Arhiva vesti - Sve vesti

NIS Fed kup tim Srbije: Glad za pobedama ruši Češku

Datum objave: 31.10.2012. // Kategorija: Vesti

PRE_DRAW_PRESS_03

PRAG, 31. Oktobra 2012.

Danas je održana pre-draw konferencija NIS Fed kup reprezentacije Srbije u press centru O2 Arene (Prag) gde će se naše devojke 3. I 4. novembra 2012. protiv Čehinja boriti za trofej.

PRE_DRAW_PRESS_01

NIS Fed kup reprezentativke Srbije Ana Ivanović I Jelena Janković istakle su danas da je glad za pobedama veliki motiv nacionalnog tima u finalu FED kupa protiv Češke i da ključ okršaja za trofej leži u mečevima singla.

Ana Ivanović navela je da očekuje teške mečeve i veliku borbu na terenu.

PRE_DRAW_PRESS_09

"Veoma sam srećna i ponosna što smu uspele da se plasiramo u finale. Pritisak postoji veliki i sa jedne i druge strane. Želimo da odigramo dobro prvenstveno za naš tim i našu zemlju, da ponovimo uspeh koji su postigli momci u Davis cupu i nadam se da imamo istu podršku iz Srbije kao što su i momci imali. Specifična je situacija, jer igramo protiv dve levoruke teniserke, što je velika slučajnost, obzirom da ih nema puno na WTA takmičenjima. Mi imamo levorukog sparing partnera i pripremićemo se najbolje što možemo. Imamo borbenost i dobru podršku sa klupe, što nam puno znači i ne predajemo se do poslednjeg momenta. Svaki meč je različit, moramo da se fokusiramo i da damo sve od sebe", rekla je Ivanovićeva.

PRE_DRAW_PRESS_10

"Veoma smo motivisane i inspirisane da osvojimo titulu, gladne smo pobede. To nas vuče napred i pomoći će nam u finalu da napravimo korak ka tituli. Ključ duela je u singlu, mi smo tu veoma jake, daćemo sve od sebe da odigramo najbolje. Pritisak je na svima nama, to je normalno u sportu, nećemo previše razmišljati o tome,  skoncentrisaćemo se na svoju igru. Borićemo se za svaki poen, da na kraju vikenda obradujemo narod i donesemo titulu u Srbiju", istakla Jankovićeva.

Selektor NIS FED kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš naveo je da je najvažniji odličan timski duh i pozitivna atmosfera.

PRE_DRAW_PRESS_14

"Devojke su izuzetno motivisane za ovaj meč i sigurno će dati sve od sebe da pobedimo. Mislim da će svaki meč biti veoma važan. Ono što je bitno je da što bolje odigramo prvog dana.  Ipak, do sada smo više puta dokazali da i bez obzira na rezultat prvog dana, nema predaje. Pokazali smo da možemo i da imamo kvalitet da uspemo", naveo Vraneš.

Vraneš je dodao da pripreme za finale, koje se igra u subotu i nedelju, idu normalnim tokom i da devojke sve bolje osećaju podlogu u Pragu.

Bojana Jovanovski ocenila je da Srbija može do istorijskog rezultata u Pragu.

PRE_DRAW_PRESS_12

"Pred nama je težak rival i branilac titule. Nije nam prvi put da smo pred zidom koji je skoro pa nemoguće preskočiti. Iako su domaćini i aktuelni šampioni, sigurna sam da možemo do pobedničkog pehara jer je ovo naša godina. Prošli smo trnovit put do finala, verujem da ćemo se iz Praga vratiti okićene zlatom", poručila je ona i dodala da joj je duel sa Čehinjama najvažniji trenutak u karijeri.

Njena koleginica Aleksandra Krunić istakla je da je Srbija ekipa koja može da pobedi svakog rivala.

PRE_DRAW_PRESS_13

"Kvitova nam je najteži protivnik. Ključ svega je atmosfera u timu. Mnogo zavisi od naših devojaka, imamo dve bivše prve igračice sveta koje mogu da dobiju bilo koga. Ne razmišljam o dublu, važno je da ih prvo dobijemo u singlu", zaključila je Krunićeva.

