Arhiva vesti - Sve vesti

Odluka o izboru klubova za pomoć Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta

Datum objave: 01.12.2020. // Kategorija: Domaća scena
UO Teniskog saveza Srbije na elektronskoj sednici 30.11.2020. je doneo odluku o izboru osam klubova koji će biti predloženi Ministarstvu sporta i omladine Republike Srbije. U sekretarijat TSS-a do zadatog roka je pristiglo 28 ispravnih prijava. Na osnovu pravilnika o rangiranju klubova urađena je rang lista i najboljih osam klubova koji su se prijavili, a na osnovu rang liste je odabrano da se prijave za ovaj program. 
 
Spisak prijavljenih klubova ovde
 
Rang lista klubova 2020. ovde 
 
Odluka UO TSS ovde

Miliću deveta Tennis Europe titula

Datum objave: 28.11.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada i velika nada srpskog tenisa, višetruki državni šampion, 13- godišnji Ognjen Milić osvojio je devetu Tennis Europe titulu u karijeri, treću u 2020.

Do petog Tennis Europe finala u konkurenciji do 14 godina u 2020, ujedno i treće titule u ovoj sezoni Milić je stigao na takmičenju u Podgorici. U borbi za šampionski trofej Ognjen je kao prvi nosilac savladao predstavnika Belgije Douda Afalaha 6:1, 6:4. 

U 2020. Ognjen je pored Podgorica Opena osvojio titule u Čačku i Rio Verde Open takođe u Podgorici, a finala je odigrao u Beogradu - Božićni turnir i Novi Beograd Open. Sezona 2019. takođe je bila šampionska za Milića kada je nanizao šest Tennis Europe trofeja u konkurenciji do 12 godina - Prokuplje, Koper, Vršar, Čačak, Ulcinj i Tipsarević. 


Pomoć Vlade Republike Srbije za teniske klubove

Datum objave: 27.11.2020. // Kategorija: Domaća scena

Svi teniski klubovi članovi TSS koji žele da apliciraju za sredstva iz pomoći Vlade Republike Srbije moraju to da učine do ponedeljka 30. novembra 2020. u 10 časova. 

Sve informacije u vezi ove pomoći i apliciranja možete naći u dokumentima u nastavku teksta

dopis klubovima ovde

UREDBA o programu finansijske podrške sportskim organizacijama ovde 

rangiranje klubova ovde 

 


Dušan Vemić novi selektor najbolje ženske teniske selekcije Srbije

Datum objave: 25.11.2020. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup selekcija Srbije dobila je novog selektora. Kormilo našeg prvog ženskog tima preuzeo je naš trofejni reprezentativac, koji već tri decenije čini jedni od najjačih karika u našem belom sportu, najpre kao igrač, sada kao trener. Reč je o Dušanu Vemiću koji je dres reprezentacije u Dejvis kupu oblačio 29 puta (prvi put u maju 1996. godine) i zabeležio 20 pobeda (11 u singlu i 9 u dublu). Odluku o imenovanju Vemića za saveznog trenera našeg ženskog tima doneo je Upravi odbor Teniskog saveza Srbije na sednici održanoj 24.11.2020. i ovo će mu biti prvi mandat na ovoj sportskoj funkciji. Teniski savez Srbije zahvaljuje se dosadašnjem selektoru naše najbolje ženske selekcije Tatjani Ječmenici Jevtić na saradnji i svim rezultatima koje je ostvarila. 
Vemić je već šest godina i trener Dejvis kup selekcije Srbije, na Olimpijskim igrama u Riu 2016. bio je trener našim igračima, radio je u timu Novaka Đokovića, trenirao nekadašnju top deset igračicu sveta Andreu Petković, Estonku Kaju Kanepi, čuveni zlatni dubl sveta - američku braću Brajan, Filipa Krajinovića (sezona 2015)... Kao profesionalni ATP igrač najbolji rang u singlu (146. mesto na svetu) zabeležio je 25. februara 2008. godine, dok je u dublu stigao do 31. pozicije 12. januara 2009. godine. Igrački Vemića je odlikovao topovski servis i iako je igrao desnom rukom iskusni srpski reprezentativac protvnike je znao  da iznenadi atraktivnim i efektnim poenom levicom.  Beogradska publika nikad neće zaboraviti 47 asova Vemića u dva meča protiv reprezentativaca Obale Slonovače, kao ni još mnoge druge blistave partije u nacionalnom dresu. Poznat je po velikoj kolegijalnosti, drugovima je uvek pružao maksimalnu podršku i savete donoseći im neohpdno sampouzdanje. Učestvovao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. u dublu, sa Nenadom Zimonjićem.

