Arhiva vesti - Sve vesti



Kristina Miletić ruši sve prepreke

Datum objave: 14.06.2013. // Kategorija: Vesti

 

kristina_miletic1

Kristina Miletić, mlada teniserka iz Aranđelovca, rođena 1. januara 1999. godine opravdava uspesima svoj datum dolaska na svet. Dakle, “troši” dane od samog početka, bez ostatka. A “troši”, pogotovo, i svije rivalke na teniskom terenu. Za nju kao da prepreke ne postoje. Enormno visoka za svoje godine, ima je već 183 santimetra, ređa titulu za titulom. U Nišu je potvrdila svoju klasu i “overila” uspeh sa zimskog prvenstva Srbije. U finalu letnjeg šampionata države savladala je jednu od najperspektivnijih mladih teniserki ne samo u Srbiji, Olgu Danilović u dva seta – 6:3, 6:4.

Kristina je pravi teniski entuzijasta. Čak godinu i po dana trenirala je u Beogradu i svaki dan je putovala na relaciji Aranđelovac-Beograd i nazad. Sada je završila osmoljetku u Aranđelovcu, ali se i vratila u matični klub i sada ne putuje i, prema sopstvenim rečima ima daleko više vremena i za učenje. Upisaće gimnaziju u rodnom gradu, a ako se porodica preseli u Beograd, što je u planu, nastaviće svoje tenisko usavršavanje u glavnom gradu, ali i školu.

Danilovic_i_Miletic

    - Prvo da kažem da mi je ova nova titula veoma draga jer pokazuje kontinuitet mojih dobrih igara. To je znak da napredujem, da titula zimskog šampiona nije bila slučajna, ili splet srećnih okolnosti. Uz to, ovaj trijumf mi puno nznači zbog samopouzdanja. Imam ga, ali svaki novi uspeh poidiže mi moral i, naravno, želju da radim više, kvalitetnije i odgovornije.

    Kristina je svoj detinji san počela da ostvaruje. Reket je uzela sa pet godina i od tada tenis je za nju postao sve.

    - Kako sam uzela reket u ruke, za mene nije više postojao ni jedan drugi sport. Sa osam godina sam počela ozbiljno da treniram i da pobeđujem. Bila sam prva među svojim vršnjakinjama, a onda sam nastavila sa uspesima, najbolja do deset, pa do 12. godina i sada sam, normalno, želela i titulu najbolje u Srbiji u kategoriji četrnaestogodišnjakinja.

    Kada govori o svojim namerama Kristina ne deluje ni malo prepotentno. Svesna je svojih vrednosti, ali i mana.

    -Za sada koristim svoju visinu i snagu, dosta dobar mi je forhend, ali moram još da radim na servisu i na bekhendu. Kod servisa koristim tu svoju visinu. Ali, to ne znači da ću ostale segmente svoje igre da zapostavim, ili da se zadovoljim trenutnim kvalitetom svog forhenda. Naprotiv! Nastojim da poboljšam i udarce i kretanje. Prva sam u svom uzrastu, oko 35. mesta na ETA rang listi, ali sada nameravam da se pojavim na više takvih turnira kako bih i na toj listi napredovala.

    Kristina Miletić će biti i jaka okosnica reprezentacije Srbije. Skoro ceo juli biće zauzeta reprezentativnim obavezama na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Evrope, a u avgustu je očekuju jaki turniri u Podgorici mi Nikšiću. Nada se i američkoj turneji krajem godine.

    - Iskreno se nadam da ću u decembru otići u Ameriku na dva najznačajnija juniorska turnira, Oranž Bol i Edi Her. To su dva najprestižnija turnira i veoma mi je stalo da se nađem tamo i odmerim snagu sa najtalentovanijim vršnjacima iz celog sveta.

    miletic_kristina2

    Kristina Miletić za sada ne razmišlja o odlasku na neku od svetski poznatih teniskih akademija. Čula je priče, čula i kako se radi, ali ne razmišlja o takvoj kombinaciji. Uostalom, takva jedna odluka nosi i voije negativne posledice, pa stoga ova mlada i talentovana devojčica sa ovom opcijom još ne računa.

    -Neću o tome da razmišljam. Ako i kada stigne poziv, ili iskrsne prilika moram dobro da razmislim i, naravno, posavetujem se sa roditeljima.

    Što se tiče reketa, snabdeva je poznata firma “Prince”. Reketi, torbe, žice, sve je to bilo obezbeđeno do sada, ali u ovoj firmi je došlo do prestruktuiranja, pa Kristina u ovoj godini još nije dobila ništa. Svaki dan se nada da će dobiti paket s opremom, a do tada vredno trenira i sakuplja pehare. Kod pedeset je prestala da ih broji. A uzori?

    - Tu nema neke velike dileme, uzor mi je Novak Đoković - ističe svoju naklonost Kristina.


REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA TENISKOG SAVEZA SRBIJE

Datum objave: 14.06.2013. // Kategorija: Vesti

Redovna godišnja Skupština Teniskog saveza Srbije biće održana u hotelu Hyatt u Beogradu (Kristalna dvorana) u nedelju 16. juna 2013. godine sa početkom u 13 časova.