Žreb za finale Fed kup meča 2012. Biće održan u Pragu u Gradskoj kući u petak 02.11.2012. sa početkom u 12 časova.


NIS FED KUP REPREZENTACIJU SRBIJE POSETILA AMBASADORKA

Datum objave: 30.10.2012. // Kategorija: Vesti

 

Najbolja ženska selekcija Srbije već drugi dan boravi u Pragu gde će se 3. i 4. novembra 2012. godine boriti za naslov šampiona Fed kup takmičenja za 2012. protiv domaćina i ujedno branioca titule, reprezentacije Češke.

"Srećna sam što sam deo tima, ovo je veliki uspeh za nas i nadam se najboljem. Dobro se osećam posle prvog treninga, podloga je dobra, istina, još malo me muči povreda, ali, tu je moj štab da mi pomogne da se oporavim. Ima još para dana da se spremimo za mečeve koji nas očekuju 3. I 4. Novembra u O2 Areni u Pragu. Finale nikad nije lako, posebno što se Fed kup dosta razlikuje od individualnih turnira. Šanse su 50:50, ali daćemo sve od sebe i sigurna sam da zajedničkim snagama možemo daleko da doguramo. Lepo je što dolazi veliki broj naših navijača iz Beograda, podrška uvek dobro dodje, posebno kada gostujemo i nadam se da će atmosfera biti super" -  zaključila je Ana Ivanović. 


TRENING_01 

Danas su prvi put NIS reprezentativke Srbije stale na teren u O2 Areni i odradile treninge, juče su trenirale u klubu Sparta. 

"Čehinje imaju izuzetno jak tim, ali ja verujem u našu ekipu. Imamo kvalitetne igračice i verujem u naš tim i našu pobedu. Imala sam prvi trening u O2 Areni. Podloga mi se jako sviđa. Ostalo je još nekoliko dana i svi jedva čekamo taj duel. Svi se osećamo dobro, atmosfera u timu je dobra. Ostaje nam nekoliko dana da se uigramo i adaptiramo i nadamo se najboljem. Daćemo sve od sebe i više od toga da obradujemo svoj narod. Borićemo se do kraja. Cilj nam je titula. Zaslužujemo finale i da osvojimo Fed kup jer mislim da smo najbolje. Prešle smo veliki put. Ovo je istorijski trenutak za nas. Ostao nam je još jedan korak, a to je titula. Ako nas zdravlje posluži, uz podršku navijača možemo da obradujemo narod i donesemo titulu u Srbiju" –  rekla je Jelena Janković.


TRENING_16

Treninzi u O2 Areni su protekli u sjajnoj atmosferi, a našu NIS reprezentaciju danas je u toku ručka posetila i ambasadorka Srbije u Češkoj Maja Mitrović. 

RUCAK-AMBASADORKA_01

FOTOGRAFIJE KOJE SVAKODNEVNO BELEŽI OFICIJALNI FOTOGRAF TSS I NAŠE REPREZENTACIJE SRĐAN STEVANOVIĆ MOŽETE POGLEDATI U FOTOGALERIJI. 


NIS FED KUP TIM SRBIJE ODRADIO PRVE TRENINGE U PRAGU, STIGLA ANA IVANOVIC

Datum objave: 29.10.2012. // Kategorija: Vesti

TRENING_01

U posle podnevnim časovima NIS Fed kup selekcija Srbije odradila je prve treninge u Pragu, uoči finala protiv Češke. 

TRENING_25

Prva je na teren izašla Jelena Janković, nakon nje Bojana Jovanovski, a zatim i Aleksandra Krunić. 

TRENING_11

Oko 18 časova u Prag je stigla i Ana Ivanović i priključila se koleginicama iz NIS reprezentacije, selektoru Vranešu i celom timu Srbije. 

DOLAZAK_08

Devojke iz Srbije sutra nastavljaju sa pripremama za finalni meč Fed kupa Svetske grupe 2012. koji će odigrati protiv Češke u O2 Areni 3. i 4. novembra 2012. 




