Arhiva vesti - Sve vesti

Velike ambicije mladih tenisera Srbije

Datum objave: 29.01.2013. // Kategorija: Vesti

mladarepkatenis-001

Ovog vikenda, od 1.- 3. februara u četiri evropska grada održavaju se kvalifikacioni turniri Vinter kupa za dečake i devojčice uzrasta 14 i 16 godina. Klinci i klinceze u kategoriji do 12 godina zablistali su na pravi način i već se kvalifikovali se za finalne turnire. Devojčice su od 1. - 3. januara igrale u Češkoj (Rakovnik) i osvojile su drugo mesto, a dečaci su u istom terminu osvojili prvo mesto igrajući kvalifikacioni turnir u Rusiji (Kazanj). Finalni turniri za dvanaestogodišnjake igraju se od 8. - 10. februara i to za dečake u Češkoj, a za devojčice u Engleskoj.

Pripreme selekcija do 14 i 16 godina obavljene su na terenima TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu od 25. do 29 januara i sudeći po reakcijama tenisera i selektora, pripreme nikada nisu bile bolje organizovane.

mladarepkatenis-006

Selektor devojčica (do 14 godina), Ivana Obradović pozvala je na pripreme pet igračica i odlučila je da put Turske (kvalifikacioni turnir se igra u Adapazaru) Srbiju predstavljaju Kristina Miletić, Jovana Vuković i Mia Mijatović.

    - Ove pripreme su fenomenalno organizovane, kao nikada do sada. Zaista nemam reči da se zahvalim ljudima u TS Srbije koji su na ovakav način organizovali pripreme mladih igrača, počev od smeštaja, termina za treninge, opreme...ma, ne vredi nabrojati sve pogodnosti koje su mladi teniseri i teniserke Srbije imali i sa kakvom su pažnjom i brigom bile okružene. Ja sam bila igračica, ali ovako nešto, ovakve uslove, nikada ni jedna selekcija, osim Dejvis i Fed kup reprezentacije nije imala. Tereni TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu su nam bili na raspolaganju celog dana i zato smatram da smo uradili mnogo za ovih pet dana. Sve igračice su zdrave i sa puno optimizma putujemo u Tursku, a cilj nam je da osvojimo jedno od prva dva mesta i kvalifikujemo se za finalni turnir koji će se od 15. - 17. februara igrati u Italiji – kaže selektor Ivana Ratković.

    mladarepkatenis-004

    Selektor dečaka do 14 godina, Aleksandar Jerinkić takođe je morao da se odluči da u Beogradu ostavi jednog igrača. Na pripremama su bili Boris Butulija, Konstantin Kirovski i Aleksa Bućan, a u utorak je stigao i Momir Kecmanović, koji je na jednom od najprestižnijih svetskih juniorskih turnira u Tarbu (Francuska) igrao finalne mečeve u singlu i dublu.

    - Svi komplimenti Teniskom savezu Srbije za organizaciju ovako kvalitetnih priprema. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Savez je ovim pripremama sebi postavio zaista visoke standarde. Odradili smo sve ono što smo planirali, a meni je bilo pravo zadovoljstvo da radim sa ovim dečacima. Na žalost, Aleksa Bućan je morao da ostane u Beogradu, a u Budimpeštu putuju Butulija, Kirovski i Momir Kecmanović. Sa velikim ambicijama idemo u Budimpeštu i svi smo uvereni da ćemo izboriti finale koje će se igrati od 15. - 17. februara u Italiji – reči su selektora Aleksandra Jerinkića.

    mladarepkatenis-002

    Da je Srbija postala teniska velesila u novom Milenijumu to je svima jasno. Da li se radi o seniorkama i seniorima, ili o juniorkama i juniorima, svuda i na svako takmičenje proglašavaju nas za glavne favorite i postavljaju za nosioce. Tako je i sa dečacima u kategoriji do 16 godina. Putuju na kvalifikacioni turnir u Minsk gde su postavljeni za prve nosioce, a selektor Nikola Vidović je uveren da će teniseri Srbije opravdati naziv favorita.

