Arhiva vesti - Sve vesti

Kecmanovic briljirao u Francuskoj

Datum objave: 22.04.2014. // Kategorija: Vesti

MIOMIR_KECMANOVIC

Mlada i velika nada srpskog tenisa, 14 - godišnji Miomir Kecmanović zabeležio je novi frijumf na ITF takmičenju u konkurenciji do 18 godina. Prvi ITF turnir (do 18 godina) u karijeri Kecmanović je odigrao pre mesec dana koji je zavržio na pobedničkom postolju. Na drugom  ITF turniru u karijeri koja je u velikom usponu, mladi srpski as je takmičenje završio u njegovom stilu, šampionski. 

Na turniru Grand Prix du Conseil General, 2014 u francuskom gradu Gosieru Miomir je bio postavljen za šestog nosioca. U polufinalu Kecmanović je deklarisao prvog nosioca ovog turnira Portugalca Antonija Sabugerija 6:1, 6:0.  U borbi za trofej savladao je predstavnika Španije Nikolasa Morena de Alborana 6:4, 6:4. 

Ove nedelje Kecmanović se takmiči na ITF turniru Trinidad & Tobago Port of Spain gde je postavljen za 13. nosioca. 



FED KUP PLEJ OF SVETSKA GRUPA B RUMUNIJA - SRBIJA 4:1

Datum objave: 19.04.2014. // Kategorija: Vesti

NIS_Fed_kup_tim_Srbije7

Fed kup susret Rumunija - Srbija (plej of Svetske grupe B) otvorio je meč Ana Ivanović i Sorana Kirstea, a Rumunka je posle preokreta uspela da trijumfuje sa 2:1 u setovima (6:3, 1:6, 2:6) i tako domaćoj reprezentaciji donese prvi trijumf.

Ana_Ivanovic4

Ana_Ivanovic5

Ana_Ivanovic8

U drugom duelu sastale su se Simona Halep i Bojana Jovanovski, posle četiri odigrana gema Halepova je povela sa 3:1, ali je u tim trenucima kiša sprečila dalji tok meča.
Kako se vremenske prilike nisu popravile, odlučeno je da Halep i Jovanovski na teren ponovo izađu u nedelju od 10 časova.

Bojana_Jovanovski15

Bojana_Jovanovski16

Bojana_Jovanovski20

Nastavak meča Rumunija - Srbija usledio je u nedelju od 10 časova. Jovanovski je pružila sjajan otpor prvom reketu Ruminije Simoni Halep ali domaća predstavnica je uspela da donese i drugi bod domaćinu. Halep je slavila sa 6:2, 6:4. 

Usledio je meč u kome su se sastale najbolje teniserke obe reprezentacije Halep i Ivanović. Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović pružila je briljantnu partiju i savladala 5. teniserku sveta 6:3, 7:6(2) i time ostavila Srbiju u borbi za pobedu u ovom meču. Rumunija je nakon ovog meča vodila 2:1. 

Naredni meč, koji je Rumunkama u slučaju pobede donosio plasman u Svetsku grupu B, a Srbiji u slučaju pobede izjednačenje u ovom susretu i da se odluka o pobedniku meča Rumunija - Srbija donese u dublu, odigrale su druge table obe reprezentacije. Sorana Kirstea i Bojana Jovanovski pružile su partiju za pamćenje. Preko dva i po sata velike borbe, na kraju više sreće na strani domaće teniserke Kirstee koja je donela pobedu Rumuniji 6:3, 6:7(7), 6:3 i time plasman u Svetsku grupu B. 

Dubl meč u kome su na teren izašle Begu, Nikolesku i Jakšić, Stojanović, nakon prvog gema koji je pripao Rumunkama, srpski tim je predao. 




Susret otvaraju Ivanović i Kirstea 

zreb1

U hotelu Interkontinental u Bukureštu danas (18.04.2014) održan je žreb za meč plej ofa Svetske grupe B Fed kup takmičenja u kome će se sastati selekcije Rumunije i Srbije.

zreb3

NIS Fed kup tim Srbije boriće se za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kup takmičenja (19. i 20. april 2014) na centralnom terenu Arnele tenis centra protiv domaćina, ekipe Rumunije, a susret će voljom žreba u subotu u od 12 časova po lokalnom vremenu (11 po srednje-evropskom kome pripada i Srbija) otvoriti prvi reket srpske selekcije Ana Ivanović i drugi reket Rumunije Sorana Kirstea, dok će u drugom singlu dana snage odmeriti Simona Halep i Bojana Jovanovski.

