja je pogodila infrastrukturu tenisa u Srbiji, jer želi da na sastanku u Parizu sledeće nedelje iz prve ruke prezentira  predsedniku ITF Riči Bitiju i  čelnicima svetske organizacije tačnu situaciju na terenu.

foto_2


Ne mogu da obećam da u uspeti svima da pomognem u meri koja je potrebna, ali sam sasvim siguran da
u na sastanku u Parizu pokrenuti stvar sa mrtve tačke i očekujem da posle mog izveštaja usledi pozitivna reakcija ITF.  Tačnije, da stignu neka namenska stredstva međunarodne teniske organizacije koja bi pomogla da se izgura ova sezona.
Naime, prema međunarodnom programu Srbija je u planu ove godine sa 20 turnira međunarodnog ranga ( 10.000 dolara / fjučersi) i to je nešto što finasira TSS zajedno sa Ministarstvom sporta Srbije, uz pomoć lokalne samouprave u gradovima gde se turniri održavaju. Prema zamisli rukovodioca iz TSS na čelu sa Živojinovićem pomoć bi mogla da ide u dva smera: kao humanitarna pomoć ili kao pomoć organizatorima fjučersa u delu njihovih obaveza kod novčanih nagrada najboljima.
Bilo je veoma važno da se lično uverim u štetu koja je pricčnjena i da precizno popišem najvažnije potrebe u sledećih mesec dana. Takođe, sve je zabeleženo kamerom i fotoaparatima i u Pariz nosim kompletan bilten sa slikama terena naših klubova pre, za vreme i posle poplava.
Na putu kroz Srbiju u Svilajncu domaćin našem bivšem proslavljenom teniseru bio je gradonačelnik Predrag Milanović, a posle zajedničkog obilaska poplavljenog  TK Radnički iz Svilajnca,  zaključeno  je  da je šteta daleko veća nego što se u prvi mah činilo.

foto_4
Ista situacija zatekla je Živojinovića u Ćupriji gde je Živojinović sportske objekte obilazio u drustvu Branislava Milojevića, pomočnika gradonačelnika i gde su najviše nastradali klubovi TK Relaks i TK Smajli.  Vlasnik TK Relaks Zoran Knežević, iako u nevolji i velikom poslu oko čišćenja teniske hale srdačno je dočekao dragog gosta iz Beograda i našao vremena da sa radnicima napravi pauzu i Živojinoviću pokaže razmere štete.
Ništa bolja situacija nije bila ni u klubovima Paraćina, ali je opšta konstatacija svih teniskih radnika iz ovih krajeva da neće proći puno vremena i svi će klubovi ponovo stati na svoje noge.
Na kraju, delegacija TSS je posetila i Prokuplje, koje je nastradalo u poplavama 20 dana ranije, za vreme Uskrsa, kada je nabujala reka Toplica bukvalno odnela dva od četiri teniska terena Teniskog kluba Topličanin, i to na samo 10 dana uoći međunarodnog Tennis Europe turnira do 12 godina!  Tada, blagovremenom reakcijom U.O. TSS teniskom klubu je uplaćeno 500.000 dinara kao prva pomocću sanaciji, a vredni sportski radnici Prokuplja na čelu sa predsednikom kluba Mišom Cvetkovićem sakupili su još 1.5 miliona dinara i uspeli da obnove terene i održe Tennis Europe turnir!!!


foto5

-Bez pomoći TSS koji je jedini priskočio u pomoć  i dan danas teniski klub ne bi mogao da obavlja svoje aktivnosti.  Tih prvih dana u Prokuplje su odmah stigli Čedomir Šoškić, menadžer TSS i Radmilo Armenulić počasni član UO TSS i savetnik predsednika U.O. i njihovom autoritetu prva pomoć je brzo stigla - po ko zna koji put ističe Miša Cvetković, predsednik TK Topličanin.  -  Kada smo videli da nam je Beograd priskočio u pomoć nama nije ostalo ništa drugo nego da se udružimo i nađemo dodatna sredstva i motiv da vratimo terene u prvobitno stanje. Radilo se danonoćno, nije bilo odmora, rezultat se danas vidi i mi smo ponosni što možemo da pokažemo Bobi Živojinoviću koliko Prokuplje voli tenis.