NAJBOLJE TENISERKE SRBIJE KREĆU SA PRIPREMAMA ZA VELIKO FINALE

DOLAZAK_01

Ostalo je šest dana do početka najvažnijeg Fed kup meča u istoriji za Srbiju. Naše najbolje teniserke boriće se u prvom finalu, prvi put u istoriji za trofej namenjen najboljoj reprezentaciji kada je Fed kup takmičenje u pitanju. U godini kada Teniski savez Srbije slavi 90 godina osnivanja i postojanja, šlag na torti je finale Fed kupa koje su izborile NIS reprezentativke Srbije. Put do finala je bio trnovit i protkan višegodišnjim bitkama po različitim zonama takmičenja, više kroz gostovanja, a manje kao domaćin. Prošle su mnogo toga najbolje teniserke Srbije, sada je pred njima i poslednji u ovoj sezoni, ujedno najvažniji ispit u karijeri, finale Fed kupa u Pragu protiv reprezentacije Češke koje će se 3. i 4. novembra odigrati u O2 Areni.

DOLAZAK_04

NIS tim Srbije će danas biti kompletiran u Pragu, a prvi trening zakazan je za 16 časova. Ana Ivanović stiže iz Milana oko 17 časova. Jelena Janković, Bojana Jovanovski i selektor Dejan Vraneš, iz Beograda ranim jutarnjim avionom preko Minhena krenuli su put Praga, kao i ostatak tima: sparing partneri, lekarski tim...u Prag su sleteli u 13 časova. Najmlađi član NIS reprezentacije Srbije Aleksandra Krunić u Prag je doputovala iz Bratislave gde je njena baza već dve godine.

“Raspoloženje u reprezentaciji Srbije je na visokom, pozitivnom nivou. Svi su svesni veličine i težine zadatka koji je pred nama, kao i to da je ovo najveći izazov u našim dosadašnjim karijerama. Svi u timu žele da trijumfujemo i sva naša razmišljanja i stremljenja idu samo u tom pravcu. Godinama smo gradili stazu koja nas je odvela u finale, uvek smo bili svesni da možemo ne samo do finala već i titule. To je naš san, naš cilj i od njega ne odstupamo. Bilo je trenutaka kada su nas otpisivali, potcenjivali, a mi smo pokazali i dokazali da vredimo za najveće domete. Igraćemo  rasterećno i verujemo da ćemo ispuniti naš veliki san. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i verujem u nas, u pobedu” – rekao je selektor Vraneš po dolasku u Prag.

DOLAZAK_02

NIS reprezentacija Srbije u utorak treniraće u O2 Areni od 9 do 12 i od 15 do 17 časova. Za sredu, sa početkom u 11 časova zakazana je pre-draw konferencija selekcije Srbije, dok će žreb biti održan u petak sa početkom u 12 časova u Gradskoj kući u Pragu.

NIS reprezentaciju Srbije u Pragu je dočekalo hladno vreme, sa ostacima snega koji je padao pre dva dana u glavnom gradu Češke. Danas u O2 Areni neće biti treninga, već se trenira u klubu Sparta. Razlog pomeranja treninga u klub Spartu egzibicioni meč između Marije Šarapove i Petre Kvitove koji će biti odigran večeras u O2 Areni.


Milojević na tronu

Datum objave: 27.10.2012. // Kategorija: Vesti

ITF NAGOYA (JPN), TEPIH, JUNIORSKI TURNIR, G2

nikola_milojevic_japan2

Najbolji srpski junior Nikola Milojević popeo se na novi tron, ovaj put u Japanu. Kao prvi nosilac, 17-godišnji Milojević je turnir u Nagoji  završio sa šampionskim trofejom u rukama. U finalu osmi junior sveta Milojević savladao je domaćeg predstavnika, 12. nosioca Takaši Saita 6:4, 4:6, 6:3.


Održana manifestacija "NIS otvorena škola tenisa"

Datum objave: 24.10.2012. // Kategorija: Vesti

Promocija tenisa 10s ispred sedista NIS-a

SKOLA_TENISA-NIS_14

Ispred poslovne zgrade NIS-a u subotu 20.10.2012. je održana manifestacija “NIS otvorena škola tenisa”.

