Dejana Radanović šampionka Srbije

Datum objave: 25.01.2013. // Kategorija: Vesti

Grubac_Markovic_Radanovic

Dejana Radanović, teniserka TK As iz Novog Sada osvojila je titulu u kategoriji do 18 godina na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije koje se od 21. do 25. januara igralo na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu. Dejana je u finalu bila ubedljiva u meču protiv Sare Grubač – 6:2, 6:1. Mlada Novosađanka je pre dve nedelje igrala u polufinalu u konkurenciji do 16 godina, a ovim trijumfom je pokazala da će ova godina za nju biti veoma uspešna.

- Naravno da mi je drago što sam uspela da osvojim titulu na ovom prvenstvu. Zadovoljna sam svojom igrom, naročito u polufinalu i u finalu protiv Sare. Iako se čini da je moj posao u finalu bio lak, rezultat vara. Bio je to zahtevan meč u kome sam ja odigrala veoma kvalitetno i protivnici nisam ostavljala mnogo prostora za protivigru. U svakom slučaju zadovoljna sam kako mi je nova sezona počela. Jedno polufinale na državnom do 16 i sada titula do osamnaest... Samo da tako nastavim tamo u aprilu, kada ću krenuti na turnire.

Sara Grubač je izgubila finale, ali je veoma zadovoljna kako je odigrala ceo turnir.

- Od prvog kola sam osećala pritisak jer već sama činjenica da igram državno prvenmstvo čini da sam u svaki meč ulazila s dozom treme. Međutim, kako je turnir odmicao ja sam se sve više oslobađala treme i mislim da sam zasluženo stigla do finala. Poslednji duel na prvenstvu bio je uzbudljiv i, za mene, nešto više od igre. U finalnom duelu do izražaja su došle neke moje mane, pre svega na psihološkom planu. Nadam se da ću na narednim turnirima i pobedama koje će, uverena sam, uslediti, te moje nedostatke u velikoj meri eliminisati. Čestitam Dejani na igi i pobedi. Ona je sjajna teniserka. Bila je favorit u ovom meču i to je pokazala, a ja sam mogla da pružim malo bolju partiju, malo veći otpor. Ali, slede novi turniri, novi izazovi. Čestitam, takođe Mini Marković i Milici Vučković, koje su igrale u polufinalu. Nadam se mom još boljem izdanju na letnjem državnom prvenstvu - zaključila je Sara Grubač.