Selektor NIS Fed kuo reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je nakon žreba da naš tim očekuje težak duel sa Rumunijom, ali da verujemo u pobedu. 

"Daćemo sve od sebe, iako će biti izuzetno težak duel. Podržaćemo devojke i mislim da imamo dobre šanse da prođemo. Prethodne dane smo iskoristili da se dobro pripremimo na podlogu i uslove, koji su zaista sjajni".


zreb5

Prvi dan takmičenja (19. april) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 12.00

časova po lokalnom vremenu (u 11 po srednje-evropskom kome pripada i Srbija), drugi odmah po završetku prvog

Sorana Kirstea – Ana Ivanović

Simona Halep – Bojana Jovanovski

zreb9

"Mogu da kažem da smo očekivali ovakvu postavku Rumunki i nismo ni malo iznenađeni. Postoji opcija da uz lekarsko opravdanje zamene tim u nedelju, a da li će se to desiti, videćemo... Mislim da neće menjati prvu igračicu (Halepovu), a ono što je moguće da umesto Kirstee zaigra Nikolesku, mada ćemo se mi svakako spremiti za to. Neće nas iznenaditi", rekao je Vraneš.

 

zreb8

Drugi dan takmičenja (20. april) igraju se dva singl meča i dubl. Prvi singl

počinje u 12.00 časova (11 po srednje-evropskom kome pripada i Srbija), posle kojeg sledi drugi singl i na kraju dubl meč

Simona Halep – Ana Ivanović

Sorana Kirstea – Bojana Jovanovski

Dubl: Nikolesku, Begu – Jakšić, Stojanović

Prvi reket tima Srbije Ana Ivanović, 12. teniserka na WTA listi, je ocenila da je žreb povoljan za Srbiju i dodala da ekipa treba da se koncetriše na svoju igru.

"Mislim da nam žreb odgovara, pošto sam se ja nadala da ću igrati prva, a Bojana je želela da druga izađe na teren. Kirstea i ja se poznajemo dosta dobro... Biće dosta emocija, s obzirom da je ovo FED kup. Imamo dobar tim i još će selektor biti uz nas. Bitno je da se fokusiram na svoju igru i da odradim meč na najvišem mogućem nivou"- rekla je Ivanovićeva.

Bojana Jovanovski istakla je da je zadovoljna žrebom baraža za popunu Svetske grupe II Fed kupa.

"Zadovoljna sam današnjim žrebom. Priželjkivala sam da igram drugi meč, jer ne volim da igram prve. Ovo će mi biti drugi put da igram protiv Simone Halep, za koju mislim da je dosta napredovala od našeg poslednjeg duela od pre tre, četiri godine na Vimbldonu. Ona je veoma težak protivnik... Ima jako dobre rezultate prethodne i ove gdoine, ali ja verujem u sebe. Pozitivna sam i verujemo u pobedu"- dodala je Bojana.

"Imala sam dovoljno vremena da se priviknem, kao i da probam podlogu i teren. Teren je super za ovo doba godine. Zadnjih dana nas je kiša ometala, ali mislim da ću da biti spremna za vikend da dobro odigram“ - zaključila je Jovanovski.


zreb10

zreb2

„Atmosfera u timu je fantastična, svi sve sjajno slažemo, to je ono na šta isto računamo u ovom meču, sloga i pozitivna energija. Trenirali smo i teren je odličan, za ovo doba godine šljaka je odlično spremljena, uslovi su malo teži zbog vetra, kiše, hladnoće, ali isti su uslovi i za nas i njih, ali ne sumnajm da ćemo uspeti da se adaptiramo. Vrlo sam srećna i počastvovana što sam u ovom timu i uvek je najlepši osećaj igrati za svoju zemlju i nositi boje svoje države, ne osećam to kao veliku odgovornost, stvarno uživam u svemu ovome i čast mi je što branim grb svoje zemlje, ako dobijem priliku da igram daću sve od sebe i verujem u pobedu ovog tima“ – zaključila je mlada zvezda srpskog tenisa Jovana Jakšić.

