Arhiva vesti - Sve vesti

Teniski klub Spartak dobitnik nagrade Jovan Mikić Spartak

Datum objave: 26.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
Upravni  odbor  Sportskog  saveza  Vojvodine  na  sednici  održanoj 15.12.2020.godine  doneo je Odluku  o  dobitnicima  nagrade  ''Jovan  Mikić  Spartak'' za 2020.godinu,  najznačajnijeg sportskog priznanja u AP Vojvodini.  Na osnovu  postignutih  rezultata  i  ukupnog  doprinosa  sportu  Vojvodine,  jedan  od ovogodišnjih laureata Nagrade je Teniski klub “Spartak” iz Subotice.  Svečana dodela najprestižnijeg sportskog priznanja u Vojvodini obavljena je 24. decembra u velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine u Novom Sadu.    
Nagrada Jovan Mikić Spartak za 2020 godini za najbolji sportski kolektiv pripala je Teniskom klubu Spartak, aktuelnim seniorskim prvacima Srbije. Teniski klub Spartak je ove godine odbranio šampionsku titulu, a ističe se i u radu sa mlađim selekcijama. Njihovi teniseri su državni prvaci u nekoliko selekcija u mlađim kategorijama. I ove godine su uspšeno organizovali niz tensikih turnira za mlađe kategorije.   
Predsedniku kluba Milanu Vučkoviću nagradu je uručio uručio Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine.
 

Novak Đoković 300 nedelja na čelu ATP liste

Datum objave: 21.12.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Teniski savez Srbije upućuje čestitke najboljem teniseru sveta i Srbije Novaku Đokoviću povodom istorijskog trenutka koji beleži ove nedelje, ne samo u ličnoj sportskoj biografiji već i istoriji svetskog "belog sporta". Ovog ponedeljka prvi teniser sveta, naš Novak počeo je jubilarnu 300. nedelju na prvom mestu ATP liste.
Teniskog asa planete, jednog od najtrofejnijih tenisera u istoriji ovog sporta, našeg Novaka  još 11 nedelja deli od obaranja rekorda koji drži švajcarski teniser Rodžer Federer, koji je 310 nedelja bio na svetskom vrhu. U naredna dva i po meseca Đoković bi mogao da prestigne Švajcarca. Jedina dva tenisera u istoriji koji su došli do ovih dostignuća su upravo Novak i Rodžer. 
Đoković šesti put u karijeri godinu završava na čelnoj poziciji ATP liste i trenutno ima 2.180 bodova više od drugoplasiranog Nadala.
 

U foto finišu smo košmara, odnosno kalendarske i u maloj meri za sportiste takmičarske 2020. koja je iznedrila savremenu pošast, virus korona koji je paralisao planetu i oduzeo na hiljade ljudskih života. Još uvek se budimo sa bojazni šta donosi novi dan i u kojoj dozi će biti koronom okupan. Iskustvo korona bolesti doživeo je na žalost i mladi reprezentativac Srbije, 17-godišnji Stefan Popović, jedan od krojača bronze za Srbiju sa Svetskog ekipnog prvenstva (konkurencija do 16) održanog 2019. na Floridi. Srećom Popović je kroz korona zlo prošao bez posledica i sa blažim simptomima, ali zbog svega tenis je morao na pauzu. 
“Čuvao se čuvao i na kraju uplivao i ja među pozitivne na koronu. Zaista nikome za poželeti da prođe kroz taj pakao, kroz neizvesnost da li će i koliko bolest ostaviti posledica na organizam. Strepnja i pitanje da li će sve ikada biti kao pre neprestano su me proganjali, od prvog dana kada mi je saopšteno da imam koronu, sve do trenutka kada je došao test koji je značio da sam negativan i da opet mogu ići za normalnim životom. Sreća me je pogledala, prošao sam bez posledica. Već sam krenuo na lagane treninge, na teren koja nama teniserima život znači. Kroz glavu mi je prolazilo svašta, da li ću ikada više udarati loptu svim onim žarom kojim uvek igram. Eto hvala Bogu, vraćam se i sve ide na dobro svojim tokom. Pobedio sam koronu, na redu su teniske pobede” – objašnjava mladi teniska nada Srbije Popović. 
Poznat po vrednoći, raskošnom talentu, odlikama istinskog šampiona Popović se i kroz mukotrpnu 2020, koja je donela višemesećno otkazivanje takmičenja i treninga, može se reći normalog života sportiste, borio na teniskim frontovima kada god mu se ukazala šansa. 
 

