NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla u Belgiju, čeka se Novak

Datum objave: 28.01.2013. // Kategorija: Vesti
MEČ DEJVIS KUPA PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE ZA 2013. GODINU: BELGIJA – SRBIJA (SPIROUDOME ARENA, CHARLEROI 01 – 03. FEBRUAR 2013)
SERBIA-PRACTICE_SESSION_01

  
NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije nekompletna je danas stigla u  mesto Šarloa (Belgija) gde od 01- 03. februara 2013. kao gost igra meč prvog kola Dejvis kupa protiv reprezentacije Belgije. Deo našeg tima stigao je u ovaj gradić i svi su pod jakim utiskom podviga koji je Novak Đoković napravio u Australiji, gde je osvojio šestu gren slem titulu u karijeri, ali i pokazao da je u ovom trenutku neprikosnoveni  vladar ATP liste.

U Šarloa su u posle podnevnim časovima stigli Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Boris Pašanski, Filip Krajinović predvođeni selektorom Bogdanom Obradovićem. U stručnom štabu je i trener Jovan Lilić.
SERBIA-PRACTICE_SESSION_02

Viktor, Boris i Filip su odmah posle  sletanja i ručka otišli u Spiroudome Arenu gde su odradili prvi trening.

Svi s nestrpljenjem čekaju dolazak  pobednika iz Melburna  Novaka Đokovića.

- Svi smo oduševljeni Novakovim trijumfom i to će biti dodatni stimulans ekipi, ne samo da pobedi u Belgiji, već da ove godine ponovi uspeh iz 2010. Prihvatamo ulogu favorita u ovom meču i očekujemo trijumf koji će nas približiti tom putu ka novoj salatari, ali isto tako ovaj meč shvatamo maksimalno ozbiljno. Nema opuštanja, gosti smo i sigurno je da će domaćin isto tako dati sve od sebe da napravi iznenađenje. Sa nama, na žalost, ovaj put neće biti Janko Tipsarević, koji već 14 godina čini jednu od glavnih karika u Dejvis kup timu Srbije, zbog povrede morao je da odustane od ovog meča. I pored toga imamo sjajan tim koji može da pobedi svaku reprezentaciju na svetu. Imali smo prvi trening u Spiroudome Areni, šljaka je još uvek mekana, ali verujemo da će do početka meča teren biti u sjajnom stanju za igru – rekao je selektor NIS Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović. 
SERBIA-PRACTICE_SESSION_03

Prvi dan je protekao više u upoznavanja terena na kojem će se meč igrati, nego što je bilo važno da se trenira odmah posle aerodroma.  Domaćini su se pobrinuli da podloga bude zemljani teren, kako bi što je više moguće otupeli oštricu ekipe Srbije, jer je poznato da su Novak, Viktor i Janko specijalisti za betonske podloge.  U Ekipi Srbije nema Tipsarevića što je svakako hendikep, ali je baš zbog toga Novak Djoković ubrzao svoj dolazak iz Australije, kako bi se što pre pridružio drugovima iz reprezentacije, ali i što pre privikao na novu podlogu, sasvim drugačiju od one na kojoj je igrao prethodnih mesec dana.
 
Raport posle prvog održanog treninga je da su svi igrači koji su stigli u Belgiju zdravi i orni za igru, i to je ono što je najvažnije.  Čeka se dolazak najboljeg, pa da kompletni nastave mini pripreme za meč prvog kola protiv domaćina Belgije, kako bi se opravdala uloga favorita.
SERBIA-PRACTICE_SESSION_04