 

Podloga: Clay, Outdoor

Vrsta loptica: Wilson US Open

 


SVECANA VEČERA FED KUP MEČA RUMUNIJA - SRBIJA

Datum objave: 17.04.2014. // Kategorija: Vesti
svecana_vecera_fed_kup_meca_rumunija_srbija
svecana_vecera_fed_kup_meca_rumunija_srbija2
fed_kup_tim_srbija22
fed_kup_tim_srbija
Ivanovic_Rici_Biti

Ana Ivanović doputovala u Bukurešt, NIS Fed kup tim Srbije kompletan

Datum objave: 17.04.2014. // Kategorija: Vesti

Ana_Ivanovic

Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović doputovala je u Bukurešt gde će biti održan meč plej ofa za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kup takmičenja (19. i 20. april 2014) u kome selekcija Srbije gostuje timu Rumunije. Ivanovićeva je odmah po dolasku u glavni grad Rumunije prisustvovala pre-draw konferenciji NIS Fed kup selekcije Srbije, a zatim se uputila u Tenis Centar Arenele gde su ona i Bojana Jovanovski  zajedno odradile trening na centralnom terenu.

Iza prvog reketa srpskog tima je sjajan početak takmičarske 2014.  koju je započela WTA titulom u Oklandu, a zatim je i novu upisala nedavno na turniru u Montereju.

„Zaista sam presrećna sa početkom sezone. Ovo je prvi put od 2008. godine da imam dve titule na startu sezone. Dosta sam napredovala, ali, naravno, ima još stvari na kojima moram da poradim, ali osećam da sam dosta unapredila svoju igru. Sada dolazi sezona na šljaci, dosta je brzo stigla i ja nisam imala mnogo prilika da treniram na zemljanim podlogama, ali polako, imam vremena da uđem u ritam. Volim da igram na šljaci i zaista se na toj podlozi dobro osećam“ – kaži Ivanovićeva. 

pre_draw_konferencija_NIS_Fed_kup_tim_Srbije9

Težak meč očekuje srpski tim, ali optimizam vlada kao i želja za pobedom.

„Što se tiče predstojećeg meča sa Rumunkama, da, biće to težak duel, prvo zato što je to meč za opstanak u Svetskoj grupi, a drugo, imamo zaista jake protivnike, a posebno je teško igrati protiv drugarice. Simona Halep je u formi i pri samom je vrhu svetskog tenisa tako da očekujem izuzetno težak meč, ali mislim da timskim duhom i borbenošću možemo da pobedimo“. 

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu7

Ana se kasnije stigla u Bukurešt od ostatka tima jer je u Beogradu imala terapije za povredu koja je mučila.

„Osećam se bolje. Da li je to proces, dugo me to mući povreda s leđima i kukom, još od Australije, tako da mi je značilo da budem kod kuće i da se oporavim i odmorim, a kao što sam rekla, nisam imala prilike puno da treniram na šljaci. Nadam se da ću biti OK, a najvažnije da za ovaj vikend budemo fit i zdravi i verujem da možemo do pobede“ – ističe Ana.

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu15

Poslednji meč protiv Rumunki bio je za anale, višesatna borba i na kraju pobeda Srbije.

Sećam se meča sa Rumunkama u Budimpešti, bilo je davno, 2008. godine. Zaista je bio težak meč i jedva smo dobile posle igre u odlučujućem dublu. Dokle god se dobro završi dobro je i nadam se da ćemo opet uspeti da pobedimo“ – zaključila je Ivanovićeva.

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu

Ana_Ivanovic_prvi_trening_u_Bukurestu13


Jovana Jakšić doputovala u Bukurešt i priključila se reprezentaciji

Datum objave: 16.04.2014. // Kategorija: Vesti

Jovana_Jaksic

NIS Fed kup tim Srbije treći dan boravi u Bukureštu, gde će biti održan meč plej ofa za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kup takmičenja (19. i 20. april 2014) u kome selekcija Srbije gostuje timu Rumunije.

