Dejana Radanović napreduje korak po korak

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

dejana_radanovic

Novosađanka Dejana Radanović nedavno je na seniorskom dvoranskom prvenstvu Srbije stigla do polufinala. Sada, u konkurenciji do 18 godina, izborila je finale. Da bi stigla do poslednjeg stepenika i stekla pravo da se bori za titulu protiv Sare Grubač, Dejana je morala dobro da zapne. Jer, za ulazak u finale čekala ju je Mina Marković, devojka koja izuzetno dobro i oštro servira, uz to bila je rešena da ide do kraja. Ipak, posle velike borbe Dejana je bila bolja od Mine – 6:1, 4:6, 6:4. Bio je to iscrpljujući meč, a pobednica nije imala vremena da odgleda drugi polufinalni duel jer je žurila u Novi Sad – da uči.

    - Morala sam nazad u Novi Sad jer sam u zaostatku sa učenjem. Nisam bila u školi tri nedelje i svaki trenutak koristim da bih savladala gradivo. Pohađam drugi razred gimnazije u Novom Sadu. Što se tiče ovog turnira, polufinalni meč je počeo sjajno za mene, lako sam dobila prvi set i, iskreno, nisam očekivala da će meč biti toliko naporan i neizvestan u nastavku. Čestitam mojoj protivnici Mini jer je i ona odigrala sjajno i učinila da ovaj dvoboj bude zanimljiv i kvalitetan.

    Dejana do aprila neće ići na turnire i akcenat će baciti na školu i učenje.

    - Plan je da se do aprila posvetim školi, napravim dobre ocene, a onda da krenem da igram fjučerse. Ima par u Hrvatskoj, ovde u Srbiji... O tome brinu moji treneri, Milan i Boris Čonkić.

    Dejana je veoma ambiciozna devojka i priliku da osvoji šampionsku titulu neće lako ispustiti.