    - Na pripreme su bili pozvani Stefan Milićević, Filip Grbić, Dušan Vukićević i Milan Drinić. Postavljeni smo za prve nosioce. Mislim da smo najjači i da ćemo sigurno izboriti finale u Francuskoj. Šta reći o pripremama. Mislim da su do sada najbolje organizovane, da je sve bilo na svetskom nivou i da je TS Srbije napravio pravi potez. Kompletne pripreme zaslužuju najviše ocene. Teniseri su u izvanrednoj formi, a meni je bilo najteže da se odlučim koga ću ostaviti u Beogradu. Odluka je da to bude Milan Drinić. U svakom slučaju ovo je matrica kako savez treba da se brine o najmlađim i najperspektivnijim teniserima Srbije - poručuje Nikola Vidović.

    mladarepkatenis-003

    Selektor Marko Đoković zadužen je za devojčice u kategoriji do 16 godina. U “njegovoj” reprezentaciji, koja će na kvalifikacionom turniru u Francuskoj (Brest) nastupiti sa dve teniserke koje su pre dve godine bile svetske prvakinje (Ivana Jorović i Nikolina Jović). Uz pomoć Jelene Lukić, reprezentacija Srbije želi da ponovi uspeh. I Ivana Jorović i Nikolina Jović spadaju u sam vrh evropskog i svetskog juniorskog tenisa i svakako da su favoriti da izbore finale.

    - Super sam zadovoljan zalaganjem i ponašanjem devojčica na ovim pripremama koje su bile izuzetno organizovane. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Najteže mi je bilo da se odlučim koju ću devojčicu da ostavim. To je Emilija Dančetović. Šteta, sjajan su tim. Pravo je zadovoljstvo raditi s njima. Mi trenutno ne razmišljamo o finalu u Češkoj. Idemo korak po korak, ali, naravno, nadamo se da ćemo izboriti jedno od prva dva mesta koja vode na finalni turnir- kaže Marko Đoković.

    Najzad, iako na kraju, ali ne zato što je to nevažno, naprotiv, mora se istaći izuzetan rad koordinatora ovih priprema Zorana Kojića bez koga, sigurno, ove pripreme ne bi bile ovako besprekorno organizovane.


NOVAK_MELBURN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa ispisivanjem stranica istorije "belog sporta"! Treću godinu za redom šampion je Otvorenog prvenstva Australije opena. U finalu 2013. pobedio je Britanca Endija Mareja sa 6:7(2:7), 7:6(7:3), 6:3, 6:2! Svojim 21. uzastopnim trijumfom u Melburnu najbolji teniser Srbije oborio je i rekord Ivana Lendla, trenera protivnika u finalu, koji je imao trijumf više na ovom turniru od 1989. do 1991. godine! Novak je ovaj trofej osvojio i 2008. godine, pa se sa četiri prva mesta na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa Andre Agasijem i Rodžerom Federerom!

Novak je u Melburnu 27. januara 2013. osvojio njegov šesti gren slem trofej. 


NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla u Belgiju, čeka se Novak

Datum objave: 28.01.2013. // Kategorija: Vesti
MEČ DEJVIS KUPA PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE ZA 2013. GODINU: BELGIJA – SRBIJA (SPIROUDOME ARENA, CHARLEROI 01 – 03. FEBRUAR 2013)
SERBIA-PRACTICE_SESSION_01

  
NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije nekompletna je danas stigla u  mesto Šarloa (Belgija) gde od 01- 03. februara 2013. kao gost igra meč prvog kola Dejvis kupa protiv reprezentacije Belgije. Deo našeg tima stigao je u ovaj gradić i svi su pod jakim utiskom podviga koji je Novak Đoković napravio u Australiji, gde je osvojio šestu gren slem titulu u karijeri, ali i pokazao da je u ovom trenutku neprikosnoveni  vladar ATP liste.

U Šarloa su u posle podnevnim časovima stigli Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski, Filip Krajinović predvođeni selektorom Bogdanom Obradovićem. U stručnom štabu je i trener Jovan Lilić.
SERBIA-PRACTICE_SESSION_02

Viktor, Boris i Filip su odmah posle  sletanja i ručka otišli u Spiroudome Arenu gde su odradili prvi trening.

Svi s nestrpljenjem čekaju dolazak  pobednika iz Melburna  Novaka Đokovića.

