Bojana Jovanovski: Verujem u pobedu Srbije

Datum objave: 15.04.2014. // Kategorija: Vesti

jovanovski4

Od duela protiv Slovačke u Beogradu aprila 2010. godine, reprezentacija Srbije postala je jača za nadolazeću Bojaninu mladost. Prva pobeda za Srbiju ostvarena pod svodom beogradske „Arene“, kao da joj je dala krila da uzleti do visina WTA liste i ponese tada epitet najmlađe teniserke u top 50 igračica sveta. Drugi reket NIS Fed kup selekcije Srbije 22- godišnja Bojana Jovanovski (39. na WTA listi) od juče vredno trenira na centralnom terenu Arenele teniskog centra u Bukureštu gde će se 19- i 20. aprila reprezentacije Rumunije i Srbije boriti za opstanak u Svetskoj grupi B.

jovanovski3

Bojana je godinama jedan od glavnih stubova srpskog tima, bila je kovač velikih poena i pobeda za Srbiju u poslednjih 4 godine. Kao prvi reket reprezentacije, sa nepunih 20-godina predvodila je naš tim do velike i čuvene pobede nad selekcijom Kanade u Novom Sadu kada je pobedila oba singla i dubl, osvojila je ključne poene u istorijskom meču protiv Belgije (singl i dubl) kada je Srbija ostvarila plasman u polufinale Svetske grupe A. Odigrala je do sada 15 mečeva u Fed kupu, ostvarila devet pobeda.

Težak zadatak čeka tim Srbije, teško gostovanje u Rumuniji, najteži mogući protivnik u borbi za opstanak u eliti, ali i sada kao i godinama unazad naše devojke su spremne za sve izazove.

jovanovski5

„Verujem u našu pobedu, verujem da možemo savladati Rumuniju, koja ima izuzetan tim, sa sjajnim igračicama i velikim borcima na terenu. I naš tim krase isti kvaliteti i mi imamo snagu, volju, želju i žar za pobedom, sigurno je da ćemo dati sve od sebe da Srbija ostane u eliti, jer tu i pripadamo. Od svih reprezentacija koje smo mogli izvući za ovaj meč baraža, sigurno je da smo dobili najtežu moguću varijantu, ali to nas ne sputava i ne nameće dodatan pritisak, verujemo u sebe i verujemo da možemo iz Bukurešta otići nasmejani i bogati za još jednu pobedu našeg tima“ – kaže Bojana.

jovanovski2

Šljaka centralnog terena Arenele centra u Bukureštu osetila je snagu udaraca loptica koje je tokom dva dana treninga slala mlada srpska teniserka, ali već dugo godina potvrđeni as naše selekcije – Bojana Jovanovski.

„Teren je odličan, trenizi protiču onako kako smo i zamislili, forma je u uzlaznoj putanji i sigurna sam da ću biti spremna za mečeve koji nas čekaju za vikend. Od učešća na turniru u Majamiju nisam se takmičila, iskoristila sam ove tri nedelje najpre za oporavak, zatim i za veliki rad i pripremu na šljaci na otvorenom, dakle za uslove koji naš očekuju ovde u Bukureštu. Verujem da će biti pravi spektakl u subotu centralnom terenu Arenele tenis centra koji je izuzetno lep i koji podseća na pravu gladijatorsku arenu, što i ide uz jedan ovako važan susret i timove koji će se boriti u ovom meču. I mi i oni smo žedni ove pobede, neće biti lako ni domaćinu, a ni nama, borićemo se do poslednje lopte sa verom u trijumf“ – zaključila je Jovanovski koja nakon takmičenja u Bukureštu odlazi na WTA turniru u Maroku, gde započinje turneju na šljaci koja će se završiti učešćem na drugom gren slem turniru u sezoni Rolan Garosu.

jovanovski1