Odluka UO TSS – produženje konkursnog roka za izbor Dejvis kup selektora Srbije

Datum objave: 25.11.2020. // Kategorija: Domaća scena
Upravni odbor Teniskog saveza Srbije je na sednici 24.11.2020 doneo sledeću odluku:
 
„U interesu razvoja teniskog sporta, i ostvarivanja što boljih sportskih rezultata Davis cup tima, UO TSS  zauzeo stav da je neophodno da se svim zainteresovanim licima omogući da uzmu učešće na konkursu za izbor Saveznog Dejvis kup kapitena, čime bi se u širokom izboru kandidata, i uz najširi konsenzus svih aktera u postupku, odabrao najbolji od kandidata.
UO je prilikom donošenja ove odluke, posebno imao u vidu činjenicu da je određeni broj kandidata zbog poremećaja u radu izazvanog dejstvima pandemije, mogao propustiti kratak rok za podnošenje prijave, te da je nužno dozvoliti produženje istog. Iz navedenih razloga, doneta je odluka ODOBRAVA SE dodatni rok za podnošenje prijave na konkurs za izbor saveznog Davis cup kapitena koji je objavljen 09.10.2020. godine, i to tako da se prijave mogu podneti najkasnije do subote  05.12.2020. godine“.
 

Odluka Takmičarskog odbora TSS u vezi suspenzije takmičenja u Srbiji na 14 dana

Datum objave: 23.11.2020. // Kategorija: Domaća scena
Takmičarski odbor na telefonskoj sednici održanoj 23. novembra 2020. godine, a povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, i prilagođavajući se merama Vlade Republike Srbije,  doneo je sledeću 
 
O D L U K U
 
1. Odlaže se održavanje svih turnira u Srbiji, u trajanju od 14 dana.
2. Odluku o nastavku održavanja teniskih turnira, Takmičarski odbor će doneti u skladu sa epidemiološkom situacijom u Srbiji i merama koje će doneti Vlada Republike Srbije.
3. Ovu odluku objaviti na Sajtu TSS i dostaviti svim Regionima u Srbiji.
      
predsednik Takmičarskog odbora TSS
Dušan Milojković
 

Teodoroviću juniorski singl prvenac u Kairu

Datum objave: 22.11.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi reprezentativac Srbije, 17-godišnji Petar Teodorović osvojio je juniorski trofej J4 kategorije u singlu na takmičenju koje je održano u Kairu. 

Do singl prvenca u konkurenciji juniora na međunarodnoj sceni Teodorović je kao prvi nosilac stigao pobedom u finalu nad predstavnikom Maroka Mehdijem Benčakrounom 6:1, 6:4. 

Petar je pre dva meseca odigrao i njegovo prvo finale juniorskog takmičenja koje je održano u rumunskom mestu Oradea. Trenutno je na 198. poziciji ITF liste, kada izađe nova lista i upišu se poeni iz Egipta sledi veliki skok za našeg mladog asa. 


Ludoškom dupla kruna u Istanbulu

Datum objave: 22.11.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada nada srpskog tenisa, 15- godišnji Zoran Ludoški osvojio je duplu krunu na Tennis Europe takmičenju koje je održano u Istanbulu u konkurenciji do 16 godina. 

Mladi šampion iz Zrenjanina, koji u svojoj kolekciji ima pregršt trofeja iskovanih kako u Srbiji tako i na međunarodnoj sceni, do naslova šampiona u singlu na  turniru “Cekmekoy Cup” u Turskoj stigao je pobedom u finalu nad predstavnikom Crne Gore, prvim nosiocem ovog takmičenja Simonom Kneževićem 7:6(3), 6:3. Bilo je ovo drugo TE finale u 2020. u singlu za Zorana, koji je pre mesec dana u Subotici na "Čikovom memorijalu" osvojio trofej namenjen vicešampionu turnira. 

U dubl konkurenciji u Istanbulu Ludoški je do pobedničkog postolja stigao u paru sa Kneževićem. Oni su u finalu bili bolji od ruskog para Dmitri Burtsev, Timofei Derepasko 7:5, 2:6, 10:4. 


OBAVEŠTENJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE – rad sa strankama od 11 do 13 časova

Datum objave: 19.11.2020. // Kategorija: Domaća scena
Teniski savez Srbije, shodno epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji izazvanoj virusom COVID-19, rad sa strankama u kancelariji ograničio je na vremenski period od 11 do 13 časova (uz prethodno zakazivanje najmanje 24 časa unapred), pet dana u nedelji: ponedeljak – petak.
 
 

NERADNI DAN TSS - 11. NOVEMBAR 2020.

Datum objave: 05.11.2020. // Kategorija: Domaća scena
Poštovani, 
 
Povodom predstojećeg praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, kancelarija Teniskog saveza Srbije neće raditi u sredu 11.11.2020. godine. 
 
Hvala! 
 
Teniski savez Srbije