- Svi smo oduševljeni Novakovim trijumfom i to će biti dodatni stimulans ekipi, ne samo da pobedi u Belgiji, već da ove godine ponovi uspeh iz 2010. Prihvatamo ulogu favorita u ovom meču i očekujemo trijumf koji će nas približiti tom putu ka novoj salatari, ali isto tako ovaj meč shvatamo maksimalno ozbiljno. Nema opuštanja, gosti smo i sigurno je da će domaćin isto tako dati sve od sebe da napravi iznenađenje. Sa nama, na žalost, ovaj put neće biti Janko Tipsarević, koji već 14 godina čini jednu od glavnih karika u Dejvis kup timu Srbije, zbog povrede morao je da odustane od ovog meča. I pored toga imamo sjajan tim koji može da pobedi svaku reprezentaciju na svetu. Imali smo prvi trening u Spiroudome Areni, šljaka je još uvek mekana, ali verujemo da će do početka meča teren biti u sjajnom stanju za igru – rekao je selektor NIS Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović. 
SERBIA-PRACTICE_SESSION_03

Prvi dan je protekao više u upoznavanja terena na kojem će se meč igrati, nego što je bilo važno da se trenira odmah posle aerodroma.  Domaćini su se pobrinuli da podloga bude zemljani teren, kako bi što je više moguće otupeli oštricu ekipe Srbije, jer je poznato da su Novak, Viktor i Janko specijalisti za betonske podloge.  U Ekipi Srbije nema Tipsarevića što je svakako hendikep, ali je baš zbog toga Novak Djoković ubrzao svoj dolazak iz Australije, kako bi se što pre pridružio drugovima iz reprezentacije, ali i što pre privikao na novu podlogu, sasvim drugačiju od one na kojoj je igrao prethodnih mesec dana.
 
Raport posle prvog održanog treninga je da su svi igrači koji su stigli u Belgiju zdravi i orni za igru, i to je ono što je najvažnije.  Čeka se dolazak najboljeg, pa da kompletni nastave mini pripreme za meč prvog kola protiv domaćina Belgije, kako bi se opravdala uloga favorita.
SERBIA-PRACTICE_SESSION_04

Nikad bolje pripreme mladih tenisera Srbije

Datum objave: 28.01.2013. // Kategorija: Vesti

 

 

U subotu su na terenima TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu počele pripreme selekcija Srbije za nastup na seriji turnira za Vinter kup Evrope. Na okupu su se našli najbolji juniori i juniorke u kategoriji do 14 i do 16 godina. Teniski savez Srbije je izuzetno kvalitetno organizovao pripreme. Prvo, po prvi put su svi igrači, bez obzira da li žive u Beogradu, smešteni u hotelu “Park” gde imaju obezbeđen doručak i večeru, a ručak se servira u “Impuls holu” . Razlog je što su najbolji teniseri Srbije u uzrastu od 14 i 16 godina na treningu angažovani preko celog dana i da se ne bi gubilo vreme, sve je organizovano kako bi vreme za trening i pripreme bili u potpunosti i optimalno iskorišćeni.

Ova nova praksa TSS naišla je na izuzetno povoljne reakcije kako samih igrača tako i njihovih roditelja.

    - Ja prosto nemam reči da izrazim zahvalnost TSS na ovako organizovanim pripremama. Od smeštaja, pa do najsitnijih detalja, sve je savršeno i ja ne pamtim da je ikada bilo ovako dobro. To samo pokazuje da je TS Srbije postao savez koji maksimalno brine o teniserima, a kada se to još radi i sa ovim najmlađim, to je za sve nas roditelje veliko, ali i veoma prijatno iznenađenje – kaže Ana Jorović, majka Ivane Jorović, jedne od najperspektivnijih srpskih mladih teniserki.

    Ovim ocenama, koje su sve u superlativima, pridružuje se i majka Filipa Grbića, Tanja.

    - Ovakvi uslovi za treninge i pripreme reprezentacije nikada nisu bili bolji. Briga o igračima je takva da im je obezbeđen čak i maser, a španer pokupi rekete uveče i sutradan ih, našpanovane, donese na trening. Uslovi su baš svetski, što me veoma raduje jer je to znak da Savez ozbiljno shvata svoju ulogu – ističe Tanja Grbić.

    Već u sredu četiri selekcije najboljih juniora Srbije kreće na put ka raznim destinacijama u Evropi. Svi turniri se igraju od 1. - 3. februara. Selektor Ivana Obradović devojčice uzrasta do 14 godina vodi u Adapazar (Turska), a u grupi su još i reprezentacije Belgije, Latvije, Rusije, Italije, Slovenije, Švajcarske i domaćina Turske. Na pripremama su: Kristina Miletić, Jovana Vuković, Mia Mijatović, Natalija Popović i Tijana Spasojević, a na put će ići tri igračice. 