Na dnevnom redu su tekuća pitanja, završni račun za 2012. godinu, usvajanje budžeta za 2013. i izveštaji svih komisija za prethodni period.

Skupština je otvorena za javnost.


Finale Mozzart Futures turnira - nedelja 16.06.2013. TK Olimp

Datum objave: 13.06.2013. // Kategorija: Vesti
Finale_Mozzart_Futures_turnira_
image001

Jovanovski - počinje operacija Vimbldon

Datum objave: 09.06.2013. // Kategorija: Vesti

BOJANA_BARTEL2
Bojana Jovanovski je počela pripreme za najznačajniji teniski turnir, Vimbldonski. Otputovala je na Britanska ostrva gde će igrati na dva turnira s travnatom podlogom pre nastupa u Londonu. Prva provera će biti u Birmingemu, gde će, pored ostalih, igrati Italijanke Roberta Vinči i Frančeska Skjavone, Poljakinja Ursula Radvanska, Belgijanka Kirsten Flipkens... Turnir počinje u ponedeljak 10. juna, a nagradni fond je 285.000 dolara.Sledeći ispit na travi Bojana će imati nedelju dana kasnije u Istbornu, a onda sledi, po turniru najčuvenijem londonskom predgrađu - Vimbldonu.

"Za mene je završena sezona turnira na šljaci. Odlazim u Britaniju kako bih se što bolje pripremila za najvažniji turnir sezone, onaj u Vimbldonu. Zadovoljna sam svojim nastupima na turnirima na zemljanim podlogama. Posebno sam zadovoljna svojim igrama na Rolan Garosu. Malo mi je nedostajalo da savladam i Kuznjecovu. Duvao je vetar, to me je u velikoj meri dekoncentrisalo. Dobila me je na iskustvo, mada je dokazala, ulaskom u četvrtfinale u Parizu, da još uvek nije bez ambicija za visok plasman" – kaže za sajt TSS Bojana.

Bojana_Jovanovski_trening5

Bojana je početkom sezone imala problema s povredama, sada je bolje, može da se maksimalno posveti treninzima i igrama na turnirima.

"Treniram dobro, radim puno i nadam se da ću, kroz nastupe u Birmingemu i Istbornu, stići do forme kako bih u Vimbldonu napravila korak dalje nego na Rolan Garosu. Mislim da ću napredovati, jer igram sve bolje, a rezultati će, sigurna sam, doći. Jer, svaki rad donosi i uspeh. Ono što trenutno želim je da sebi ne nabijam pritisak. Cilj mi je što bolji plasman na Vimbldonskoj travi, ali ne po svaku cenu".

Posle Vimbldona Bojana odlazi u Baku, gde će braniti trofej osvojen prošle godine.

- Posle Vimbldona neću se ponovo vraćati na šljaku. Idem u Bakuu, gde branim trofej osvojen prošle godine, a onda sledi američka turneja. Naravno, sve u funkciji nastupa na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku".

Bojana_J1

Bojana je puna samopouzdanja, ali ne želi ništa da obeća, osim velikog rada. U svakom slučaju ova godina za Bojanu je već sada sasvim solidna. Uostalom, dve pobede u samo 30 dana nad nekadašnjom No 1 Karolinom Vozniacki dovoljno govore o kvalitetu koji Bojana Jovanovski poseduje.


Lajović osvojio Kaltanisetu

Datum objave: 09.06.2013. // Kategorija: Vesti

Dusan_Lajovic_SRB_-_Filip_Prpic_SWE_040

Mladi teniser Srbije Dušan Lajović osvojio je danas (09.06.2013) najveći trofej u dosadašnjoj karijeri. Lajović je zabeležio trijumf na turniru iz čelindžer serije nagradnog fonda 85.000 evra + H u italijanskom gradu Kaltaniseta. U finalu Dušan je salvadao drugog nosioca, predstavnika Holandije Robina Hasea 7:6(4), 6:3.  Osvajanje ovog vrednog trofeja Lajoviću će doneti i vredne ATP poene koji će ga približiti ulasku u 100 najboljih tenisera sveta na ATP listi. 

"Ovo je bila jedna od najboljih nedelja u mojoj karijeri do sada i veoma sam srećan zbog titule jer već neko vreme igram konstantno, ali nikako nisam uspeo da zadržim taj nivo do kraja turnira  i zbog toga mi ovo mnogo znači. Nisam očekivao, tačnije nisam razmišljao o titulu već sam igrao iz meča u meč i razmišljao samo o trenutnom meču. Na turniru je bilo dosta igrača koji su ispred mene na ATP listi i koji se nalaze duže vreme u top 100 na svetu, tako da sam znao da sigurno neće biti lako trijumfovati ovde. Nadam se da ću u narednom periodu uspeti da zadržim ovaj nivo igre" - zaključio je Lajović.


REZULTATI 08.06 - 16.06.2013.