Odluka Takmičarskog odbora TSS u vezi povratka takmičenja u Srbiji

Datum objave: 18.12.2020. // Kategorija: Domaća scena

Na osnovu člana 26.  Statuta Teniskog saveza Srbije, Takmičarski odbor TSS je na elektronskoj sednici održanoj dana 18.12.2020. godine, usvojio sledeću

 

O D L U K U (ovde

 

 

Član 1.

 

Takmičenja iz zimskog kalendara Teniskog saveza Srbije, mogu se odigravati od 23. 12.2020. godine.

 

Član 2.

 

 

Preporučuje se regionalnim savezima u sastavu TSS, da razmotre odluku o nastavku takmičenja, a u skladu sa epidemiološkom situaciju u njihovom regionu.

 

Ukoliko regionalni savezi u sastavu TSS odluče da u navedenom periodu održe tamičenja iz regionalnih kalendara, dužni su da osiguraju sprovođenje  mera prevencije protiv zaraze virusom  COVID-19,  u skladu sa odredbama ITF Protokola za povratak međunarodnom tenisu, smernicama i preporukama Teniskog saveza Srbije, kao i svim relevantnim propisima nadležnih državnih organa Republike Srbije, i lokalnih samouprava.

 

Član 3

Međunarodni turniri iz Kalendara TE i ITF čiji je organizator TK ,,Crvena Zvezda''  02. odnosno 09. januara 2021. godine održaće se u skladu sa odlukama ovih organizacija o nastavku takmičenja.

 

Član 4

 

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja na internet stranici TSS.

 

U Beogradu, dana 18.12.2020. godine                                             Predsednik TO

                                                                                                        Dušan Milojković

                                                                                                         

 


Viktor Troicki novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije

Datum objave: 17.12.2020. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Upravni odbor TSS-a je na sednici 16.12.2020. na osnovu predloga komisije za izbor Dejvis kup selektora doneo jednoglasno odluku da se za novog selektora u narednom četvorogodišnjem mandatu imenuje Viktor Troicki. Predsednik i Upravni odbor se ovom prilikom zahvaljuju Nenadu Zimonjiću na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima. 
 
Viktor Troicki (rođen 10. februara 1986. u Beogradu) sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve što se u tenisu može osvojiti – Dejvis kup (2010. kada je upravo on doneo pobednički poen našoj zemlji pod svodovima beogradske Arene savladavši Francuza Lodru trećeg dana finalnog meča, u poslednjem petom susretu koji je i odlučivao šampiona), Svetski kup u Dizeldorfu (2009. i 2012), ATP kup 2020. u Australiji. Talenat, kvalitet, upornost, veliki rad i vera u sebe doveli su Troickog do članstva u eliti svetskog tenisa i lansirali ga na 12. poziciju ATP liste 2011. godine (najbolji rang do sada). Za Dejvis kup tim Srbije debitovao je u Moskvi 2008. u prvom kolu Svetske grupe protiv reprezentacije Rusije kada je posle velike borbe izgubio od Davidenka, prethodno pobedio Tursunova. Do sada od 40 odigranih mečeva u 24 susreta Dejvis kupa zabeležio je 24 pobede i 16 poraza. U plej of susretu Srbije i Uzbekistana (septembar 2009) bio je prvi igrač naše reprezentacije i zabeležio je dve pobede. Prvi meč za Srbiju u Davis cup takmičenju u 2010. godini odigrao je upravo Viktor Troicki. Reprezentacija Srbije prvo kolo Svetske grupe za 2010. odigrala je kao domaćin protiv selekcije SAD-a. U uvodnom meču ovog susreta Viktor je savladao Džona Iznera i doneo prvi poen Srbiji u tom meču koji smo na na kraju dobili 3:2. Bio je član deset najboljih juniora sveta. U istoj konkurenciji odigrao je i finale Vimbldona, u dublu 2004. godine, na Otvorenom prvenstvu Amerike, u trećem kolu sprečio Francuza Gaela Monfisa da ispiše nove stranice istorije. Francuz je te godine imao osvojena tri gren slem trofeja i još mu je nedostajao „US Open“ da bi zaokružio veliki Gren slem što još nije pošlo za rukom nijednom teniseru još od vremena kada je to učinio Šveđanin Stefan Edberg. Od 13. do 15. godine Troicki je živeo i trenirao u Boca Ratonu, na Floridi. Prvu profi titulu Viktor je osvojio 2004. godine na „fjučersu“ u Srbiji, iste godine osvojio je i Ekipno zlato Starog kontinenta za našu zemlju u konkurenciji do 18 godina sa kolegama Đokovićem i Čonkićem.