Najveći deo tima Srbije je u stigao u ponedeljak, danas se reprezentaciji priključila Jovana Jakšić, Ana Ivanović stiže sutra (četvrtak 17.04.2014) čime će se naš tim kompletirati

trening_Jovana_Jaksic16

"Jako sam srećna što sam doputovala i jedva sam čekala da se priključim timu. Devojke su sjajne, ambijent je fantastična i posle ovog uspeha u Montrealu samopouzdanje je na visokom nivou. Zadovoljna sam zbog mog i Aninog finala, prvog srpskog na VTA turu,  i to će psihološki uticati na Rumunke jer smo u dobroj formi. Bojana se oporavila i nema problema sa povredom, i biće teško u ovom meču jer je borba za opstanak a domaćini imaju jak tim. Veruje da će naša sloga i pozitivna energija mnogo doprineti u ovim mečevima i da ćemo pobediti. Povredu primicača leve noge sam zaradila još u polufinalu Montereja, u finalu i Katovicama bilo još gore. Zato nisam došla sa timom i to mi je žao, ali je ipak bolje za sve da sam sanirala te povrede. Svakodnevno sam išla na terapije, sada je sve bolje, i juče sam odradila i ovde trening. Vreme je malo hladnije i to nisam očekivala, ali se nadam da će do vikenda sve biti lepše" – rekla je Jovana Jakšić.

trening_Jovana_Jaksic15

Treći dan boravka NIS Fed kup tima Srbije u Bukureštu protiče radno, ali zbog vremenskih ne prilika koje vladaju u Bukureštu (kiša, jak vetar i  temperatura od 7 stepeni Celzijusa) treninzi su danas prebačeni u jedan teniski klub koji ima balon sa terenom od šljake. Centralni teren Arenele tenis centra, na kome će se igrati susret Rumunija – Srbija, danas ostaje prazan i uskraćen za treninge rumunskih i srpskih teniserki zbog kiše koja neprestano pada jakim intenzitetom

trening_Jovana_Jaksic3

Pobednik meča Rumunija – Srbija u 2015. boriće se u Svetskoj grupi II, dok će se poražena ekipa iz ovog meča u 2015. takmičiti u Prvoj grupi Evro-afričke zone

Pre-draw konferencija NIS Fed kup tima Srbije zakazana je za četvrtak u 12:30 časova po lokalnom vremenu (11:30 po srpskom). Žreb je u petak 18. aprila 2014. u 13 časova


Nina Stojanović: Srećna sam što nosim Fed kup dres Srbije

Datum objave: 16.04.2014. // Kategorija: Vesti

Nina_Stojanovic14

San svakog sportiste je da baveći se sportom koji je izabrao za životnu profesiju, jednog dana dođe u priliku da predstavlja svoju zemlju i nosi grb reprezentacije. Taj moment u karijeri pamte zauvek, a mnogima je doneo i potpuni preokret, dao im krila da polete ka visinama. Šansu da obuče nacionalni dres u najjačoj ženskoj teniskoj selekciji Srbije pre dva meseca dobila je i mlada Nina Stojanović, a upravo je taj moment u njenoj profi karijeri, koja je u povoju, značio veliki korak napred.

Rođena je 30.07.1996. godine u Beogradu. Tenis je počela da igra sa šest godina. Od 12 godine član je reprezentativnih selekcija Srbije. U sezoni 2011. osvojila je titulu državnog prvaka do 18 godina i iste godine počela je i takmičenje u svetskoj ITF konkurenciji . Najbolji rang na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji do 18 godina imala je pre godinu dana kada je stigla do 17. pozicije. U poslednjih pola godine Stojanovićeva se bazirala na profi turnire, ali krila dobija učešćem u Fed kup meču Kanada – Srbija februara 2014. u kome je odigrala dubl meč sa koleginicom Jovanom Jakšić i zabeležila pobedu u njenom debiju za nacionalni Fed kup tim.