Datum objave: 09.06.2013. // Kategorija: Vesti

WTA NURNBERGER (GER) šljaka 235 000 dolara SERIJA INTERNATIONAL

 
1. kolo, singl: (WC,1) Jelena Janković - Arantxa Rus (NED) 6:4, 6:2

2. kolo, singl: (WC,1) Jelena Janković - Johanna Larsson (SWE) 6:2, 6:0

Četvrtfinale: (WC,1) Jelena Janković - (6) Lourdes Domingues Lino (ESP) 6:4, 6:0

Polufinale: (WC,1) Jelena Janković - (WC) Andrea Petković (GER) 4:6, 3:6

 

Dubl - 

Polufinale: Krunić, Piter (SRB,POL) - Olaru, Solovyeva (ROU,RUS) 2:6, 1:6

Kvalifikacije -

 1. kolo:(1) Aleksandra Krunić - Lyudmyla Kichenok (UKR) 7:6(1), 6:0

2. kolo:(1) Aleksandra Krunić - Grace Min (USA) 4:6, 4:6
_________________________________________________________________


WTA BIRMINGHAM (GBR) trava 235 000 dolara SERIJA INTERNATIONAL

1.kolo, singl: Vesna Dolonc - Maria Joao Koehler (POR) 6:7(8), 6:3, 6:3       

       (13) Bojana Jovanovski - Eugenie Bouchard (CAN) 5:7, 6:3, 6:2

2. kolo, singl: Vesna Dolonc - (6) Mona Barthel (GER)  5:7, 6:2, 5:7      

 (13) Bojana Jovanovski - Andrea Hlavackova (CZE) 4:6, 6:1, 6:4

3. kolo, singl: (13) Bojana Jovanovski - (3) Sorana Cirstea 1:6, 6:1, 1:6

_________________________________________________________________
 

ATP QUEENS CLUB - LONDON (GBR) trava 779 665 evra SERIJA 250

1. kolo, singl: (q) Ilija Bozoljac - Thiemo de Bakker (NED) 2:6, 6:7

Dubl - 

Polufinale: (6) Zimonjić, Benneteau (SRB,FRA) - (4) Peya, Soares (AUT,BRA) 5:7, 2:6

Kvalifikacije - 

1. kolo: Nenad Zimonjić - Adam Thornton-Brown (GBR) 6:1, 6:3       

 Ilija Bozoljac - Cameron Norrie (GBR) 6:4, 6:3
 

2. kolo: Nenad Zimonjić - (3) Matthew Barton (AUS) 6:2, 7:6(3)       

 Ilija Bozoljac - (4) Matt Reid (AUS) 7:5, 6:4
 

3. kolo: Nenad Zimonjić - (5) Samuel Groth (AUS) 3:6, 4:6       

 Ilija Bozoljac - Rohan Bopanna (IND) 6:1, 6:1

 _____________________________________________________________________________________________________________________

ATP BLOIS (FRA) šljaka 30000 evra + H


Četvrtfinale: (4) Dušan Lajović - (7) Pablo Carreno Busta (ESP) 6:3, 1:6, 6:1
Polufinale: (4) Dušan Lajović - (1) Marc Gicquel (FRA) 6:4, 6:3

Finale: (4) Dušan Lajović - Julian Reister (GER) 1:6, 7:6(3), 6:7(2)


___________________________________________________________________________

ATP KOSICE (SVK) šljaka 30000 evra + H

 
1. kolo, singl:(WC) Đorđe Đoković - kvalifikant 

 
Kvalifikacije - 
1. kolo: Marko Đoković slobodan        

 (4) Filip Krajinović slobodan

 2. kolo: Marko Đoković - (7) Vladimir Uzhylovsky (UKR) 1:6, 2:6     

   (4) Filip Krajinović - Filip Horansky (SVK) 6:4, 6:2

3. kolo: (4) Filip Krajinović - (5) Carlos Gomez-Herrera (ESP)



Radosavljević i Jovanović na tronu

Datum objave: 07.06.2013. // Kategorija: Vesti
Na terenima TK Rado u Kragujevcu odigran je turnir I kategorije za seniore i seniorke u terminu od 25. do 29. maja 2013.
finalisti_zenski_turnir
U konkurenciji seniorki trijumfovala je Teodora Radosavljević, članica TK Kolinijal koja je u finalu savladala Saru Mitrović, članicu TK 011 rezultatom 6:3, 6:2. 
Plasman u finale Radosavljevićeva je izborila bez borbe jer se njena protivnica Milica Čortanovački (TKWinner Beograd) nije pojavila na meču, dok je Mitrovićeva prolaz u finalu rundu ostvarila pobedom nad Kristinom Njeguš (TK Zlatibor Springs) 3:6, 6:3, 6:4.
finalisti_muski_turnir
Kod seniora naslov šampiona pripao je Ognjenu Jovanoviću (TK Winner Beograd) koji je u finalu savladao Stefana Ristića (TK Marlem Beograd) 1:6, 6:2, 6:2.
 
Polufinale, seniori: Ognjen Jovanović (TK Winner Beograd) -  Filip Bogić (TK Dunav Apatin) 3:6, 7:6(3), 6:2, Stefan Ristić (TK Marlem BG) - Miloš Cvijović (TK Crvena zvezda) 7:5, 3:6, 6:1.