Prokuplje je u junu domaćin dva fjučers turnira, a to je grad gde su prvu tenisku slavu kao juniorke ponele Natalija Kostić, Aleksandra Krunić, Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić…
Spremni smo već danas da ugostimo tenisere iz celog sveta, a vredni sportski radnici Mališa i Vanja Stojanović, kao i nezamenljivi generalni sekretar Žika Manić, učinili su zaista sve da i pored velike prirodne  nepogode koja je zadesila  Prokuplje, ovaj grad  ostane i dalje na teniskoj mapi fjučersa Evrope.

foto_3
Boba kada je najpotrebnije

Vlasnik TK Relaks iz Ćuprije Zoran Kneževic nije krio zadovoljstvo posetom proslavljenog tenisera Bobe Živojinovića.
"Svojim dolaskom Boba nam je dao novi elan da istrajemo u ovoj neravnopravnoj borbi protiv stihije. Jasno nam je da će najveći teret štete pasti na nas vlasnike klubova, ali već njegovo prisustvo mnogo znaći, jer je to znak da brine o nama, da saoseća sa nama, a u ovakvoj nedaći nama to itekako znači".


Marko Miladinović ušao u TOP 10 na Tennis Europe listi

Datum objave: 26.05.2014. // Kategorija: Vesti

Miladinovic

Marko Miladinović je ove godine, tačnije za samo šest meseci u 2014. godini nanizao uspehe na turnirima u organizaciji Evropske teniske federacije i sa 100. pozicije na listi najboljih četrnaestogodišnjaka Starog kontinenta, gde se nalazio početkom godine, vrtoglavo se spustio na desetu poziciju. Naravno, to nije i njegov limit. Skoro je sigurno da će do kraja godine još napredovati jer se radi o izuzetno talentovanom teniseru, koji uz ogromno tenisko umeće poseduje i veliko samopouzdanje i, ono što je možda i najvažnije u tenisu, fantastičnu motivaciju i "glavu" što u teniskom žargonu znači srčanost, odvažnost i inteligenciju. Koliko je ovo njegova godina pokazuje i najnoviji uspeh ostvaren  na Tennis Europe turniru druge kategorije odigranog prošle nedelje u Subotici, gde je ubedljivo osvojio prvo mesto i u singlu i u konkurenciji parova, zajedno sa Stefanom Gažom.

 Marko je sve svoje mečeve dobio bez izgubljenog seta, osim u polufinalu kada je set izgubio od zemljaka Bodina Žarkovića.

Marko i Stefan Gažo bili su ubedljivi i u konkurenciji parova gde su takođe svojim protivnicima prepustili samo jedan gem, takođe u polufinalu.


REZULTATi (singl) 

Singl:Marko MILADINOVIĆ [1] [SRB] - [RUS] Ivan KAZAKOV 6-3 6-2         

Marko MILADINOVIC [1] [SRB] - [SRB] Aleksa PESIC 6-2 6-1

Marko MILADINOVIC [1] [SRB] - [SRB] Stefan GAZO [7] 6-2 6-2

Marko MILADINOVIC [1] [SRB] - [SRB] Bodin ZARKOVIC [5] 6-4 4-6 6-2

Marko MILADINOVIC [1] [SRB] - [RUS] Andrey VOROBYEV [8] 6-1 6-4

Dubl
[SRB] Stefan GAZO [2] [SRB] Marko MILADINOVIC - Karim BENDJAMA  [SRB] Filip PETROVIC  [SRB]  6:1, 7:6(8)    

[SRB] Stefan GAZO [2]  [SRB] Marko MILADINOVIC - Vanja DOBRNJAC [8]  [BIH] Milos MILAKOVIC  [BIH]  6:0, 6:1

[SRB] Stefan GAZO [2]  [SRB] Marko MILADINOVIC - Mihajlo DROBNJAKOVIC [5]  [SRB] Obrad MARKOVSKI  [MKD] 6:0, 6:0

[SRB] Stefan GAZO [2] [SRB] Marko MILADINOVIC - Kosta PETROV [4][SRB] Andrey VOROBYEV [RUS]  3:6, 6:0, 10:6 


Održan humanitarni turnir u Dudovoj šumi

Datum objave: 26.05.2014. // Kategorija: Vesti

Povodom prirodne katastrofe koja je zadesila našu zemlju, zaljubljenici u ’’beli sport’’ su se organizovali da daju svoj doprinos saniranju nastale štete.

