Bodin Žarković ulazi na velika vrata

Datum objave: 03.11.2011. // Kategorija: Vesti
316122_10150427035560979_533920978_10650000_643093900_n

Ima samo 11 godina, a u stilu svog prezimena, žari na teniskim terenima. Izuzetan talenat, bistar, vrcav, samouveren. I za svoje godine veoma ozbiljan i odgovoran. Za sada pokazuje sve odlike šampiona. Potseća malo na Novaka Đokovića u tom uzrastu. Uzora nema...

-Nemam uzore. Naravno, gledam tenisere, vrhunske mečeve, uz Novaka svakako Federera, Nadala, Mareja...”kupujem” od njih udarce, ponašanje, taktiku. Posle svakog odgledanog meča udaram loptu kao oni, izvedem pokret, postavljanje, trudim se da imam dobar rad nogu...

Bodin trenira malo u Jajincima, malo u dvorani Impuls Hol na Novom Beogradu, koju TS Srbije koristi i u kojoj svi registrovani teniseri, bez obzira na uzrast i klupsku pripadnost mogu da koriste terene i termine koje im obezbeđuje i omogućuje TSS.
- Radim po dva sata dnevno. Jeste naporno jer treba uskladiti treninge, slobodno vreme i školske obaveze. Nije lako, ali ide.

Bodin je učenik petog razreda OŠ "Karađorđe" kod Autokomande. Ima malo slobodnog vremena, a onda, kao i svi današnji klinci voli da odigra neku igricu na kompjuteru.
-To mi je intelektualna relaksacija. Ne, ne provodim  mnogo vremena ispred monitora jer, zapravo, i nemam toliko “praznog” hoda. Nekad mi se učini da imam previše obaveza, nekako mi vreme brzo prođe, pa mi se dan čini kratak. Ali, valjda je tako svim mojim vršnjacima koji se bave tenisom i sportom uopšte.

Ambicije mu ne nedostaju. Bodin je živa vatra, mada bi, gledajući ga sa strane prevario mnoge. Izgleda staložen, nenametljiv, a pleni svojom otvorenošću. O karijeri govori s dosta razboritosti.
-Sada sam drugi u konkurenciji do 12 godina, a od Nove godine ću biti prvi. Želim neprestano da napredujem, da igram jak tenis. Za sada sve ide kako treba, a ono što je, po meni najvažnije, je činjenica da mi igranje tenisa predstavlja pravo zadovoljstvo i ništa mi nije teško. Mislim da dobro radim, a prostora za napredovanje ima toliko. Tek sam “zagrebao” malo površinu ovog sporta.

Bodin je talenat koji dolazi. Talenat, ali predstoji mu žestok rad da zadovolji svoje ambicije, ali i očekivanja stručnjaka koji mu proriču izuzetnu tenisku budućnost.