Dečaci desetkovani odlaze na finale

Datum objave: 06.02.2013. // Kategorija: Vesti

 

Reprezentacija Srbije, dečaci do 12 godina, izborila je pravo da igra na finalnom turniru zimskog prvenstva Evrope koje se od 8. do 10. februara održava u Češkoj. A to pravo su izborili u Kazanju (Rusija) na impozantan način. Dobili su sva tri duela, a u finalu su deklasirali domaću reprezentaciju rezultatom 3:0. Na žalost, selektor ove reprezentacije Relja Dulić ima velikih problema da sastavi ponovo najbolji tim zbog povreda i bolesti najboljih tenisera.

    - Desetkovani smo. Mihajla Popovića je za postelju vezao virus, ima visoku temperaturu i neizvesno je da li će se oporaviti do srede kada putujemo u Češku. Na ovim mini pripremama prisutni su samo Kristijan Juhas i Dušan Obradović. Nemanja Subanović je bio s nama na pripremama pred odlazak na kvalifikacioni turnir u Kazanj, ali se i on razboleo, a Goran Živković se na prvom treningu na ovim pripremama povredio. Zaista ne znam s kim ću putovati u Češku. Ukoliko bi Mihajlo Popović ozdravio onda bi nam bilo mnogo lakše, jer je on naš najbolji igrač. Svi želimo da na ovom finalnom turniru damo sve od sebe. Atmosfera je u Kazanju bila izvanredna, dečaci su se ponašali pre svega kao tim, sjajna su to deca i bilo bi mi jako krivo da na finale ne odemo u najjačem sastavu.

    Selektor Relja Dulić ističe da su pripreme ovoga puta bile izuzetno dobro organizovane.

    - Sve je bilo na najvišem nivou, počev od smeštaja i ishrane do termina za treninge na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu. Deca su oduševljena ovom i ovakvom brigom Saveza. U svakom slučaju ove pripreme su do sada najbolje organizovane i sigurno su najkompletnije - rekao je selektor Dulić.