U subotu 24. maja na teniskim terenima u Dudovoj šumi  okupili su se ljudi dobre volje iz teniskih klubova: Spartak, Subotica, Palić 1878 sa Palića, Žak iz Sombora i Đemba iz Bajmoka, i tom prilikom su kroz dobrovoljne priloge skupili ukupno 100.000 dinara, koji će biti uplaćeni na namenski žiro račun Vlade Republike Srbije.

Učešće je uzelo ukupno 70 igrača i 30 simpatizera koji su svi zajedno prepoznali značaj da se pomogne ugroženima.

Još jednom su sportski radnici sa severa Bačke dokazali svoju humanost te opravdali rad i postojanje malih sporstkih klubova kao  i svoju ulogu koju od njih celokupno društvo očekuje.


Podrška od Huana Karlosa Ferera

Datum objave: 26.05.2014. // Kategorija: Vesti

ferreroserbia

Podrška Srbiji, BiH i Hrvatskoj (zemljama koje je zadesila nezapamćena poplava) stigla je od još jednog šampiona - Huana Karlosa Ferera (gren slem šampion i bivsši prvi reket sveta)

la_foto



Olga Danilović briljira

Datum objave: 25.05.2014. // Kategorija: Vesti
Olga_Danilovic_Maribor
Zvezda koja dolazi! 13-godišnja teniserka Srbije Olga Danilović nastavlja sa nizanjem trijumfa, novi je upisala u Mariboru na turniru iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji  do 16 godina. Danilovićeva je u dosadašnjem delu takmičarske 2014. osvojila dva turnira u konkurecniji do 14 godina, osvojila jedan do 16 i igrala jedno polufinale iste kategorije, a danas je pobednički pehar podigla na turniru Bergant Memorial u Mariboru.
U finalu turnira Tennis Europe do 16 godina, Olga je odmerila snage sa drugim nosiocem iz Hrvatske Andom Karanušić i slavila novi trofej rezultatom 6:3, 6:2.
Danilovičeva je igrala i finale dubla Bergant Memoriala gde je u paru sa Andom Karanušić izgubila od prvih nosilaca Arnold - Vaneva (BUL,SUI) 6:4, 6:1.

Novak Đoković i kolege na Rolan Garosu igrali za ugrožene

Datum objave: 25.05.2014. // Kategorija: Vesti

NOVAK-TRENING_04

Srpski heroj Novak Đoković nastavio je za pomaganjem poplavom ugroženom narodu u Srbiji, Bih i Hrvatskoj. U subotu od 15:45 časova organizovao je na terenima Rolan Garosa egzibicioni duel sa kojeg će ceo prihod ići kao pomoć ugroženima od poplava u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Čak ni kiša na centralnom terenu Rolan Garosa nije omela tenisere da nastave sa humanitarnom akcijom. Pored najboljeg tenisera Srbije Đokovića, u akciji su učestvovali Jelena Janković, Jovana Jakšić, Kristina Mladenović, Dušan Lajović, Damir Džumhur, Ivan Dodig, Goran Ivanišević i Marin Čilić.

"Na Balkanu se desila katastrofa i vi ste nam zaista potrebni. Hvala vam", poručio je Đoković.Tokom ezgibicionog duela na video bimu su bile prikazivane slike poplavljenih područja, a na tribinama je bio transparent u znak solidarnosti sa ljudima iz Srbije, BiH i Hrvatske.


Jovana Jakšić debituje u glavnom žrebu Rolan Garosa

Datum objave: 25.05.2014. // Kategorija: Vesti

Bouchard_Jaksic91

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Jovana Jakšić u Parizu na Otvorenom prvenstvu Francuske debitovaće po prvi put u glavnom žrebu gren slem turnira. Jovana će u prvom kolu Rolan Garosa odmeriti snage sa slovačkom teniserkom Danielom Hantuhovom. 

"Veoma sam uzbuđena što ću igrati moj prvi meč u glavnom žrebu gren slem takmičenja. Dobiti priliku da igrate protiv top igrača kao što Hantuhova je fantastično. Nemam šta da izgubim i izačiću na teren i igrati svoju igru. Ona je bila jedna od najboljih igračica svetu, tako da je to veliki izazov za mene" - rekla je Jovana.