U cilju približavanja sporta najmlađima, dečaci i devojčice uzrasta od 6 do 10 godina bili su u prilici da nauče prve teniske korake, besplatno igraju tenis I osete magiju koju u sebi nosi “beli sport”. Uz muziku, moderatore, balone, deca su se igrala I sa džinovskim teniskim loptama, slikali kao pravi teniski šampioni, imitirali svoje uzore. Najboljim malim teniserima pripale su prigodne nagrade.

SKOLA_TENISA-NIS_09

Akcija “NIS otvorena škola tenisa” koja je tokom proteklog leta organizovana širom Srbije, u Beogradu, Nišu, Kraljevu, Vršcu, Novom Sadu, naišla je na veliki odziv najmlađih.

SKOLA_TENISA-NIS_18

VESTI - FED KUP FINALE 2012.

Datum objave: 24.10.2012. // Kategorija: Vesti

BOSS  OBUKAO NAJBOLJE TENISERKE

Saradnja između  Teniskog saveza Srbije i kompanije HUGO BOSS nastavlja se na obostrano zadovoljstvo. Za predstojeći duel finala FED kupa izmedju Češke i Srbije u Pragu predviđeno je da na završnoj, svečanoj večeri , naše igračice budu obučene jednoobrazno, u  atraktivnom modelu ove renomirane modne kuće.

Inače, važnost ovog finala najbolje se vidi u činjenici da je svaki minut naših najboljih igračica poslednjih dana isplaniran do poslednjeg detalja, od treninga, preko fitnesa do lekarskih kontrola, ali i kao vreme za saniranje povreda i svakodnevnu medicinsku terapiju.  Selektor Dejan Vraneš takodje ima pune ruke posla, zajedno sa svojim pomoćnicima, a sve u sklopu priprema da se na put u Prag, sledećeg vikenda, krene sa potpuno zdravom i spremnom ekipom.

ALISA MARIĆ  NA LICU MESTA

Ministar sporta i omladine Republike Srbije, šahovski velemajstor Alisa Marić, boraviće u Pragu zajedno sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem od petka do nedelje, gde će svojim prisustvom pokušati da pomogne našim devojkama  da se domognu najlaskavijeg ekipnog trofeja u ženskom ekipnom tenisu.

PRVA KONFERENCIJA U PRAGU

Zbog izuzetno složenog procesa treninga poslednjih dana, na nekoliko različitih lokacija u Beogradu, nije bilo moguće organizovati ranije predviđenu konferenciju za štampu gde bi se zajedno našle sve četiri naše najbolje teniserke.  Prva kompletna konferencija biće održana u Pragu u sredu, 31.oktobra.


Jovanovski: Daćemo sve od sebe da osvojimo trofej

Datum objave: 12.10.2012. // Kategorija: Vesti

TSS-PRESS_05

Teniski savez Srbije održao je prvu konferenciju povodom finala Fed kup takmičenja za 2012. u kome će snage odmeriti reprezentacije Češke i Srbije (3. i 4. Novembar, Prag). Srpska NIS Fed kup reprezentativka Bojana Jovanovski izjavila je da je tek sada postala svesna činjenice da će igrati u finalu FED kupa i obećala da će devojke dati sve od sebe da iskoriste istorijsku šansu i osvoje trofej.

"Čast je biti deo tima koji je prvi put stigao do finala FED kupa. Pred nama je veliki i težak zadatak, neće biti lako igrati sa Čehinjama pred njihovim navijačima, pogotovo što su one branioci titule. Međutim, prošle smo težak i trnovit put do finala, već smo dobijale mečeve u gostima i daćemo sve od sebe da osvojimo trofej", rekla je Jovanovski na konferenciji u prostorijama Teniskog saveza Srbije (TSS).

TSS-PRESS_18

Novinarima je trebalo da se obrati i Jelena Janković, ali je zbog bolesti morala otkaže učešće na konferenciji.

"Jelena je bolesna, potpuno je izgubila glas i obećala je da će se prvom prilikom obratiti novinarima", objasnio je Čedomir Šoškić, portparol  TSS.

Selektor Dejan Vraneš rekao je da je pred srpskim NIS FED kup timom istorijski meč koji je kruna zajedničkog sedmogodišnjeg rada.

