Arhiva vesti - Sve vesti

SEMINAR ZA C LICENCU

Datum objave: 18.02.2019. // Kategorija: Domaća scena
Trenerski odbor Teniskog saveza Srbije objavljuje da će se u periodu od 4.-7. aprila 2019. godine održati seminar za trenersku C licencu. Seminar će biti održan na terenima TC Novak u Beogradu. Cena seminara je 18.000 RSD, a plaćanje je isključivo preko žiro računa. 
 
Svi prijavljeni treneri su obavezni da dodju na početak seminara, 4. aprila u 10:00 časova. Teniska oprema je obavezna. 
 
PODACI ZA UPLATE:
PRIMALAC: TENISKI SAVEZ SRBIJE, BULEVAR DESPOTA STEFANA 62-64, BEOGRAD
SVRHA UPLATE: KOTIZACIJA ZA SEMINAR ZA TRENERSKU C LICENCU 
Tekući račun :  165-5991-17 ADDIKO BANKA
IZNOS: 18.000,00  RSD
 
Prijave za seminar na mejl adresu
trenerski.odbor@teniskisavez.com
 
Rok za prijavu i uplatu kotizacije 02.04.2019.
 
Uslovi za prijavu na seminar:
-          Da je kandidat/kandidatkinja  punoletan(na)
-          Ima završenu srednju školu
 
Prilikom prijave potrebno je  dostaviti:
-          Ime i prezime
-          Datum rođenja
-          Ime kluba ( ako kandidat/kandidatkinja radi u teniskom klubu)
 

 


Timovi Srbije na odredištu i spremni za početak finala Vinter kupa

Datum objave: 14.02.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mlade selekcije Srbije učesnice finalnih takmičenja Vinter kupa 2019 (devojčice u konkurenciji do 14, devojčice i dečaci u konkurenciji do 16 godina) stigli su na odredišta i spremni su za prve mečeve na putu do trona. 
 
Selekcija Srbije u konkurenciji do 14 (devojčice) u sastavu: Darija Šuvirdjonkova, Lola Radivojević i  Tijana Sretenović pod vođstvom saveznog trenera Bojane Jovanovski Petrović u češkom mestu Rakovnik prvi meč odigraće protiv selekcije Švajcarske. 
 
Ženska juniorska selekcija (do 16) u sastavu: Natalija Senić, Fatma Idrizović, Nikol Paleček pod vođstvom saveznog trenera Dejana Marinkovića  prvi meč  u francuskom mestu Brest odigraće protiv reprezentacije Holandije. 
 
Muška juniorska reprezentacija Srbije (do 16) u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović, Luka Jovanović pod vođstvom saveznog trenera Marka Đokovića finalni turnir igra u francuskom Roncinu. Prva prepreka našim momcima na putu pobedničkog postolja biće selekcija Poljske. 
 

Dejvis kup: Srbija u grupi A protiv Francuske i Japana

Datum objave: 14.02.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Održan žreb za Dejvis kup finale Svetske grupe 2019. u Madridu 
 
Međunarodna teniska federacija bila je domaćin žreba Dejvis kup finala Svetske grupe 2019. koje će biti održano u Madridu  (od 18. do 24. novembra u čuvenom teniskom centru „kaha mahika“) i u kome će se za „salataru“ boriti 18 ekipa.
Voljom žreba koji je održan u Madridu u gradskoj kući pod nazivom Real Casa de Correos Dejvis kup selekcija Srbije smeštena je u Grupu A u okviru koje će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana. Pobednik Grupe A u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena. Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmeriti sa pobednikom iz susreta pobednik Grupe D i pobednik Grupe F. 

Jelena i Marko osvojili Prvenstvo Vojvodine do 14

Datum objave: 13.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak u Subotici održano je Prvenstvo Vojvodine u konukurenciji devojčica i dečaka do 14 godina, druga kategorija. 

Naslov šampiona kod devojčica ponela je Jelena Gojković koja je u finalu pobedila Teodoru Kostović 6:3, 6:4. U polufinalu Jelena je bila bolja od Teodore Budimir 6:2, 6:0, dok je Kostovićevoj meč kod rezultata 5:0 u prvom setu predala Lenka Vuksanović. 

U konkurenciji dečaka pobednički pehar osvojio je Marko Miletički pobedivši u finalu Andreja Rajaka 6:0, 6:4. U polufinalu Marko je savladao Stefana Đurašinovića 6:4, 7:6(6), dok je Andrej bio bolji od Marka Stojanova 6:4, 6:3. 