Odluka TOTSS u vezi visine članarine i kotizacija za turnire u 2021. godini

Datum objave: 08.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor je na elektronskoj sednici održanoj  08.decembra 2020. godine doneo  sledeću 
 
O D L U K U (ovde) 
 
1. Utvrđuje se Predlog visina članarina, registracija igrača i kotizacija za 2021. godinu i to:
 
A. ČLANARINA KLUBOVA :
 
1. Registracija kluba (godišnja članarina)           15.000,00
2. Upis novog kluba (prvo učlanjenje)                       10.000,00
 
B. REGISTRACIJA  IGRAČA
1.Registracija igrača                                           2.500,00
2. Registracija Starijih seniora (veterana)                     1.000,00
3. Igrači koji igraju po 10’s programu ne plaćaju registraciju
 
    C.KOTIZACIJA ZA TURNIRE
 
Kotizacija za pojedinačne letnje turnire:
a) A. kategorija            2.000,00
b) B  kategorija                                 1.500,00
c) I    kategorija                              1.800,00
d) II   kategorija                              1.200,00
e) III  kategorija                                   1.000,00
f) Mini tenis
    Crveni    Nivo                                        600,00
   Narandžasti i Zeleni Nivo             1.000,00
 
Kotizacija za pojedinačne zimske turnire:
 
a. A kategorija                                  3.000,00
b. I   kategorija                                  2.800,00
c. Kotizacija za mini tenis- 
Zeleni i Narandžasti  nivo             1.200,00
Crveni nivo                                            700,00
d. Visinu kotizacija za turnire B i II kategorije određuju Regioni TSS
 
Za međunarodne turnire (A kategorije) – U skladu za Pravilnicima ITF i TE
 
Kotizacija za ekipna takmičenja:
 
Za ekipna Seniorska i Juniorska takmičenja odluka o visini kotizacije, doneće se naknadno. 
 
2.Predlog ove odluke upućuje se Upravnom odboru Teniskog saveza Srbije na usvajanje.
 
Predsednik Takmičarskog odbora TSS
Dušan Milojković 
 

Rađenoviću Tennis Europe trofej u Podgorici

Datum objave: 05.12.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativac Srbije, 15- godišnji Vuk Rađenović osvojio je treću Tennis Europe titulu u konkurenciji do 16 godina u sezoni 2020. Nakon pobedničkih pehara koje je podigao u Pančevu (Pecin memorijal), Subotici (Čikov memorijal), finala koje je odigrao u Nišu (Niš Open) na red je došla titula koju je iskovao u Podgorici. 

Do naslova šampiona Podgorica Opena (TE do 16) Vuk je stigao pobedom u finalu nad zemljakom, takođe reprezentativcu Srbije 13- godišnjim Ognjenom Milićem 6:4, 6:4. 

Rađenović je u sezoni 2019. takođe nanizao tri trofeja i to u konkurenciji do 14 godina - Čačak Open, Tempo Company Open (TK Đukić Beograd) i Žaba Cup (Vinkovci). 