    Devojčice koje će se takmičiti u kategoriji do 16 godina igraju u Brestu (Francuska). Selektor Marko Đoković na raspolaganju ima Ivanu Jorović, Nikolinu Jović, Jelenu Lukić i Emiliju Dančetović. A protivnice su reprezentacije Bugarske, Hrvatske, Španije, Švedske, Ukrajine i domaćina Francuske.

    Selektor Aleksandar Jerinkić vodiće dečake do 14 godina u Budimpeštu, gde će se našim dečacima suprotstaviti selekcije Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Velike Britanije i Hrvatske. Dečaci koji konkurišu za reprezentaciju su: Momir Kecmanović, Boris Butulija, Konstantin Kirovski i Aleksa Bućan.

    Nikola Vidović vodi dečake uzrasta do 16 godina u Minsk. Kandidati za dres s državnim grbom su: Stefan Milićević, Dušan Vukićević, Filip Grbić i Milan Drinić, a u Minsku će igraati još: Azerbejdžan, Belorusija, Estonija, Finska, Italija, Rusija i Slovenija.


Kecmanović ruši redom, u dvostrukom finalu Tarba

Datum objave: 26.01.2013. // Kategorija: Vesti

kecmanovic

Najbolji teniser Evrope u konkurenciji do 14 godina, mladi as Srbije Miomir Kecmanović ruši redom protivinike na takmičenju u čuvenom Tarbu, nezvaničnom prvenstvu sveta za mlađe kategorije. Kecmanović je dokazao da sa razlogom zauzima čelnu poziciju rang liste najboljih tenisera Evrope u konkurenciji 14-godišnjaka. Sjajnim partijama, Miomir je stigao do dvostrukog finala, singla i dubla. 

U polufinalu singla Kecmanović je savladao trećeg kosturaša ovog takmičenja, Rusa Artema Dubrivnjija 7:5, 6:3 i čeka protivnika u borbi za trofej iz susreta Stjuart (Velika Britanija) - Ramacoti (Italija).

U borbi za trofej u dubl konkurenciji Kecmanović i njegov partner  Zuk će odmeriti snage sa rusko-turskim parom Dubrivni - Kirkin.  

Uz Kecmanovića uTarbu su treneri Jovan Lilić i Dejan Vukojičić, sjajna ekipa koja zna samo za pobede.  Šampionski duh, borbenosti, umeću i rezultat su ono po ćemu će Tarb, Evropa, ali i svet upamtiti novu tenisku zvezdu iz Srbije koja dolazi - Miomira Kecmanovića. 

Miomir se u nedelju 27.01.2012. bori za trofej Tarba, trofej na kojem su ugravirana imena šampiona: Rišar Gaskea, Rafaela Nadala, ali i sada najboljeg juniora sveta Nikole Milojevića. 


Strahinja Rakić stigao do prve titule

Datum objave: 25.01.2013. // Kategorija: Vesti

Pjevcevic_Rakic_Milicevic

Strahinja Rakić, teniser Crvene zvezde s ponosom će u svojoj igračkoj biografiji isticati svoju prvu titulu šampiona Srbije. Popularni Strale je u finalu zimskog dvoranskog prvenstva države za osamnaestogodišnjake, koje je igrano na terenima Teniskog saveza Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu savladao svog najboljeg druga i klupskog kolegu Stefana Milićevića – 7:5, 6:3 u meču koji je bio i kvalitetan i rezultatski neizvestan. A odluka o pobedniku zavisila je od par lopti.

- Smatram da je finalni duel bio kvalitetan kakav i mora da bude kada se igra za titulu. Ja sam u ovaj dvoboj ušao malo “stisnuto” jer sam bio kao neki favorit. Moram da priznam da mi ovaj trijumf mnogo znači. Jer, dobiti finale je sada kvalitet više u mojoj igri - rekao je Strahinja. 

  - Po mojoj subjektivnoj oceni meč je bio kvalitetan i potpuno otvoren. Svako je držao svoj seris do rezultata 5:5 onda sam ja napravio kiks, Sale iskoristio priliku i odveo set na svoju stranu. Ni u drugom setu nije bilo nekih oscilacija. Ponovo sam ja prvi izgubio servis i više nije bilo prilike za popravni. Zadovoljan sam igrom i plasmanom u finale. Smatram da je i meni ova sezona dobro počela jer sam pre dve nedelje osvojio titulu do 16 godina, sada sam igrao finale... - rekao je Strahinja. 