 


Juniorske selekcije Srbije otputovale na Vinter kup finala 2019.

Datum objave: 13.02.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Srbija ima tri juniorske reprezentacije, učesnice finalnih takmičenja Vinter kupa 2019:  devojčice u konkurenciji do 14, devojčice i dečaci u konkurenciji do 16 godina.
 
U tri različita grada, na tri fronta mladi timovi Srbije vodiće borbu za što bolji plasman naše zemlje u Evropi. 
Selekcija Srbije u konkurenciji do 14 (devojčice) u sastavu: Darija Šuvirdjonkova, Lola Radivojević i  Tijana Sretenović pod vođstvom saveznog trenera Bojane Jovanovski Petrović u češkom mestu Rakovnik boriće se za naslov šampiona. Pored Srbije na ovom takmičenju učestvuju i selekcije: Rusije, Belorusije, Češke, Velike Britanije, Rumunije, Švajcarske i Ukrajine. 
 
Ženska juniorska selekcija (do 16) u sastavu: Natalija Senić, Fatma Idrizović, Nikol Paleček pod vođstvom saveznog trenera Dejana Marinkovića takmičiće se u francuskom mestu Brest. Pored Srbije u trci za naslov najboljeg na Starom kontinentu nalaze se i reprezentacije: Belorusija, Nemačka, Italija, Holandija, Poljska, Rusija i Ukrajina. 
 
Muška juniorska reprezentacija Srbije (do 16) u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović, Luka Jovanović pod vođstvom saveznog trenera Marka Đokovića za evropski tron boriće se pored još sedam selekcija: Bugarska, Češka Republika, Francuska, Nemačka, Poljska, Rusija, Švedska. 
 
 

Emilija osvojila seniorsko prvenstvo na OTK Beograd

Datum objave: 12.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima OTK Beograd održano je Prvenstvo za seniorke, druga kategorija. 

Naslov šampiona ponela je Emilija Kojičić koja je u finalu bila bolja od Irme Ustavdić 6:2, 6:1. U polufinalu Emilija je savladala Teodoru Vujičić 3:6, 6:3, 6:3, dok je Irma pobedila Anđelu Petrović 3:6, 6:1, 6:2. 


Ćertićev trijumf u Ušću

Datum objave: 12.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Ušće održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 14 godina za dečake, druga kategorija. 

Šampionski pehar osvojio je Petar Ćertić koji je u finalu pobedio Andreja Komnenića 6:4, 7:6(3). U polufinalu Petar je savladao Mihajla Stanojevića 3:6, 6:4, 6:1, dok je Andrej bio bolji od Miloša Mikovića 6:4, 6:4. 


Eskiću OP Beograda (do 18) na terenima TA "Tipsarević"

Datum objave: 12.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TA "Tipsarević" održano je Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 18 godina, prva kategorija za juniore. 

Naslov šampiona poneo je Relja Eskić koji je u finalu savladao Veljka Krstića 6:0, 6:0. U polufinalu Relja je savladao Aleksu Gajića 4:6, 6:4, 6:3, dok je Veljko bio bolji od Luke Kalenića 6:3, 6:1. 


Stojanovićeva osvojila pehar u Haronu

Datum objave: 12.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Haron održano je Prvenstvo Bepgrada u konkurenciji do 14 godina za devojčice, druga kategorija. 

Pobedničko postolje osvojila je Leontina Stojanović koja je u finalu pobedila Simonu Deletić 6:1, 6:2. U polufinalu Leontina je bila bolja od Anastasije Arsić 6:0, 6:2, dok je Simona savladala Andreu Nou Galin 6:2, 6:1. 


Topiću zeleni nivo na terenima TK Privilege

Datum objave: 12.02.2019. // Kategorija: Domaća scena

Prvenstvo Beograda u konkurenciji do 10 godina, zeleni nivo za dečake, održano je na terenima TK Privilege. 

Pobednički pehar osvojio je Mihailo Topić koji je u finalu bio bolji od Andreja Markovića 4:0, 4:0. U polufinalu Mihailo je pobedio Krstu Krivokapića 4:0, 4:0, dok je Andrej savladao Stefana Markova 4:2, 4:2. 

Utešni turnir je osvojio Nikola Lazić pobedivši u finalu imenjaka Nikolu Micića 4:1, 4:1.