 


„SRBIJA - BROJ 13“ ZA ISTORIJU I SVA VREMENA!!!!
NOVAK ĐOKOVIĆ, VIKTOR TROICKI, JANKO TIPSAREVIĆ, NENAD ZIMONJIĆ, SELEKTOR BOGDAN OBRADOVIĆ 
 
Sudbina ili... tek mnogo simbolike gledajući sreću, ime, na kraju i te istorijske brojke do kojih se stiglo uz mnogo hrabrosti, srca, emocija, ljubavi, znoja, požrtvovanja, mladosti, iskustva...!!! Ni jedna Dejvis kup reprezentacija sveta u 111. godina dugoj istoriji ovog takmičenja (koliko je Dejvis kup brojao 2010. godine) nije zabeležila takav let do pobedničkog postolja. Istinska „Per aspera ad astra“ – preko trnja do zvezda! – do naslova koji ih čini besmrtnim!
I bila je „treća sreća“ za Srbiju, u istoriji 13. šampiona Dejvis kupa u njegovih 111. godina postojanja. Srbija je šesta nacija koja je u istoriji finala uspela da pobedi posle 1:2 nakon dubl meča, a tek treća nacija koja je pobedila u svom prvom finalu. Prethodno je to pošlo za rukom Švedskoj 1975. godine kada su u svojim redovima imali legendarnog Bjorna Borga, kao i Hrvatskoj 2005. godine.
Tenis je u Srbiju stigao daleke 1880. godine i to u mestu Priboj gde je tada odigran međunarodni turnir, samo tri godine posle prvog Vimbldona. Turnir je u Priboju „živeo“ sve do 1929. godine kada su tereni uništeni. U srpskoj prestonici tenis se pojavio 1892. godine, a prvi Dejvis kup meč odigran je 1930. kada smo i zabeležili prvu pobedu u ovom takmičenju. Osam decenija kasnije Srbija će u Beogradu stići i do naslova šampiona.
Krenimo redom....

Obaveštenje - održavanje treninga takmičara registrovanih u TSS

Datum objave: 04.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani članovi TSS (obaveštenje), 
 
Obaveštavamo vas da je na osnovu člana 9v Uredbe o merama za sprečavanje i sizbijanje zarazne bolesti Covid-19 ("Sl. glasnik RS", br. 66/20, 93/20, 94/20, 100/20, 109/20, 111/20, 120/20, 122/20, 126/20, 138/20, 141/20, 144/20, 145/20), u periodu od 04.decembra 2020. godine pa zaključno sa 15.decembrom 2020. godine,  u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.) ograničeno radno vreme,   tako da ti objekti mogu raditi samo radnim danima (od ponedeljka do petka) od 05.00 časova do 17.00 časova.
Navedena mera se ne primenjuje na fitnes centre, teretane, vežbaonice, bazene i druge objekate namenjene za sport i rekreaciju – kada se koriste u svrhu treninga i priprema za održavanje i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nadležnih nacionalnih sportskih saveza, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u stavu 1. ovog člana, kao i subotom i nedeljom.
U skladu sa navedenim želimo da naglasimo da se održavanje treninga takmičara registrovanih u TSS,  za vreme trajanja navedenih mera, mogu nesmetano realizovati radnim danima i u terminima nakon 17 časova, i vikendom bez vremenskog ograničenja.
 
S poštovanjem
 
Sekreterijat TSS
 
 

Na osnovu člana 26.  Statuta Teniskog saveza Srbije, Takmičarski odbor TSS je na elektronskoj sednici održanoj dana 03.12.2020. godine, usvojio sledeću 
 
 
O D L U K U (ovde) 
 
Član 1.
 
Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, sva takmičenja iz zimskog kalendara Teniskog saveza Srbije, odlažu se na 14 dana, i ista se neće odigravati do 22.12.2020. godine.
 
Član 2.
 
Preporučuje se regionalnim savezima u sastavu TSS, da u skladu sa odlukom TO TSS iz prethodnog člana, odlože odigravanje takmičenja iz regionalnih kalendara.
 
Ukoliko regionalni savezi u sastavu TSS odluče da u navedenom periodu održe tamičenja iz regionalnih kalendara, dužni su da osiguraju sprovođenje  mera prevencije protiv zaraze virusom  COVID-19,  u skladu sa odredbama ITF Protokola za povratak međunarodnom tenisu, smernicama i preporukama Teniskog saveza Srbije, kao i svim relevantnim propisima nadležnih državnih organa Republike Srbije, i lokalnih samouprava.
 
Član 2
 
Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja na internet stranici TSS.
 
 
 
U Beogradu, dana 03.12.2020. godine                                             Predsednik TO
 
                                                                                                       Dušan Milojković