Dana i Aleksa šampioni Yason kupa u Novom Sadu

Datum objave: 11.10.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Elite u Novom Sadu održan je Tennis Europe turnir u konkurneciji do 16 godina za devojčice i dečake. 

Naslov šampiona kod devojčica ponela je predstavnica Rusije Dana Čarintčeva koja je u finalu savladala prvog nosioca ovog takmičenja, našu Anđelu Lazarević 6:4, 6:4. U polufinalu Anđela je bila bolja od zemljakinje Ive Janković 6:3, 6:4, dok je Dana pobedila našu Taru Mihaljević 7:5, 6:2. 

Šampionski pehar kod dečaka osvojio je prvi nosilac ovog međunarodnog turnira u Novom Sadu, naš Aleksa Pisarić pobedivši u finalu predstavnika BiH Andreja Nedića 6:4, 6:3. U polufinalu Pisarić je savladao Rusa Andreja Kozlova 7:5, 6:1, dok je Nedić bio bolji od drugog nosioca, predstavnika Crne Gore Simona Kneževića 6:1, 6:0. 

Pisarić je osvojio duplu krunu na terenima TK Elite time što je uz singl trofej u kolekciju dodao i dubl. Do titule u dublu Aleksa je stigao u paru sa Rusom Andrejem Kozlovim, oni su u finalu bili bolji od para Knezević, Nedić 4:6, 6:2, 10:8. 

U ženskom dublu trijumfovao je srpski par Anđela Lazarević, Dunja Marić koje su u borbi za tron savladale takođe srpski par Teodora Kostović, Aleksandra Stevanović 6:2, 3:6, 10:6.