Nina_Stojanovic13

Nina je ponovo, drugi put u 2014. u sastavu NIS Fed kup reprezentacije Srbije, ovaj put u meču protiv Rumunije, koji će Srbija igrati u Bukureštu 19. i 20. aprila 2014. i u kome će se boriti za opstanak u Svetskoj grupi B.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove reprezentacije koja ima velike igračice, svetske zvezde belog sporta, moje koleginice čije mi znanje i svaki savet puno znači. Naša reprezentacija iza sebe ima velike pobede, bogatu istoriju, finale Svetke grupe A, odigrano pre samo godinu i po dana. Naš tim je ime, veliko ime u Fed kup takmičenju i svi mi mladi koji tek dolazimo i kojima je san da obuku nacionalni dres smo posebno motivisani kada nam se ukaže takva šansa u karijeri. Meni je učešće u Fed kup meču protiv Kanade, pre dva meseca, u dublu koji nije imao rezultatski značaj, ali koji smo Jovana i ja pobedile, značio novu energiju i podstrek za novu stranicu u mojoj karijeri. Otišla sam na moje turnire srećna i motivisana za pobede, uspela sam da odigram dva četvrtfinala singla i osvojim dubl na fjučersima u Egiptu. Srećna sam što sam ponovo pozvana u nacionalni tim, zahvaljujem se selektoru Vranešu na pozivu,  poštujem svaki trenutak proveden sa timom i koleginicama od kojih mogu mnogo da naučim” – kaže najmlađi član NIS Fed kup tima Srbije Nina Stojanović.

Nina_Stojanovic10

Kao i svi u srpskom Fed kup timu i Nina je svesna težine meča koji će se u vikendu koji dolazi igrati u Arenele tenis centru u Bukureštu.

“Biće to veoma težak i neizvesan meč u kome će sigurno nijanse odlučiti pobednika, a srce svih nas želi da to bude Srbija i verujemo da će to tako i biti. Ukoliko budem imala priliku da se ponovo nađem na terenu I borim za poen Srbije,  da ću dati sve od sebe za pobedu. Najmlađa sam u timu i biću mojim koleginicama velika podrška sa klupe, želim da već posle singlova Ana, Bojana i Jovana donesu trijumf i opstanak našeg tima u Svetskoj grupi, ja sam tu da vredno treniram i svaki trenutak proveden sa timom iskoristim da steknem novo iskustvo koje će mi mnogo značiti za dalju karijeru, ali I da igram svim mojim snagama ukoliko budem dobila priliku za izlazak na teren – ističe Stojanovićeva koja je od ponedeljka u Bukureštu I priprema se za meč sa Rumunkama.

“Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu” – zaključila je 18 – godišnja Nina.

Nina_Stojanovic1

3

Njegova ekselencija, ambasador Srbije u Rumuniji Branko Branković priredio je u njegovoj rezidenciji u Bukureštu prijem i večeru za NIS Fed kup tim Srbije.

1

Poseta NIS Fed kup tima Srbije ambasadoru Brankoviću protekla je u sjajnoj atmosferi i izuzetnom gostoprimstvu ambasadora, koji je najboljoj ženskoj teniskoj selekciji Srbije priredio večeru za nezaborav i na kraju poželeo našem timu sreću i  pobedu u meču plej ofa za opstanak u Svetskoj grupi B koji će naše devojke igrati protiv ekipe Rumunije 19. i 20. aprila 2014. u Arenele tenis centru u Bukureštu.

2

Ambasador Branković će uživo bodriti sa tribina reprezentaciju Srbije u meču protiv Rumunije.


Bojana Jovanovski: Verujem u pobedu Srbije

Datum objave: 15.04.2014. // Kategorija: Vesti

jovanovski4

Od duela protiv Slovačke u Beogradu aprila 2010. godine, reprezentacija Srbije postala je jača za nadolazeću Bojaninu mladost. Prva pobeda za Srbiju ostvarena pod svodom beogradske „Arene“, kao da joj je dala krila da uzleti do visina WTA liste i ponese tada epitet najmlađe teniserke u top 50 igračica sveta. Drugi reket NIS Fed kup selekcije Srbije 22- godišnja Bojana Jovanovski (39. na WTA listi) od juče vredno trenira na centralnom terenu Arenele teniskog centra u Bukureštu gde će se 19- i 20. aprila reprezentacije Rumunije i Srbije boriti za opstanak u Svetskoj grupi B.

jovanovski3

Bojana je godinama jedan od glavnih stubova srpskog tima, bila je kovač velikih poena i pobeda za Srbiju u poslednjih 4 godine. Kao prvi reket reprezentacije, sa nepunih 20-godina predvodila je naš tim do velike i čuvene pobede nad selekcijom Kanade u Novom Sadu kada je pobedila oba singla i dubl, osvojila je ključne poene u istorijskom meču protiv Belgije (singl i dubl) kada je Srbija ostvarila plasman u polufinale Svetske grupe A. Odigrala je do sada 15 mečeva u Fed kupu, ostvarila devet pobeda.

