Branko Đurić krupnim koracima u tenisku orbitu

Datum objave: 31.05.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Šampion sa jasnim ciljem, zadatkom, rešen da svaki svoj san realizuje, svestan da je put trnovit, da zahteva svakodnevni rad i posvećenost, veru i večni žar za pobedom, takav je mladi teniski as Srbije, 14-godišnji Branko Đurić. 
Šampion Srbije od kako je stupio na takmičarsku scenu navikao nas je na velike rezultate i titule. U sezoni 2018. nanizao je brojne titule, naslov najboljeg tenisera Starog kontinenta u konkurenciji do 14 godina poneo je već na startu tekuće takmičarske godine, kada je odlučio da se bazira na turnire u konkurenciji do 18 godina, gde se odmah upisao na ITF listu najboljih juniora sveta i počeo da beleži pobede. 
Prvi ITF trofej osvojio je u dublu na takmičenju u Podgorici u paru sa Francuzom Lisnardom Rodrigezom. 
 
„U ovoj godini primat je dat na ITF turnire tako da rezultati ostaju u drugom planu pa se u tom smislu nemam mnogo sa čim pohvaliti.  Zadovoljan sam napretkom u igri i dok god je tako dobro je. 
Na početku godine sam bio prvi igrač u Evropi do 14 godina i odmah se okrenuo većim izazovima, jer uvek se vodim time da kada dostigneš najviši nivo u jednoj konkurenciji, odmah treba uskočiti u vatru na višoj stepenici i ići ka osvajanju novih i većih zadataka i konstantno pomerati granice, u tome i jeste čar sporta“ – kaže nova velika mlada nada našeg tenisa. 
 
Branko je u Podgorici sa samo 14 godina osetio slast pobede u konkurenciji do 18. 
„Kroz kvalifikacije sam ušao u glavni turnir u singlu. U prvom kolu sam odigrao dosta dobar meč protiv Davis Cup reprezentativca Crne Gore, starijeg četiri godine gde sam dobio prvi set, a u naredne dva propustio svoje šanse. U 1. kolu dubla smo uspeli da spasimo pet meč lopti i iskoristimo prvu i mislim da je to bila prekretnica, da nam je to dalo vetar u leđa da idemo dalje, do samog pobedničkog postolja“!
 
Đurić u nastavku sezone planira da nastavi bitke sa znatno starijim kolegama. 
„Moji planovi su  okrenuti ka ITF takmičenjima, ali ću odigrati i Tennis Europe turnir prve kategorije u Milanu, do kraja sezone nastaviću sa ITF turnirima u regionu i u zemlji. Ciljvi su uvek vezani za podizanje igre na što veći nivo. Ako ima igre doći ce i rezultati“. 
 
Već dve godine Branko trenira u Italiji u čuvenoj Akademiji Piatii.
Da, moja baza je Tennis center Piatti u Italiji gdje imam odlične uslove za rad i u teniskom i u kondicionom smislu. Kada nisam tamo, treniram ili u Budvi ili u Beogradu“. 
Branko je jedan od najvećih aduta selekcije Srbije na Letnjem prvenstvu Evrope, kako pojedinačnom tako i Ekipnom. Koje su šanse Srbije za medalju?
„Smatram da ako budemo igrali dobro i onako kako treba, kako znamo i ako pokažemo svu svoju snagu i moć imamo šanse da postignemo takav uspeh. Verujem u takav ishod“ – zaključio je Đurić.