"Najveća čast za svaku tenisku naciju je učešće u finalu FED ili Dejvis kupa. Igračice su svojim izjavama u poslednje vreme, uprkos obavezama koje imaju na individualnom planu, dokazale koliko im znači ovo takmičenje i sa koliko nestrpljenja očekuju finale. Što se tiče Češke, dovoljno je reći da imaju deset igračica u prvih 100 u singlu i 10 igračica u prvih 75 u dublu", istakao je Vraneš.

TSS-PRESS_06

On je dodao da ništa neće menjati u sastavu tima, što znači da će Srbiju u Pragu predstavljati Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

"Kako igračice budu završavale obaveze na turnirima, dolaziće u Beograd i nadam se da ćemo imati prostora da napravimo zajedničke mini-pripreme uoči polaska u Češku", dodao je Vraneš.

Jovanovski je izrazila nadu da finale FED kupa i osvajanje trofeja može pozitivno da utiče na igračice kao što je bio slučaj sa muškarcima posle osvajanja Dejvis kupa.

"Nadam se da to može da bude odskočna daska u našim karijerama. Lično, meni je FED kup već dosta dao, jer sam imala priliku da treniram i igram sa Anom i Jelenom i dobijem dobre savete od njih", istakla je Jovanovski.

Kako je navela, njen cilj je povratak među najboljih 50 igračica na svetu.

"Mogu da kažem da sam u poslednje vreme prilično napredovala. Neke stvari sam menjala u igri i spremna sam da ponovo budem među 50 najboljih. Nadam se da bi to moglo da se desi već do kraja godine. Takođe, mislim da mi je potrebna jedna velika pobeda protiv neke od najboljih teniserki sveta kako bih probila barijeru i da mi se ne bi dešavali porazi, kao nedavno protiv Karoline Voznijcki", kazala je ona.

Teniski savez Srbije u saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća organizovaće odlazak srpskih navijača u Prag kako bi bodrili reprezentaciju.

Iz TSS pozvali su sve zainteresovane da, ako su u mogućnosti, pomognu devojkama jer je cena četvorodnevnog boravka u Pragu samo 170 evra.

Finale FED kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra 2012. u O2 areni u Pragu.


ODRŽAN NIKE JUNIOR TOUR U NOVOM SADU

Datum objave: 12.10.2012. // Kategorija: Vesti
photo_7
U organizaciji  zastupnika Nike junior toura za Srbiju, Ivana Todorovića, na  11 terena TK AS Novi Sad,
održana su dva turnira  do 12 I do 14 godina.U konkurenciji  najtalentovanijih tenisera prikazan je
vrhunski kvalitet mečeva.U finalu kod dečaka do 14 godina Kecmanović Miomir je pobedio Kirkin Ergija
6:4, 6:2, kod devojaka Jokić Katarina je pobedila Jovanu Bogićević 6:1, 6:0,u konkurenciji do 12 Godina
u finalu Gažo Stefan je pobedio Popović Mihaila 7:5, 6:2, kod devojčica Vuković Jovana je savladala
Soković Nevenu 6:4, 6:4.Pobednici su dobili vredne nagrade, plaćene karte do Floride, nedelju dana
boravka na Masters Nike junior toura kao i brojne nagrade koje će preuzeti od organizatora po dolasku
na turnir gde ce doći pobednici Nike turnira iz celog sveta .

courts
Teniski savez Srbije po osnovu ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji sa IMG tenis akademijom Bolletieri ima mogućnost da odredi povlastice prilikom boravka za vreme turnira "Eddie Herr" po sledećim uslovima:
Članovi A tima - 2 nedelje besplatno + 1nedelja o sopstvenom trošku (max 4 takmičara)
Članovi B tima - 1 nedelja besplatno + 2 nedelje o sopstvenom trošku (min 4 takmičara)
ostali takmičari - 3 nedelje o sopstvenom trošku
Detaljne informacije o boravku mogu da se dobiju isključivo kod zvaničnog predstavnika IMG Bolletieri za Srbiju Zlatka Milačića (tennisconections@yahoo.com)
do datuma 25.10.2012. Sva proceduralna pitanja se vrse isključivo između zainteresovanih takmičara i Zlatka  Milačića po pravilima akademije IMG Bolletieri.