Obojica igrača ističu da sve ove uspehe ne bi postigli da nije bilo nesebičnog i kvalitetnog rada trenera Crvene zvezde, a posebno ističu trenera Marka Savića s kojim rade i postižu uspehe. Ali, Strahinja ističe da mu i stariji brat mnogo pomaže u napredovanju.

Od ove dvojice momaka mogu se očekivati još bolji rezultati. Njihovo vreme dolazi.


Dejana Radanović šampionka Srbije

Datum objave: 25.01.2013. // Kategorija: Vesti

Grubac_Markovic_Radanovic

Dejana Radanović, teniserka TK As iz Novog Sada osvojila je titulu u kategoriji do 18 godina na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije koje se od 21. do 25. januara igralo na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu. Dejana je u finalu bila ubedljiva u meču protiv Sare Grubač – 6:2, 6:1. Mlada Novosađanka je pre dve nedelje igrala u polufinalu u konkurenciji do 16 godina, a ovim trijumfom je pokazala da će ova godina za nju biti veoma uspešna.

- Naravno da mi je drago što sam uspela da osvojim titulu na ovom prvenstvu. Zadovoljna sam svojom igrom, naročito u polufinalu i u finalu protiv Sare. Iako se čini da je moj posao u finalu bio lak, rezultat vara. Bio je to zahtevan meč u kome sam ja odigrala veoma kvalitetno i protivnici nisam ostavljala mnogo prostora za protivigru. U svakom slučaju zadovoljna sam kako mi je nova sezona počela. Jedno polufinale na državnom do 16 i sada titula do osamnaest... Samo da tako nastavim tamo u aprilu, kada ću krenuti na turnire.

Sara Grubač je izgubila finale, ali je veoma zadovoljna kako je odigrala ceo turnir.

- Od prvog kola sam osećala pritisak jer već sama činjenica da igram državno prvenmstvo čini da sam u svaki meč ulazila s dozom treme. Međutim, kako je turnir odmicao ja sam se sve više oslobađala treme i mislim da sam zasluženo stigla do finala. Poslednji duel na prvenstvu bio je uzbudljiv i, za mene, nešto više od igre. U finalnom duelu do izražaja su došle neke moje mane, pre svega na psihološkom planu. Nadam se da ću na narednim turnirima i pobedama koje će, uverena sam, uslediti, te moje nedostatke u velikoj meri eliminisati. Čestitam Dejani na igi i pobedi. Ona je sjajna teniserka. Bila je favorit u ovom meču i to je pokazala, a ja sam mogla da pružim malo bolju partiju, malo veći otpor. Ali, slede novi turniri, novi izazovi. Čestitam, takođe Mini Marković i Milici Vučković, koje su igrale u polufinalu. Nadam se mom još boljem izdanju na letnjem državnom prvenstvu - zaključila je Sara Grubač.


Stefan Milićević želi duplu krunu

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

stefan_milicevic

Stefan Milićevićević, šesnaestogodišnjak, rođen 26. aprila 1997. godine, trenira od svoje pete godine. Član je TK Crvena zvezda i pre dve nedelje se okitio šampionskom titulom u kategoriji do 16 godina, a sada ima lepu priliku da se domogne i titule među dve godine starijim teniserima. U finalu je igrao protiv klupskog kolege Ognjena Šušnjarevića, koji mu je predao meč kod rezultata 6:4, 2:3 zbog povrede.

    -Dobro, ni jedan sportista ne voli da na ovakav način stigne do pobede, ali šta se može. Do ovog polufinalnog duela igrao sam sasvim dobro, a u finalu me očekuje opet meč protiv klupskog druga Strahinje Rakića. Znamo se dobro, znamo obojica vrline i mane rivala, pa ko bude raspoloženiji i smireniji taj će trijumfovati.

    Stefan se ne opterećuje činjenicom da može uzeti još jednu titulu u razmaku od petnaestak dana.

    - Jasno da ukazanu priliku neću lako ispustiti, ali nisam ni malo opterećen, niti sebi postavljam isključivi cilj da osvojim obe titule. Naravno, bilo bi mnogo lepo, ali za to je potrebno da u finalu pružim svoj maksimum.