Težak zadatak čeka tim Srbije, teško gostovanje u Rumuniji, najteži mogući protivnik u borbi za opstanak u eliti, ali i sada kao i godinama unazad naše devojke su spremne za sve izazove.

jovanovski5

„Verujem u našu pobedu, verujem da možemo savladati Rumuniju, koja ima izuzetan tim, sa sjajnim igračicama i velikim borcima na terenu. I naš tim krase isti kvaliteti i mi imamo snagu, volju, želju i žar za pobedom, sigurno je da ćemo dati sve od sebe da Srbija ostane u eliti, jer tu i pripadamo. Od svih reprezentacija koje smo mogli izvući za ovaj meč baraža, sigurno je da smo dobili najtežu moguću varijantu, ali to nas ne sputava i ne nameće dodatan pritisak, verujemo u sebe i verujemo da možemo iz Bukurešta otići nasmejani i bogati za još jednu pobedu našeg tima“ – kaže Bojana.

jovanovski2

Šljaka centralnog terena Arenele centra u Bukureštu osetila je snagu udaraca loptica koje je tokom dva dana treninga slala mlada srpska teniserka, ali već dugo godina potvrđeni as naše selekcije – Bojana Jovanovski.

„Teren je odličan, trenizi protiču onako kako smo i zamislili, forma je u uzlaznoj putanji i sigurna sam da ću biti spremna za mečeve koji nas čekaju za vikend. Od učešća na turniru u Majamiju nisam se takmičila, iskoristila sam ove tri nedelje najpre za oporavak, zatim i za veliki rad i pripremu na šljaci na otvorenom, dakle za uslove koji naš očekuju ovde u Bukureštu. Verujem da će biti pravi spektakl u subotu centralnom terenu Arenele tenis centra koji je izuzetno lep i koji podseća na pravu gladijatorsku arenu, što i ide uz jedan ovako važan susret i timove koji će se boriti u ovom meču. I mi i oni smo žedni ove pobede, neće biti lako ni domaćinu, a ni nama, borićemo se do poslednje lopte sa verom u trijumf“ – zaključila je Jovanovski koja nakon takmičenja u Bukureštu odlazi na WTA turniru u Maroku, gde započinje turneju na šljaci koja će se završiti učešćem na drugom gren slem turniru u sezoni Rolan Garosu.

jovanovski1



NIS FED KUP TIM SRBIJE ODRADIO PRVI TRENING U BUKUREŠTU

Datum objave: 14.04.2014. // Kategorija: Vesti
1

NIS Fed kup tim Srbije gostuje u Bukureštu gde će biti održan meč plej ofa za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kup takmičenja (19. i 20. april 2014) u kome će se naše devojke boriti protiv domaćina Rumunije.
Najveći deo ekipe Srbije je u stigao u ponedeljak, nedostaju igračice Ana Ivanović i Jovana Jakšić koje će se timu priključiti u sredu, odnosno četvrtak
Prvog dana boravka NIS Fed kup tima Srbije u Bukureštu trening na centralnom terenu Arenele tenis centra, na kome će se igrati susret Rumunija – Srbija, odradila je reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski, dok će u utorak na teren izaći i najmlađa članica našeg tima Nina Stojanović
„Imali smo prvi trening,  uslovi su zadovoljavajući. Imamo još pet dana da se priviknemo na podlogu i uslove. Tereni obično nisu u dobrom stanju u ovo doba godine, ali ovaj je odličan", rekao je selektor NIS Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš i dodao:
"Nismo još stigli da pogledamo ko je ovde iz protivničke ekipe, ali verovatno su i one u punom sastavu. Narednih nekoliko dana gledaćemo njihov trening i videti koja je u kakvoj formi", rekao je Vraneš.
Pobednik meča Rumunija – Srbija u 2015. boriće se u Svetskoj grupi II, dok će se poražena ekipa iz ovog meča u 2015. takmičiti u Prvoj grupi Evro-afričke zone
Pre-draw konferencija NIS Fed kup tima Srbije zakazana je za četvrtak u 12:30 časova po lokalnom vremenu (11:30 po srpskom). 
Žreb je zakazan za petak 18. aprila 2014. u 13 časova


2
3
6
7