    Stefan uskoro odlazi u Belorusiju gde će nastupiti za reprezentaciju Srbije na Vinter kupu. Posle toga?

    - Nastupiću na nekoliko ITF turnira u okruženju, a kasnije, od sredine godine nameravam i ja da se oprobam u fjučers konkurenciji. Da vidim kako sve to izgleda, pa onda, tamo sledeće godine da krenem ozbiljnije u toj konkurenciji. Zahvaljujem se treneru Marku Saviću na sjajnoj saradnji koju imamo. 

    Stefan se ne opterećuje eventualnim podvigom, titulom u dve konkurencije, ali ga priželjkuje.

strahinja_i_stefan

Strahinja bez straha u finalu

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

strahinja_rakic2

Strahinja Rakić, teniser Crvene zvezde, izborio je finale na dvoranskom prvenstvu Srbije koje se od 21. do 25. januara održava na terenima TS Srbije u Impuls hali na Novom Beogradu. Strahinja je rođen 30. marta 1996. godine i igra od svoje sedme godine. On je u polufinalnom meču savladao Petra Pjevčevića, tenisera TK Gemaks rezultatom 6:1, 6:2. Relativno lak meč Strahinja realno ocenjuje kao posledicu umora njegovog rivala jer je Pjevčević prethodno kolo za ulazak u polufinale igrao čak 4 sata i deset minuta.

    - Bio sam stabilniji, kondiciono spremniji, jer je moj protivnik imao onaj iscrpljujući maratonski meč prethodnog dana. “Tvrda” igra na početku, malo smo bili stisnuti i on i ja, ali on je “pao” i psihički i fizički, pa sam relativno lako stigao do pobede.

    U finalu Strahinju čeka njegov klupski drug Stefan Milićević.

    - Znamo se dobro, treniramo i igramo zajedno. Stefan mi je najbolji drug...Biće teško u svakom slučaju jer obojica želimo trijumf. Nadam se da će meč biti kvalitetan, da će oni koji će nas gledati uživati u našem tenisu, baš kao što ćemo, siguran sam, i mi sami uživati. Zahvaljujem se mom treneru, inače mom rođenom bratu Nemanji na svemu što me je nučio i što je uvek uz mene, što zajedno krčimo ovaj teniski put koji nije ni malo lak. 

    Strahinja je nastupao za razne selekcije Srbije, a plan je da se do sredine godine priprema, odigra par ITF turnira u okruženju, a da, zatim, krene da igra fjučerse.

    strahinja_i_stefan

    Strahinja i Stefan 


Dejana Radanović napreduje korak po korak

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

dejana_radanovic

Novosađanka Dejana Radanović nedavno je na seniorskom dvoranskom prvenstvu Srbije stigla do polufinala. Sada, u konkurenciji do 18 godina, izborila je finale. Da bi stigla do poslednjeg stepenika i stekla pravo da se bori za titulu protiv Sare Grubač, Dejana je morala dobro da zapne. Jer, za ulazak u finale čekala ju je Mina Marković, devojka koja izuzetno dobro i oštro servira, uz to bila je rešena da ide do kraja. Ipak, posle velike borbe Dejana je bila bolja od Mine – 6:1, 4:6, 6:4. Bio je to iscrpljujući meč, a pobednica nije imala vremena da odgleda drugi polufinalni duel jer je žurila u Novi Sad – da uči.

    - Morala sam nazad u Novi Sad jer sam u zaostatku sa učenjem. Nisam bila u školi tri nedelje i svaki trenutak koristim da bih savladala gradivo. Pohađam drugi razred gimnazije u Novom Sadu. Što se tiče ovog turnira, polufinalni meč je počeo sjajno za mene, lako sam dobila prvi set i, iskreno, nisam očekivala da će meč biti toliko naporan i neizvestan u nastavku. Čestitam mojoj protivnici Mini jer je i ona odigrala sjajno i učinila da ovaj dvoboj bude zanimljiv i kvalitetan.

    Dejana do aprila neće ići na turnire i akcenat će baciti na školu i učenje.

    - Plan je da se do aprila posvetim školi, napravim dobre ocene, a onda da krenem da igram fjučerse. Ima par u Hrvatskoj, ovde u Srbiji... O tome brinu moji treneri, Milan i Boris Čonkić.

    Dejana je veoma ambiciozna devojka i priliku da osvoji šampionsku titulu neće lako ispustiti.